Hirdetés
Címke: innováció
Hirdetés
Tóth Vivien 2021.11.09.

Előrelépések az állatvédelemben

Fontos változások jöttek létre az állatok védelme érdekében ősszel Magyarországon. Útnak indult az első mobil ivartalanítási központ, létrejött a gazdijogsi, illetve kiadták az állatvédelmi kódexet, melyeknek célja, hogy az emberek megismerjék mit is jelent a felelős állattartás.

Győr+ 2021.11.02.

Innovatív játszótérrel bővül a Mobilis

Újabb attrakcióval bővül a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, ahol egy új kültéri játszótér készül el még ebben az évben. A beruházás mutatja: a győri Széchenyi István Egyetem rendkívül fontosnak tartja, hogy minőségi szolgáltatásokat, kikapcsolódási lehetőségeket kínáljon a győrieknek, a Győrbe látogatóknak és a továbbtanulás előtt álló diákoknak is.

Győr+ 2021.09.19.

Tovább bővül a SZE zalaegerszegi kutatóközpontja

Új inkubációs épülettel, valamint a járműipari kutatásokat segítő eszközökkel, berendezésekkel is bővül a győri Széchenyi István Egyetem ZalaZONE-on meglévő infrastruktúrája, tovább erősítve az intézmény zalaegerszegi jelenlétét. Az építkezések még szeptemberben elkezdődhetnek.

Győr+ 2021.05.06.

A világ legrangosabb dizájnversenyén nyert díjat a győri mérnökcsapat

A győri Széchenyi István Egyetem startupprogramjában kapott befektetést két éve az a csapat, amelynek mesterségesintelligencia-alapú forgalomirányítási és balesetvédelmi rendszere rangos nemzetközi díjban részesült. A tagok jó példával elöl járva kívánják ösztöntözni a vállalkozó szellemű fiatalokat álmaik elérésében.

Győr+ 2021.04.09.

Jövőbemutató megoldások a győri egyetemen

Két aktuális trend, a 3D nyomtatás és az 5G technológia köré rendeződtek a Széchenyi Duó pályázat őszi fordulójának prototípusai – derült ki az eredményeket bemutató online eseményeken. A prezentációkban többek között mesterséges intelligencia segítségével tervezett versenyfelniről, a vásárló kézfejének formáját felvevő egyedi egérről és a röntgenleletezést felgyorsító képküldési eljárásról referáltak a hallgatói-oktatói csapatok.

Győr+ 2021.03.19.

Szijjártó: Segélyek helyett a munkát választottuk

A koronavírus-járvány okozta kihívások ellenére is beruházási rekordot döntött tavaly Magyarország, mert 1494 vállalat kötelezte el magát fejlesztések mellett - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Győrben, ahol versenyképesség-növelő támogatási okiratot adott át a Pannon Tools Kft.-nek.

Győr+ 2021.03.12.

Világszintű környezeti problémára adtak megoldást a győri egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem Anyagtudományi és Technológiai Tanszékének két munkatársa, dr. Lendvai László és dr. Dogossy Gábor indiai kutatókkal közösen adott megoldást a világban fokozott környezeti problémát jelentő márványpor hasznosítására. Az erről szóló tanulmány egy nemzetközi folyóiratban jelent meg nyílt hozzáférésű formában, köszönhetően az egyetem által a lap kiadójával kötött szerződésnek. Ezzel a lehetőséggel az intézményben mások is élhetnek.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat