Címke: képzőművészet
Hirdetés
Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.07.21.

Nemzetközi művésztelepnek ad otthont Ravazd

25. alkalommal hívta gondtalan alkotásra a művészeket az ART Flexum nemzetközi művésztelep. Jelenleg nyolcan vesznek részt a ravazdi elvonuláson, ahol a művészeten, az inspiráción, és az alkotáson van a hangsúly.

Földvári Gabriella 2023.07.16.

Csurák Erzsébet: Napút, fényút, selyemút

Nincs kitaposott ösvény címmel látható Csurák Erzsébet képzőművész önálló tárlata a Triangulum Galériában. A művésznővel beszélgettünk legújabb alkotásairól és közéleti munkájáról.

Földvári Gabriella 2023.07.07.

Jásd, jöjj és lásd!

Egy héten át fiatal és idősebb, az ország több tájáról és a határon túlról érkező alkotók lepték el a bakonyi Jásd települést, hogy közösen inspirálódjanak, alkossanak, majd munkájukat egy kiállításon mutassák be.

Földvári Gabriella 2023.05.13.

Vásári forgatag kulturális programokkal

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány immár negyedik alkalommal szervezte meg Győr belvárosára, a helyi képző-, és iparművészekre, a belvárosi üzletekre épülő rendezvényét a Kult. Utcát szombaton a Király utcában.

J. Kovács Andrea 2023.04.02.

Aki agyagba álmodja a mesét

Színes meseországba csöppen a látogató Horváth Kata szépséges alkotásait csodálva. Minden tárgy egy külön világ, legyen szó bögrékről, tálakról, gyertyatartókról, szappantartókról vagy épp divatékszerekről. Az egyiken egy növény indái, a másikon piciny házikó, a harmadikon horgászó maci, amott meg egy kis róka bűvöli a tekintetet. Szárnyaló fantázia, művészi igényesség és felhőtlen életöröm ötvöződik bennük.

MTI 2022.12.14.

SopronFest elnevezéssel új fesztivált rendeznek jövő áprilisban

Sopron szerte mintegy húsz helyszínen lesznek kulturális, gasztronómiai és turisztikai programok 2023. április 22. és 30. között a SopronFest programsorozat részeként. Az új fesztiválon adja hosszú idő után újra első fesztiválkoncertjét a Quimby - jelentették be a szervezők szerdán, a Hűség napján.

Havassy Anna Katalin 2022.12.02.

Jézus élete dombormű

A frezetto technika magyar találmány: a győri képzőművész, dr. Dézsiné D. Beöthy Hajnalka nevéhez fűződik. A művésznő advent kezdetén egy hatalmas, kültéri műalkotást, a Jézus életét ajánlja fel a városnak.

J. Kovács Andrea 2022.10.21.

Maximumok – képzőművész hallgatók kiállítása

Fiatal alkotók munkáiból nyílt kiállítás a tanítóképzőn. Ők a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola diákjai. Közülük nyolcan a legmagasabb pontszámmal kerültek be az általuk választott felsőoktatási intézménybe. Kilencedik társuk pedig az Országos Festőverseny első helyezettje lett.

Hirdetés