Hirdetés
Címke: ingatlanpiac
Hirdetés
Győr+ 2022.08.17.

Tízezreket spórolhatnak most a lakást bérlők

Számos kiadott lakásnál augusztusban és szeptemberben van az “évforduló”, és sok esetben az inflációs mértékéhez “van kötve” az automatikus bérleti díjemelés. Ez 10-20 ezer forinttal drágíthatja a meglévő szerződések bérleti díjait, de van megoldás a spórolásra - áll az ingatlan.com legfrissebb elemzésében, amely bemutatja a legfrissebb kínálatot és a nagyvárosokat jellemző átlagos bérleti díjakat.

Győr+ 2022.08.01.

Vízválasztó hónapok jönnek a lakáspiacon

Folytatódott a kínálatbővülés a lakáspiacon, közben az értékesítési idő - a községeket kivéve - nőtt, a kereslet pedig minimálisan csökkent - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely bemutatja a kereslet és kínálat júliusi alakulását.

Győr+ 2022.07.29.

Kevesebb lakás épült, de meghosszabbították az 5%-os áfa határidejét

Vegyes kép rajzolódott ki új lakások piacán az idén, részben a gazdasági bizonytalanságok, az év közepén életbe lépő új energetikai előírások, szabályok miatt - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely a hivatalos lakásépítési adatok mellett bemutatja a kínálat és a kereslet alakulását, valamint a fővárost és a megyeszékhelyeken jellemző átlagos négyzetméterárakat.

Győr+ 2022.07.28.

Elindult az albérletpiaci főszezon – mi a helyzet megyénkben?

Csúcssebességre kapcsolt az országos albérletpiac, miután megtörtént a felvételi ponthatárok kihirdetése. Július végén országszerte összesen több mint 10 ezer kiadó lakóingatlan várt bérlőre, de az országon belül jelentős eltérések vannak a kínálatban és az árakban egyaránt - ez áll többek között az ingatlan.com legfrissebb elemzésében.

MTI 2022.07.25.

A felhasználóváltást 15 napon belül be kell jelenteni

A villamos energiát, földgázt, távhőt vagy vezetékes vizet fogyasztó személyében bekövetkezett változást 15 napon belül be kell jelenteni a szolgáltatónál - hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hétfőn abból az alkalomból, hogy a felvételi ponthatárok kihirdetése évek óta az albérletpiac főszezonjának kezdete, amikor számos kiadó ingatlan talál új bérlőre. A bérleti szerződések mellett azonban figyelni kell a közművekkel kapcsolatos teendőkre is - hangsúlyozta a hivatal.

Győr+ 2022.07.25.

Átrajzolhatja a belvárosi lakásárakat az új rezsiszabályozás

Rövid és hosszú távon is változásokat hoz a magyarországi energiafogyasztásban és a lakásárakra nézve a nemzetközi szinten kialakult energiakrízis. Ennek eredményeként átértékelődhetnek a társasházakban működő irodák, lakáshotelek és orvosi rendelők is - derül ki az ingatlan.com legújabb összefoglalójából.

Győr+ 2022.07.19.

Az idei albérletszezon más lesz mint a többi

Az eddig megszokottakhoz képest más lesz az idei albérletszezon, ami a felvételi ponthatárok csütörtöki kihirdetésével indul - derül ki az ingatlan.com legújabb elemzéséből, amely 10 ezer kiadó lakóingatlan-hirdetés alapján bemutatja a Budapestre és az egyetemvárosokra jellemző átlagos bérleti díjakat, valamint azt, hogy mi alapján döntenek majd a bérlők és mire érdemes figyelnie a bérbeadóknak.

Kárpát Zsolt 2022.07.14.

Lehetetlen albérletet találni Győrben

A nyári hónapok valamelyest lassították az ingatlanpiacot Győrben, erről számolt be a Győr Plusznak Búza Tímea. A győri ingatlanközvetítő cég ügyvezető tulajdonosa elmondta azt is, hogy idén még érdemes kihasználni az új építésű házak, lakások vásárlásnál érvényben lévő kedvezményeket. A szakember arról is beszélt, hogy Győrben már most nagyon nehéz albérletet találni, mert nincsenek kiadó ingatlanok.

Győr+ 2022.07.05.

Így befolyásolja a lakásárakat a forintgyengülés

Az elmúlt időszakban drágább lett az euró a forinttal szemben, 2021 és 2022 elején is volt példa 360 forint alatti euróárfolyamra, míg idén május elején 380 forint alatt mozgott az árfolyam, az utóbbi napokban pedig a korábban soha nem látott 400-as szint felett is megfordult. Az árfolyam a lakáspiac kínálati oldalát nézve az euróért eladásra kínált lakóingatlanok miatt fontos. Az ingatlan.com legújabb elemzésében pedig azt vizsgálta meg, hogy az euró erősödése hogyan befolyásolta a lakáspiaci árakat és mekkora az eurós vételáron gazdára váró ingatlanok aránya Magyarországon.

Győr+ 2022.06.30.

Felfelé tartanak a lakásárak a megyében is

Árrobbanás történt a használt lakások piacán az idén, igaz, a különböző térségek, megyék között vannak komolyabb eltérések - derül ki egy friss elemzéséből, amely bemutatja, hogy az eladó használt lakóingatlanok ára hogyan alakult országos szinten. Emellett ismerteti, hogy Győr-Moson-Sopron megye legjelentősebb kínálattal rendelkező településein mennyibe kerülnek a lakóingatlanok.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat