Címke: kajak-kenu
Hirdetés
MTI 2023.10.24.

Az év legjobbjait ünnepelte a kajak-kenu szövetség

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) 18 kategóriában díjazta az idei év legjobb sportolóit és trénereit, valamint a keddi ünnepségen köszöntötte a sportág új mesteredzőjét, Hüttner Csaba szövetségi kapitányt is.

Szigeti Sándor 2023.10.12.

Évadzáró kajak-kenu versenyt rendeztek Győrben

Remek időjárás, nagyszerű versenyek, hatszáz adag gulyás, és ugyanennyi résztvevő – kiváló hangulatú regionális évadzárót rendezett a Graboplast Győri VSE.

Nagy Roland 2023.10.02.

Bajnokokat nevelt a legendás edző

Mióta Győrben létezik egyesületi szinten a kajak-kenu, azóta a városban Vén Lajos és a sportág elválaszthatatlan egymástól. Az idén 84 éves mesteredző a hatvanas évek közepén pedagógusként érkezett a városba, azzal a megbízással, hogy rakja le az alapokat, szó szerint is, hiszen nemcsak a sportág indult a nulláról, a szükséges infrastruktúra sem létezett. Az építkezésből egy híres műhely alakult ki, ahonnan világ- és olimpiai bajnokok indultak el, és tették a várost a sportág fellegvárává.

Szigeti Sándor 2023.09.24.

Kétszáz győri kajak-kenus kerülte meg a Radó-szigetet

Közös edzést tartottak a győri kajak-kenusok, ahol az apróságok többek között az olimpiai bajnok Kopasz Bálinttól és a világbajnok Takács Kincsőtől leshettek el a mozdulatokat. Zárásként tiszteletkörre indult a népes mezőny a Radó-sziget körül.

Szigeti Sándor 2023.09.22.

Kadler Gusztávra emlékeztek a Győri Vízitelepen

Szeptember 19-én volt négy éve, hogy elhunyt a magyar és a győri kajak-kenu sport ikonikus alakja, sportvezetője, Kadler Gusztáv. Győr korábbi díszpolgárának emléke előtt főhajtással tisztelegtek a kajak-kenusok.

Fotó és szerző: Pécskai István 2023.09.21.

A városházán köszöntötték a remeklő győri kajak-kenusokat

Radnóti Ákos alpolgármester és Patkás Tamás parasport-nagykövet a városházán köszöntötte a Graboplast Győri Vízisport Egyesület sportolóit. A kajak-kenusok rászolgáltak az elismerésre. Az elmúlt időszakban kiemelkedően szerepeltek a felnőtt gyorsasági világbajnokságon, a párizsi előolimpián, a maraton Európa-bajnokságon, valamint az ifjúsági és U23-as gyorsasági vb-n, illetve Eb-n.

Szigeti Sándor 2023.09.07.

18 évesen a világ tíz legjobbja között

A tizedik helyen zárta a kajak maraton világbajnokságot a felnőttek mezőnyében a mindössze 18 esztendős, rendkívül tehetséges győri kajakos, Kolozsvári Brúnó.

Hirdetés