Címke: katonaság
Hirdetés
Szerző és fotó: Havassy Anna Katalin 2023.10.10.

Családi- és sportnapot tartottak a győri területvédelmi katonáknál

A MH 7. Területvédelmi Ezred családi- és sportnapot szervezett a katonáinak és családtagjainak, amelyre nemrég a Győrújbaráton, a Győr Megyei Jogú Város Gyermektáborában került sor. A kellemes időben, jó hangulatban telt napnak igazi csapatépítő ereje volt, jövőre pedig folytatás következik!

Havassy Anna Katalin 2023.09.29.

Honvédelmi sportnapot rendeztek a gyárvárosi iskolásoknak

Mozgalmas napon vannak túl a Gyárvárosi Általános Iskolások, akiknek honvédelmi sportnapot szerveztek a Püspökerdőben szeptember 29-én. Az iskolának a segítséget a MH 7. Területvédelmi Ezred, 19. Területvédelmi Zászlóalja nyújtotta, így a diákok egy délelőttre szinte belekóstolhattak a katonaéletbe, persze játékos formában, amely a közösséget is kiválóan építette.

Győr+ 2023.09.28.

Ünnepélyes katonai eskütétel a Dunakapu téren

Nyilvános katonai eskütételt rendez a Magyar Honvédség szeptember 28-án 11.00 órától Győrben, a Dunakapu téren az Egységes Alapkiképzési Program keretében augusztusban bevonult állomány részvételével.

Havassy Anna Katalin 2023.09.13.

Győrben zajlik a rangos katonai háromtusa-bajnokság

Minden évben megrendezik a Magyar Honvédségen belül az MH Katonai Háromtusa Bajnokságot, amelyet az elmúlt két évben jelentősen megújítottak. Az új lebonyolítás debütálására pedig Győrben, a győrszentiváni lőtéren kerül sor, szerdán és csütörtökön.

Németh Boglárka 2023.09.09.

Látványos nyílt nap a honvédségnél – FOTÓK!

Idén szeptemberben is tágra nyitotta kapuit a Magyar Honvédség Dánielfy Tibor 205. Rakétaezred, Likócson. Szeptember 9-én, szombaton számtalan izgalmas programmal várták az érdeklődőket a laktanyában, ahová több ezren mentek el, hogy megnézzék mivel töltik mindennapjaikat katonáink. Jubileumot is ünnepeltek, hiszen ez volt a 20. nyílt nap, amelyre a társszerveket, így a rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársait is meghívták.

Fotó és szerző: Győr+ Média 2023.08.30.

Nyílt napot tartanak a győri laktanyában

Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred szeptember 9-én, szombaton ismét kitárja kapuit a honvédelem iránt érdeklődők előtt.

Győr+ 2023.08.23.

Különleges harckocsival bővült a honvédség repertoárja

Megérkezett Magyarországra a honvédelmi és haderőfejlesztési program részeként beszerzett első, teljesen új Leopard 2 A7HU harckocsi valamint a műszaki támogatására szolgáló WiSENT 2 többrendeltetésű műszaki gép.

Szöveg és fotó: Pécskai István 2023.06.28.

Teherautót húznak és airsoftoznak is a fiatalok a honvédelmi táborban

A Magyar Honvédség szeretné a fiatalokat arra ösztönözni, hogy a katonai pályát válasszák. Éppen ezért rendezi meg a Dánielfy Tibor Légvédelmi Rakétaezred idén is a honvédelmi gyermektábort. A Győr-Likócson található Pálffy Miklós Laktanyában négy turnusban méretik meg magukat az erre vállalkozó fiatalok, az első táborozók hétfőn érkeztek meg. Külön táboroztatják a 12-15 éveseket, illetve a 15-18 esztendős fiatalokat.

Győr+ 2023.04.17.

Hetvenhárom éves a győri alakulat

„Ha a jövőre akarunk hatni, akkor olyan embereket kell nevelnünk, akiknek a múlt iránt tiszteletük van, akik a jelent jól értik és a jövő felé nyitottak”. Albert Einstein gondolatával nyitotta meg Sárai Attila őrnagy, az MH Dánielfy Tibor 205. Rakétaezred, 2. Légvédelmi Rakétaosztály törzsfőnöke, az alakulat 73. évfordulója alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést, április 14-én.

Győr+ 2023.04.17.

„A Magyar Honvédség a fiatalokra alapozza jövőjét”

Év elején országos toborzókampányt indított a honvédelmi tárca. Erről, valamint az egységes alapkiképzésről és a honvédség nyújtotta karrierlehetőségről beszélt Győri Tamás százados, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) toborzó tisztje és Pálinkás Szilveszter főhadnagy, különleges műveleti katona, a toborzókampány egyik arca, a „Katonadolog” című rádióműsorban – írja a honvedelem.hu

Hirdetés