Hirdetés
Címke: jog
Hirdetés
Győr+ 2022.07.01.

Sorstársait képviseli a látássérült doktorandusz

Dr. Lengyel Júlia tízévesen tudta meg, hogy elveszíti látását, mindez azonban mégsem törte le a szárnyait. Ehelyett fáradhatatlanul képezte magát, és elhatározta, bármi áron, de jogász lesz. Megváltozott munkaképessége ellenére szakmája több területén dolgozik, tovább folytatta tanulmányait a Széchenyi István Egyetem doktori képzésén, közben pedig féléves kisfiáról is gondoskodik. A győri egyetemen végzett jogász számára fontos, hogy kutatásaival elősegítse a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását.

Győr+ 2022.04.20.

Kiemelkedően szerepelt a világűrjogi perbeszédversenyen az egyetem csapata

A világ egyik legrangosabb, nemzetközi világűrjoggal foglalkozó perbeszédversenyének európai fordulóján kitűnően teljesített a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának csapata. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a nemzetköziesítésre, a gyakorlatorientált oktatásra és a tehetséggondozásra, a karon a közeljövőben világűrjogi kurzus indítását is tervezik.

Győr+ 2022.03.03.

Illegális szoftverek az autószerelő műhelyben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai illegális szoftvereket tartalmazó laptopot és hamis diagnosztikai eszközt foglaltak le egy autószervizben Győr-Moson-Sopron megyében. A feltárt jogsértések a becslés alapján hárommillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak.

Győr+ 2022.02.24.

Az egyetem is gazdagítja az adattárcát

Digitalizálódó világunkban kulcskérdés, hogy a rendelkezésre álló adatokat miként használjuk fel, vagyis hogyan gazdálkodunk velük. Az adatgazdaság területén fontos a jogi szabályozás szerepe, hiszen egyszerre kell védelmet nyújtania és elősegítenie a fejlődést.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat