Hirdetés
Címke: ipar-gazdaság
Hirdetés
MTI 2022.01.14.

Magyarország az európai high-tech ipar élén áll

Magyarország iparának mintegy 70 százaléka a high-tech szektorba tartozik, ez az arány szinte azonos Németország és Dánia szintjével - közölte pénteken Zalaegerszegen Palkovics László.

Zombai-Kovács Ákos 2021.07.13.

Kamara: a gazdaság új szinergiáit keresik

Nem csak a lassan magunk mögött hagyott Covid járvány miatt keres új kitörési lehetőségeket a gazdaságban a megyei kereskedelmi és iparkamara, erről a testület elnöke beszélt a Győr Plusznak. Pintér-Péntek Imre kiemelte, el kell felejteni a kizárólag egy lábon állást a gazdaságban, mert az elmúlt időszak is rámutatott, hogy érdemes több lábon állnia a megyének és a városnak egyaránt. Év eleje óta 10 gazdaságfejlesztési munkacsoport keresi a kitörési lehetőségeket és a fejlesztendő területeket Győr-Moson-Sopronban.

hirdetés
Győr+ 2021.05.08.

Új kamarai irányok a gazdaságfejlesztésben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara győri, mosonmagyaróvári és rábaközi térségben januárban 10-10 munkacsoport alakult. A 10 különböző területhez olyan ismert és elismert vállalkozók és közéleti személyiségek csatlakoztak, akik ötleteikkel, tapasztalataikkal egy gazdasági akciótervet dolgoznak ki.

Kárpát Zsolt 2021.05.06.

Készül a megyei gazdaságfejlesztési terv

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a győri, a mosonmagyaróvári és a rábaközi térségben, januárban, 10-10 munkacsoport alakult.

Győr+ 2021.03.04.

A matematika lehet az ipari tudomány első számú tolmácsa

Az ipari digitalizáció fontosságáról és a matematika mérnöki tudományban betöltött, sokszínű szerepköréről is szó volt a győri Széchenyi István Egyetem, a SZTAKI és a Magyar Ipari Innovációs Matematikai Szolgáltatási Hálózat (HU-MATHS-IN) által gazdasági szervezetek szereplőinek tartott partnertalálkozón 2021. március 4-én.

Győr+ 2021.01.22.

Együtt húzhatja a gazdaságot hat megye Ausztria szintjére

Győrben, a megyei kamarában egyeztetett az északnyugat-magyarországi gazdasági zóna fejlesztési irányairól Navracsics Tibor kormánybiztos pénteken. Kilenc kamara képviseltette magát a találkozón, a közös cél az, hogy a hat megyét felölelő övezet vállalati versenyképessége 2030-ra elérje az osztrák szintet. A hogyanra a házigazda, Pintér-Péntek Imre kamaraelnök fogalmazott meg javaslatokat.

Győr+ 2020.12.04.

Vezetőváltás az Audinál

2021. január 1-jétől Robert Buttenhauser az Audi Hungaria motorgyártásért felelős új igazgatósági tagja - számolt be róla a jarmuipar.hu.

MTI 2020.12.04.

Új vezetők a Rábánál

Hetzman Béla lett a Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatóságának új elnöke, Lepsényi István pedig a felügyelő bizottság új vezetője, egyben az auditbizottság egyik új tagja az igazgatóság rendkívüli közgyűlési hatáskörben hozott döntése alapján - közölte a járműgyártó társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön

Hajba Ferenc 2020.07.22.

Pályázatot nyert az Innovatív Raktárlogisztika Kft. is

A kormány új programja országosan több mint 143 ezer, a világjárvány által sújtott cégeknél dolgozó ember munkahelyét védi meg. Győrött az Innovatív Raktárlogisztika Kft.-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át a 282 millió forintos kormánytámogatásról szóló szerződést.

Garamvölgyi Imre 2020.07.19.

Vészforgatókönyveket készítenek a cégek

Alig kezdődött meg a magyar gazdaság talpra állása a koronavírus-járvány után, a környező országokból máris a vírus újabb támadásáról érkeznek a hírek. Szerbiában, Romániában, Ukrajnában és Ausztriában egyre több megbetegedést jelentenek. Körbekérdeztük a győri gazdasági élet több szegmensének képviselőit: számítanak-e a járvány újbóli megjelenésére és az ezzel járó megszorításokra.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat