Címke: kereszténység
Hirdetés
Győr+ 2022.12.20.

Diszkriminált keresztény hallgatókat segít a győri egyetem

Több mint húsz külföldi hallgató tanul a győri Széchenyi István Egyetemen az Ösztöndíjprogram Keresztény Fiataloknak (ÖKF) keretében, akik hazájukban kisebbségben élnek, és sok esetben üldöztetést is elszenvednek. Az intézmény ebben a félévben is számos programmal segítette integrálódásukat és vallásgyakorlásukat.

J.K.A. és Magyar Kurír 2022.04.15.

Jézus meghalt értünk a kereszten

Nagypéntek Jézus elítélésének, megkínzásának, halálának és temetésének napja. A Jézust jelképező oltár díszek nélkül, csupaszon áll. Nincsen rajta sem kereszt, sem terítő, sem gyertya.

J. K. A. és Magyar Kurír 2022.04.14.

Nagycsütörtök, az Oltáriszentség ünnepe

A szent háromnap a katolikusok számára a liturgikus év csúcspontja, maga a húsvéti ünneplés, mely nagycsütörtök estén veszi kezdetét.

J. Kovács Andrea 2022.02.02.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

Jeles napjaink között előkelő helyet foglal el Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, Mária tisztulásának napja. Arra emlékezünk, amikor Szűz Mária, negyven nappal Jézus születését követően, bemutatta gyermekét a jeruzsálemi templomban. Jelen volt Anna és a vén Simeon is, aki a nemzeteket megvilágosító világosságnak nevezte Jézust. Ennek szimbólumaként alakult ki a gyertyaszentelés szokása.

MTI 2022.01.30.

Agyonlőttek egy keresztény papot Pakisztánban

Agyonlőttek egy keresztény papot, egy kollégáját pedig megsebesítették az északnyugat-pakisztáni Pesavar városában vasárnap - közölte a helyi rendőrség. Harún Hán rendőrségi szóvivő szerint ismeretlen fegyveresek nyitottak tüzet a 75 éves William Szirádzs tiszteletes és paptársa kocsijára a város Csamkani nevű kerületében, amikor éppen hazaindultak a vasárnapi miséről.

J. Kovács Andrea 2022.01.25.

Szent Pál apostol megtérése

Január 25. napját pálfordulónak vagy pálfordulásnak is nevezik, melynek eredete, hogy a Jézust üldöző Saul ekkor tért meg, és lett belőle Pál apostol.

Hirdetés