Címke: ipar-gazdaság
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.11.28.

Száz éves a Győrlakk

A 100 éves győri festékgyártásról rendeztek konferenciát ma délelőtt a vármegyei kamarában. A köztudatban máig Budalakként élő gyár neve 1999 óta Győrlakk Zrt. A céget német gyárosok alapították Győri Lakkgyár Reichold és Boecking néven.

Ficsór Dávid 2022.12.01.

Évet zárt a Győri Ipartestület

Csütörtökön este tartotta hagyományos évzáró iparos gyűlését a Győri Ipartestület. A rendezvényen átadták a különböző jubileumi díjakat, kitüntetéseket.

MTI 2022.07.15.

Megmenekülnek a belső égésű motorok

Az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsa elfogadta, hogy 2035-től nem szükségszerű kivezetni a belsőégésű motorokat, amennyiben lehetőség lesz a karbonsemleges szintetikus üzemanyagok használatára - mondta a technológiai és ipari miniszter pénteken Zalaegerszegen.

MTI 2022.02.20.

Erőteljes növekedést tervez 2022-ben a Ganz

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. erőteljes növekedést tervez idén, a tavalyi 20 millió euró árbevétel két és félszeresét, mintegy 50 millió eurót szeretnének elérni új digitális termékek fejlesztésével, az exportvolumen bővülésével - közölte a társaság az MTI-vel.

MTI 2022.01.14.

Magyarország az európai high-tech ipar élén áll

Magyarország iparának mintegy 70 százaléka a high-tech szektorba tartozik, ez az arány szinte azonos Németország és Dánia szintjével - közölte pénteken Zalaegerszegen Palkovics László.

Zombai-Kovács Ákos 2021.07.13.

Kamara: a gazdaság új szinergiáit keresik

Nem csak a lassan magunk mögött hagyott Covid járvány miatt keres új kitörési lehetőségeket a gazdaságban a megyei kereskedelmi és iparkamara, erről a testület elnöke beszélt a Győr Plusznak. Pintér-Péntek Imre kiemelte, el kell felejteni a kizárólag egy lábon állást a gazdaságban, mert az elmúlt időszak is rámutatott, hogy érdemes több lábon állnia a megyének és a városnak egyaránt. Év eleje óta 10 gazdaságfejlesztési munkacsoport keresi a kitörési lehetőségeket és a fejlesztendő területeket Győr-Moson-Sopronban.

Győr+ 2021.05.08.

Új kamarai irányok a gazdaságfejlesztésben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara győri, mosonmagyaróvári és rábaközi térségben januárban 10-10 munkacsoport alakult. A 10 különböző területhez olyan ismert és elismert vállalkozók és közéleti személyiségek csatlakoztak, akik ötleteikkel, tapasztalataikkal egy gazdasági akciótervet dolgoznak ki.

Kárpát Zsolt 2021.05.06.

Készül a megyei gazdaságfejlesztési terv

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a győri, a mosonmagyaróvári és a rábaközi térségben, januárban, 10-10 munkacsoport alakult.

Hirdetés