Címke: innováció
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.09.11.

Innovációért Nívódíjat kapott a győri képviselő

Az Érték és minőség nagydíj pályázaton az Innovációért Nívódíjat Balla Jenő győri önkormányzati képviselő (független) cége, a Pannon Agroteh Kft. nyerte el a Marha-varázs szarvasmarhatrágya-briklett mikroelemekkel című pályázatával.

Győr+ 2023.08.23.

Közel kétmilliárd forintos támogatás az egyetemnek

Csaknem kétmilliárd forintos támogatással segíti a fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány az egyetem kompetenciaközpontjaiban megfogalmazott kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósítását. Ezek olyan kulcsfontosságú területeket ölelnek fel, mint a mesterséges intelligencia, a fenntarthatóság, a vállalkozásfejlesztés, a precíziós gazdálkodás vagy az egészségtechnológia.

Győr+ 2023.07.12.

Együttműködik a SZE és a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet

Megállapodást írtak alá a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, a Széchenyi István Egyetem, valamint a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány vezetői július 12-én Győrben. A dokumentum értelmében a felek a jövőben együttműködnek minden olyan egészségtechnológiai fejlesztésben, amelyekben közös innovációs lehetőséget látnak.

Győr+ 2023.06.19.

Hosszú távú partnerségre törekszik az egyetem és az MPH Zrt.

A győri Széchenyi István Egyetem szoros együttműködésre törekszik a gazdasági szféra szereplőivel. Erre példa a Management Partners Holding Zrt.-vel meglévő, az új innovációk megvalósítására, kutatás-fejlesztésekre, valamint a képzésekre kiterjedő partnerség is. A magyar tulajdonú vállalkozás hosszú távú kapcsolatban gondolkozik, amelynek a hallgatók is nyertesei lehetnek.

Mireider Máté 2023.06.07.

Amerikai delegáció járt a városházán

Egy közös, magyar-amerikai rendezvény, a Hungarian Summit keretében hat amerikai egyetem felsőoktatási képviselője, hat floridai gazdasági szakember, valamint Daytona Beach polgármestere és a NASCAR ügyvezető igazgatója látogatott a városba. A küldöttséget Dr. Dézsi Csaba András polgármester fogadta.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.05.

Mobilisben „menősködtek” a gyakorlósok

Innovatív pedagógiai fejlesztési projektet valósított meg a Mobilis Interaktív Élményközpont a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Iskolájával közösen. A gyümölcsöző együttműködés első tanéve hamarosan véget ér, így annak megkoronázásaként hétfőn egy élménynapot tölthettek a Mobilisben a gyakorlósok. A nap faültetéssel zárult, ahol elhangzott: a projekt fő célja az volt, hogy a leginnovatívabb és legmenőbb iskola legyen a Gyakorló.

Szöveg és fotó: Ficsór Dávid 2023.06.05.

Ideathon 5.0: ötödjére nyitott meg az „ötletbörze”

Már az ötödik Ideathont rendezték meg pénteken a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A három napos interaktív esemény egy ötletverseny, mely során közösen kiválasztott témákon dolgoznak a versenyzők csapatokban.

Győr+ 2023.05.29.

Világcsúcs energiahatékonyságban: tarolt a Széchenyi

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és városi kisautó kategóriában, az utóbbiban ráadásul saját tavalyi világcsúcsát megdöntve. Az eredmény egyszerre mutatja a győri intézményben folyó gyakorlatorientált képzések és a tehetséggondozás magas színvonalát.

Győr+ 2023.05.05.

Vállalkozásfejlesztő irodát nyit a ZalaZONE-on a VOSZ

A Széchenyi István Egyetem a napokban írta alá stratégiai együttműködési megállapodását a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ) annak érdekében, hogy közösen segítsék a vállalkozások innovációs tevékenységének fejlesztését. Az együttműködés újabb állomásaként bejelentették, hogy az érdekképviseleti szervezet a zalaegerszegi ZalaZONE Parkban nyitja meg Zala vármegyei irodáját.

Győr+ 2023.05.05.

Újabb mérföldkő a Széchenyi István Egyetem zalaegerszegi fejlesztésében

A Széchenyi István Egyetem ZalaZONE Parkban, Európa egyik legkorszerűbb járműipari tesztpályája mellett megvalósuló fejlesztéseinek újabb állomásaként megtartották a tudományos és innovációs park előadó-épületének bokrétaünnepségét. A beruházásra a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban elnyert 543,3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból kerül sor, s ennek révén tovább javul az intézmény képzések terén elfoglalt pozíciója.

Hirdetés