Címke: ingatlanpiac
Hirdetés
Győr+ 2023.09.19.

Ellepték az ingatlanpiacot az eladó garázsok, Győrben 22 százalékos volt a drágulás

Az országos garázspiac sokkal élénkebb volt az elmúlt 12 hónapban mint a lakóingatlanoké. Az eladó parkolóhelyek átlagos ára dinamikusan emelkedett annak ellenére, hogy a kínálat jelentősen bővült. Jelenleg több mint 1700 garázst kínálnak eladásra országszerte, ami több mint duplája az egy évvel ezelőtti kínálatnak.

Győr+ 2023.09.08.

Mennyibe kerülnek a Győr-Moson-Sopron vármegyei albérletek? 

Győr-Moson-Sopron vármegyében az országos trendeknek megfelelően nőttek az átlagos lakbérek az elmúlt egy év során - áll az ingatlan.com elemzésében, amely a felsőoktatási tanévet megelőző nyári albérletszezon apropóján bemutatja a vármegyére jellemző átlagos albérletárak változását és ismerteti a legjelentősebb egyetemvárosok bérleti díjait.

Győr+ 2023.09.07.

A visszatérő csokos vevők használhatják ki az árcsökkenés előnyeit

Megváltozott a lakáspiac ebben az évben, elsősorban a visszafogott kereslet, a bővülő kínálat eredményeként - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely azt vizsgálta, hogy az új helyzetben hogyan alakulnak az árak különböző országrészekben és mekkora eltérések vannak a lakóingatlan-típusok között.

MTI 2023.08.28.

Európai körkép: ennyit kell dolgozni egy saját lakásért

Az átlagos bruttó fizetések alapján Magyarországon tavaly - a 2021-ben mért 9,6 év után - már 10,2 évet kellett dolgozni egy új, 70 négyzetméteres lakás megvásárlásához - közölte a Deloitte hétfőn az MTI-vel.

Győr+ 2023.07.26.

Győr-Moson-Sopron vármegye lakáspiaca kiemelkedő eredményeket ért el

Győr-Moson-Sopron vármegyében is jelentős változásokat eredményezett az elmúlt évtized. A vármegyében a lakosok száma 2011-hez képest 4,5 százalékkal 468 ezer főre nőtt - derül ki az ingatlan.com új elemzéséből, amely a friss népszámlálási adatok alapján mutatja be a Győr-Moson-Sopron vármegyei lakáspiacon bekövetkezett változásokat, valamint ismerteti azt is, hogyan változtak 2018-hoz képest az átlagos lakóingatlan-árak a kínálati piacon.

Győr+ 2023.07.18.

Lakást venni vagy bérelni éri meg jobban az egyetemisták szüleinek?

Elszakadt egymástól a lakáspiac két legnagyobb része. A kiadó lakások iránt növekszik a kereslet, és a bérleti díjak is felfelé ívelnek, miközben az eladó ingatlanoknál még mindig a visszafogottság jellemző. Ezt a kettősséget azonban kihasználhatják azok, akik az egyetemre készülő gyermek lakhatását szeretnék megoldani – közölte az ingatlan.com, amely a cégcsoporthoz tartozó money.hu kalkulációin keresztül ismerteti, hogy mekkora havi törlesztéssel lehet Budapesten és az egyetemvárosokban megvásárolni egy garzonlakást.

Győr+ 2023.07.17.

Pörgős lesz az idei albérletszezon

Idén elszakadt egymástól a lakóingatlan-piac két meghatározó része. Az eladó lakások iránti kereslet stagnál és a lakások drágulása is megállt, a kiadó lakóingatlanok piaca viszont fokozatos élénkülést mutat - áll az ingatlan.com elemzésében, amely a felsőoktatási ponthatárok jövő csütörtöki kihirdetésével elrajtoló albérletszezon apropóján ismerteti a piaci trendeket, egyúttal bemutatja, hogy Budapesten és az egyetemvárosokban mire számíthatnak a bérlőjelöltek.

Győr+ 2023.07.10.

Ezeket az ingatlanokat keresik a babaváróból kiszoruló harmincasok

Jövőre megváltozik az igényelhető állami támogatások rendszere. Akik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és a babaváró támogatás segítségével szeretnének lakóingatlant venni, azoknak érdemes sietniük. Különösen, ha a leendő családanya 30 évnél idősebb és a család nem kistelepülésen tervezi az otthonát.

Győr+ 2023.07.03.

Véget ért a lakáspiaci kereslet zuhanórepülése

A lakáspiacot továbbra is visszafogottság jellemzi, de már vannak enyhe élénkülésre utaló biztató jelek. A kínálat fokozatos bővülése mellett ugyanis az eladó lakóingatlanokra érkező érdeklődések száma minimális növekedést mutat éves összevetésben, de még messze elmarad a két évvel ezelőtti szinttől - derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely a kereslet és a kínálat júniusi alakulását mutatja be.

Győr+ 2023.06.23.

Jelentős lakáspiaci változásokat hozhat a csok és a babaváró átalakítása

Átalakul az eddigi lakástámogatási rendszer jövőre a legfrissebb kormányzati nyilatkozatok szerint. A falusi csok magasabbak lesznek a támogatások, a babaváró maximális összege 11 millió forintra emelkedik, ugyanakkor a nagyvárosi CSOK igénylők jövőre új támogatási formában reménykedhetnek. Mindez több oldalról is hatással lesz a lakáspiacra, rövid és hosszú távon egyaránt - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből.

Hirdetés