Címke: infláció
Hirdetés
Győr+ 2023.09.13.

Új családpolitikai intézkedéseket hoz a kormány

„Mit miért tesz a kormány?" címmel tart sajtótájékoztatót Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter, és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A szokásos, csütörtöki időpont helyett azért van szerdán a Kormányinfó, hogy az idei Demográfiai Csúcsról ne tereljék el a figyelmet.

Győr+ 2023.08.25.

Orbán: 2024 a gazdaság újraindításának az éve lesz!

Az infláció letöréséről, munkahelyvédelemről és a bérek emeléséről is szólt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió műsorában. A miniszterelnök úgy fogalmazott: 2024 a gazdaság újraindításának az éve lesz.

Győr+ 2023.08.24.

Csütörtökön 10:30-tól Kormányinfó!

Csütörtökön fél 11-től Kormányinfót tart Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Természetesen a Győr+ is tudósít az eseményről, kövesse nálunk!

Győr+ 2023.08.18.

Orbán: a családokat akarjuk megvédeni!

Az infláció érdekében tett gazdasági intézkedésekről, de a kezdődő atlétikai világbajnokságról is beszélt péntek reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök a műsorban úgy fogalmazott: „Nem egy elvont makrogazdasági csatát vívunk, hanem a családokat akarjuk megvédeni!”

Zombai-Kovács Ákos 2023.08.08.

Simon: Mindenkinek segítség a kötelező akciózás

Folyamatos az élelmiszerárak esése, a kormány által az év végére prognosztizált egyszámjegyű infláció nagy biztonsággal elérhető, ezt mondta a Győr+ Médiának a város országgyűlési képviselője. Simon Róbert Balázs kiemelte, hatékonyan működik az online árfigyelő rendszer, ráadásul a kormány az élelmiszerárstop megszüntetésével párhuzamosan megemelte a kötelező akciózás mértékét. Az országgyűlési képviselő szerint az akciózásnak és az online árfigyelőnek komoly árleszorító hatása van, ez pedig mindenki számára segítség.

MTI 2023.08.08.

Eredményesen működik az árfigyelő

Alig pár hete működik, de már most sokat segít spórolni a magyar családoknak az árfigyelő - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter a tárca keddi közleménye szerint.

Győr+ 2023.07.31.

Augusztustól 15 százalékra nő a kötelező akciók mértéke a győri boltokban is

A kormány folytatja az inflációcsökkentő intézkedéseket. Augusztus 1-jétől 15%-ra nő a kötelező élelmiszerár-akciózás mértéke és bővül az akciózásra kijelölt élelmiszerek köre is. Az intézkedés egyszerre védi a családokat és a nyugdíjasokat a háború és szankciók miatt megemelkedett élemiszeráraktól, valamint hozzájárul, hogy tovább csökkentsük a szankciós inflációt - írja a kormany.hu.

Havassy Kata 2023.07.22.

A háború meteorütközésként térítette el pályájáról a gazdaságot, de a nehezén túl vagyunk

Három év alatt "két meteorral is összeütköztünk": először 2020-ban a Coviddal, amelyet valahogy kivédett az ország és gyorsan visszatért a saját maga számára kijelölt útra, de 2022-ben jött a háború, amely letérítette a pályájáról - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.

Hirdetés