Címke: innováció
Hirdetés
Győr+ 2022.08.30.

Élményalapú oktatással várja a diákokat az egyetem gyakorló iskolája

Nem kisebb célt tűzött ki maga elé a győri Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája, minthogy a leginnovatívabb iskolaként élményalapú oktatással népszerűsítse a fiatalok körében a természettudományos ismereteket. A programban – amelynek köszönhetően már nem csak a felsőoktatásban, de a győri alapfokú oktatásban is megjelenik a gyakorlatorientált képzés – a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és az egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kara is részt vesz.

Ficsór Dávid 2022.07.07.

A legjobb robotépítők versenyeznek Győrben

Győrben rendezik a World Robot Olimpiad, vagyis a Robot Olimpia magyar, nemzeti döntőjét. A verseny helyszíne az Egyetemi Csarnok, ahol 3 kategóriában mérik össze tudásukat a legjobb robotépítők.

Ficsór Dávid 2022.06.18.

„Nem csodára, szemléletváltásra van szükség!”

Javában zajlik, és egyre többen látogatnak ki a Lightning Day-re a Dunakapu térre. Az elektromobilitási családi nap és országos villanyautó találkozó ingyenes programok egész sorával várja egész szombaton a győrieket és Győrben látogatókat: szárazföldi elektromos járműbemutatók, érdekes előadások, zenés produkciók, csúcsfelállítás, elektromos gyorsulási demonstráció.

Győr+ 2022.05.25.

Újabb rangos díjat zsebelt be az egyetem

A győri Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja nyerte el idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által alapított Ipar 4.0 szakmai díjat az oktatási, képzési programot, illetve kutatást, fejlesztést, innovációt megvalósító szervezet kategóriájában. Az elismerés jelzi, hogy az egyetemen magas színvonalú kutatás-fejlesztési tevékenység zajlik.

MTI 2022.05.18.

Győrben is népszerűsítik az üvegművészetet

A magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai. A érdeklődők Győrben, Pannonhalmán, Budapesten és Szentendrén is sokszínű tárlatokon, szakmai konferenciákon, valamint workshopokon vehetnek részt.

Csollán Tamara 2022.04.18.

A győri hallgatóknak is hatalmas lehetőség a ZalaZONE

A győri Széchenyi István Egyetem beruházásaival nagymértékben erősíti jelenlétét a zalaegerszegi ZalaZONE parkban – nyilatkozta dr. Háry András, a ZalaZONE Tudományos Park Kft. ügyvezető igazgatója. Ennek révén az intézmény kiterjeszti hatását a nyugat-magyarországi és a határon átnyúló régiókra is. Mindez a műszaki pályák iránt érdeklődő hallgatóknak is előnyös, akik nemcsak Győrben tanulhatnak a legmodernebb környezetben, hanem kihasználhatják a ZalaZONE nyújtotta egyedülálló lehetőségeket is.

Kárpát Zsolt 2022.04.13.

Lenyűgöző, innovatív fejlesztések Győrben

12. Alkalommal rendezték meg a Nyugat–dunántúli Regionális Innovációs Kiállítást és Találmányi Vásárt a Győri Egyetemen. Az esemény szakmai kísérőprogramjain sikeresen működő vállalatok és cégek képviselői tartottak előadásokat, bemutatókat aktuális fejlesztéseikről. A kiállításon több mint 50 vállalkozás és szervezet képviseltette magát.

Győr+ 2022.03.19.

Továbbfejlesztett motorral várja a versenyszezont a SZEngine

„A tavalyi motorunk bevált, idén a fő célunk, hogy ezt optimalizáljuk” – fogalmazta meg sommásan a SZEngine aktuális fejlesztéseinek irányát Hajas Balázs konstrukciós vezető a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói csapatának hagyományos design freeze eseményén. A rendezvényen elhangzott, hogy az idei fejlesztések révén túlszárnyalhatják a tavalyi eredményeket, de szó esett a 2023-as motorról is.

Hirdetés