Címke: internet
Hirdetés
Győr+ 2023.05.19.

Pink és Szóda: Kell a kontroll!

Vajon hol húzódik a határ (vagy inkább szürke zóna) az egészséges és a káros mértékű internetezés, közösségi média használat között, legyen szó akár gyerekekről vagy felnőttekről? A digitális világban való tudatos jelenlétről is beszélgettek a műsorvezetők vendégeikkel a Pink és Szóda legújabb részében.

Győr+ 2023.05.19.

Pink és Szóda: netezni csak okosan!

Komolyabb témával érkezik a Pink és Szóda pénteken a Győr+ TV-n 19:25-től. Közeledik ugyanis a nyári szünet, ilyenkor pedig különösen figyelnünk kell gyermekeinkre. De nem csak rájuk, hiszen nekünk felnőtteknek is tudatosan kell használnunk a digitális világ nyújtotta lehetőségeket.

J. Kovács Andrea 2023.05.18.

Legyünk kritikus internethasználók!

1865. május 17-én Párizsban húsz ország képviselői aláírták a Nemzetközi Távközlési Egyesület létrehozásáról szóló alapító okiratot, melynek hazánk már alapítása óta tagja. Ez volt az első jelentős lépés, amikor nemzetközi szintre emelték a távközlést. Ezért ünnepeljük a távközlés és vele együtt az információs társadalom világnapját május 17-én, egy nappal később pedig csak és kizárólag Magyarországon az internet napját. Dr. Baracsi Katalin internetjogásszal beszélgettünk.

Győr+ 2023.04.10.

Csalások az online térben

Az áldozattá válás elkerülésének legjobb módja az, ha ismerjük a legjellemzőbb elkövetési módszereket és a gyanús jeleket felismerve nem dőlünk be a csalóknak.

Győr+ 2022.12.15.

Online se váljunk áldozattá

A karácsonyi vásárlási láz még mindig tart, bár már egyre inkább megkezdődött a visszaszámlálás szentestéig. Sokan az internetet hívják segítségül, hogy elkerüljék a tömegeket. Nem árt azonban, ha néhány tanácsot megfogadunk, hogy ne váljunk internetes család áldozatává.

MTI 2022.11.03.

Legyen nagyobb biztonságban a neten!

Több módszert, például a használt szolgáltatások adatvédelmi beállításának ellenőrzését is ajánlja a személyes adatok védelmére az ESET. Az üzleti és otthoni biztonságtechnikai szoftvermegoldások nemzetközi szállítója szerint ha valaki törölni szeretne egy magáról már az interneten szereplő konkrét információt, vegye fel kapcsolatot a weboldal tulajdonosával és kérje eltávolítását.

HAK 2022.09.30.

Nincs ennyire olcsó kávéfőző: ne hagyja, hogy átverjék!

Ismét csalás terjed a közösségi médiában, amire egy olvasónk hívta fel a figyelmet. Több százezres kávéfőzőt kínálnak pár száz forintént, miközben a bankkártyánk adataira kíváncsiak. A csalás tényét a gyártó cég is megerősítette.

J. Kovács Andrea 2022.08.12.

Óvatosan a megosztásokkal!

Az ENSZ közgyűlése 1999-ben nevezte ki augusztus 12-ét a fiatalok világnapjává. A jeles nap célja, lehetőséget adni a fiataloknak, hogy felhívják figyelmünket a társadalomban elfoglalt szerepükre, jogaikra, nehézségeikre. Az esemény apropóján dr. Baracsi Katalin internetjogász egy, a digitális világban elterjedt jelenségre mutatott rá. A túlzott szülői, nagyszülői képmegosztásról van szó, mely igenis hátrányosan érintheti gyermekeinket, unokáinkat.

Hirdetés