Címke: kereszténység
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.04.07.

Nagypéntek, Jézus kereszthalálának napja

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Négyrészes minisorozatunkban dr. Lukácsi Zoltán szigeti plébános avat be bennünket a nagyheti eseményekbe nagycsütörtöktől egészen húsvétvasárnapig. Nagypéntek, Jézus Krisztus elítélésének, megkínzásának és kereszthalálának napja.

Győr+ 2023.04.06.

Húsvéti programok Győrben

Rengeteg színes programot szerveznek húsvét alkalmából Győrben. A belvárosban található Húsvéti Vásár egészen szombatig várja az érdeklődőket, de állatkerti, bábszínházi, szabadtéri és egyházi események közül is választhatnak az érdeklődők.

Győr+ 2023.03.29.

Húsvétvárás Szabadhegyen

Közeledik a Húsvét, a kereszténység legnagyobb eseménye, mely a vallás mellett, a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is. Sokan készülnek már dekorációval, finom falatokkal, a gyerekek pedig várják a meglepetéseket hozó tapsifülest. Beledi Márta olvasónk Szabadhegyről küldött képeket, ahol már egészen különleges ünnepi miliő uralkodik.

Győr+ 2022.12.20.

Diszkriminált keresztény hallgatókat segít a győri egyetem

Több mint húsz külföldi hallgató tanul a győri Széchenyi István Egyetemen az Ösztöndíjprogram Keresztény Fiataloknak (ÖKF) keretében, akik hazájukban kisebbségben élnek, és sok esetben üldöztetést is elszenvednek. Az intézmény ebben a félévben is számos programmal segítette integrálódásukat és vallásgyakorlásukat.

Hirdetés