Címke: jog
Hirdetés
Győr+ 2023.07.04.

„Márkás” pólók percek alatt

Egy hipermarket egyik üzletében készültek azok a „márkás” pólók, amik felkeltették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) figyelmét. A szitamintás ruhákra helyben kerültek közismert védjegyek, amelyeket csak azok jogtulajdonosának engedélyével lehet használni.

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2023.06.15.

Idősen is jogtudatosan!

Egy előadás-sorozat utolsó állomásaként „Idősen is jogtudatosan” címmel pódiumbeszélgetést rendeztek a győri campus jogi karán csütörtökön. A rendezvényre elsősorban a szépkorúakat várták, akik szakemberektől kaphattak átfogó információkat. Az eseményen elhangzott, hogy melyek a leggyakoribb idősek ellen elkövetett bűncselekmények, illetve, hogy hogyan védekezhetnek az érintettek mindezek ellen, de szó esett arról is, mi a teendő, ha már megtörtént a baj.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2023.05.12.

Az iskolai gyermekvédelemről tanácskoztak

A gyermekvédelem volt a középpontjában a Jogtudatosan az iskolában című rendezvénysorozat harmadik szakmai napjának, melynek ezúttal is az egyetem jogi kara adott otthont.

Győr+ 2023.04.25.

Szladits Károly Nemzetközi emlékkonferenciát szervezetek Dunaszerdahelyen

„A közjog és a magánjog a változó időben” nevet viselő egész napos szakmai konferencián neves külföldi és hazai előadók tisztelegtek a 152 évvel ezelőtt Dunaszerdahelyen született, a Magyar Tudományos Akadémia tagjának is megválasztott egyetemi tanár kimagasló életműve előtt.

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.04.03.

A Széchenyi Egyetem a jogi OTDK házigazdája

2023-ban a Széchenyi István Egyetem ad otthont a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi Szekciójának, az ország legnagyobb jogtudományi hallgatói seregszemléjének április 3. és 5. között. Az esemény nyitóünnepségét, amely nemcsak a szekció, hanem egyben a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia megnyitója is, a Győri Nemzeti Színházban tartották hétfő este.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2023.03.10.

Az iskolai bántalmazásokról tanácskoztak

Fókuszban a tanár – jogtudatosan az iskolában címmel második alkalommal rendezett konferenciát az iskolai bántalmazásokról az egyetem jogi kara, a vármegyei rendőrfőkapitányság és a tankerület. Ezúttal a pedagógusok voltak a középpontban, hiszen a jelenség őket is érinti.

MTI 2023.02.02.

Elítélték a bécsi merénylet négy bűnrészesét

Bűnrészesség miatt két embert életfogytiglanra, két másikat pedig 19 és 20 év börtönre ítéltek azok közül, akik részt vettek a négy ember halálát okozó 2020-as bécsi merénylet előkészítésében.

Győr+ 2022.10.25.

Sikeresek a tudományterületeken átívelő különleges képzések a SZE-n

A Széchenyi István Egyetem tudatosan törekszik arra, hogy kihasználja a különböző tudományterületek egymást erősítő hatásából adódó előnyöket. Erre példa az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar is, amely olyan sikeres képzésekben is részt vesz, mint az agrárjogi és vidékfejlesztési szakjogász, a drónirányító és -adatelemző vagy a precíziós mezőgazdasági szakmérnök, szaktanácsadó.

Hirdetés