Hirdetés
Címke: húsvét
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2022.04.18.

Locsolkodás Győrújbaráton

Szépen felöltözve, énekszóval és hideg vízzel telt vödrökkel érkeztek a Csobolyó Néptáncegyüttes kisebb-nagyobb legényei, hogy húsvéthétfő reggelén annak rendje,módja szerint meglocsolják a szebbik nem képviselőit. A locsolóvers elhangzása után hangos sivalkodás jelezte, hogy a fehér népviseletbe öltözött lányokat telibe találta a friss víz. Szárítkozás után aztán előkerültek a piros és a csoki tojások, így lány szárazon, fiú pedig üres kézzel nem ment ma haza Győrújbaráton.

Győr+ 2022.04.17.

Húsvéti tojásfa-rekord dőlt meg Ácson

Rekordkísérletbe kezdtek a húsvéti ünnepek alatt a Komárom-Esztergom megyei Ácson. A város lakóinak célja az volt, hogy egy 2009-es csúcsot megdöntve, több mint tizenötezer tojással dekorálják fel a település legnagyobb fáját - számolt be róla a hirado.hu.

Győr+ 2022.04.16.

Húsvéti mesekert Marcalvárosban

Van egy társasházi kert Marcalvárosban, ahol időről-időre varázslatos dolgok történnek. A kis közösségi kert most újra megszépült, ezúttal a húsvét jegyében.

Földvári Gabriella 2022.04.15.

Csiripiszli, füstölt fánk, aszalékos bableves, komatál

Győrben és a környékünkön felkutatott húsvéti népszokásokról beszélgettünk Tanainé Városi Ágnes főmuzeológussal, aki néhány ikonikus tárgyat – amelyet térségünkben gyűjtöttek –, meg is mutatott a múzeumi raktárban őrzött értékek közül.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat