Hirdetés
Címke: innováció
Hirdetés
Győr+ 2022.01.18.

Tudományos és Innovációs Parkot valósít meg az egyetem

A Győri Keksz- és Ostyagyár egy évszázadon át a város meghatározó vállalata volt, egykori, Sziget városrészben található telephelye azonban már több mint egy évtizede kihasználatlanul áll. A Széchenyi István Egyetem ezen, a központi campustól mindössze 500 méterre, a Mosoni-Duna túlpartján lévő az ingatlanon építi fel győri Tudományos és Innovációs parkját. Az első ütemben a Győr meghatározó ipartörténeti emlékének számító „kockaépület” felújítása, átalakítása történik meg idén.

Zombai-Kovács Ákos 2022.01.17.

Új funkciót kap a kekszgyári “kockaépület”

Elindult a győri egyetem fejlesztését meghatározó projekt, az új Tudományos és Innovációs Park megvalósítása. Az első ütem projektindító rendezvényét és az alapkőletételt hétfőn tartották, Palkovics László miniszter jelenlétében. A beruházás első lépéseként a volt Kekszgyár emblematikus „kockaépületét” újítják fel és hoznak létre, egy nyitott, innovatív és kreatív platformot vállalati - egyetemi - kutatóintézeti kooperációk számára. A kockaépületben hat szinten, több mint 4000 négyzetméteren lesz hely, többek között az egyetem új design képzéseinek is.

Győr+ 2021.12.01.

Új védjegy erősíti az innovációt a SZE-n

A győri Széchenyi István Egyetem tudatosan építi az innovációs ökoszisztémát, hogy képes legyen piaci szemléleten és vállalati kapcsolatokon nyugvó, a kutatás-fejlesztési tevékenységet a gyakorlatban hasznosító projektek megvalósítására. Ezt segíti a jövőben egy új védjegy, a „Powered by University of Győr” is, amelyet oltalom alá helyezett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Tóth Vivien 2021.11.09.

Előrelépések az állatvédelemben

Fontos változások jöttek létre az állatok védelme érdekében ősszel Magyarországon. Útnak indult az első mobil ivartalanítási központ, létrejött a gazdijogsi, illetve kiadták az állatvédelmi kódexet, melyeknek célja, hogy az emberek megismerjék mit is jelent a felelős állattartás.

Győr+ 2021.11.02.

Innovatív játszótérrel bővül a Mobilis

Újabb attrakcióval bővül a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, ahol egy új kültéri játszótér készül el még ebben az évben. A beruházás mutatja: a győri Széchenyi István Egyetem rendkívül fontosnak tartja, hogy minőségi szolgáltatásokat, kikapcsolódási lehetőségeket kínáljon a győrieknek, a Győrbe látogatóknak és a továbbtanulás előtt álló diákoknak is.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat