Címke: húsvét
Hirdetés
Győr+ 2023.04.10.

A győrújbaráti „virágszálakat” is meglocsolták

Szerencsére Győrben és a környékén is él még a húsvéthétfői locsolás hagyománya, így a győrújbaráti lányoknak sem kell attól tartaniuk, hogy elhervadnának. A Csobolyó Néptánccsoport hangulatos hagyományőrző locsolkodásán jártunk.

Havassy Anna Katalin 2023.04.10.

Motorosok varázsolták még szebbé a győri húsvétot

Ahogy azt előre megjósoltuk, tényleg motoroktól volt hangos április 10-én Győr, ugyanis 76 kétkerekű tulajonos gondolta úgy, hogy a kellemes tavaszi időben örömet szerez a gyermekeknek. A felvonulás és a csokiosztás jól sikerült, ráadásul még egy kedves találkozás is belefért.

Győr+ 2023.04.10.

Ifjú zöld-fehér focisták köszöntötték a hölgyeket

A hagyományaink ápolása mindig is fontos volt, így a húsvéthétfői locsolkodásból nem maradhattak ki az ETO FC Győr ifjú labdarúgói sem. Igaz, hogy csak virtuálisan, de minden hölgy megkapta tőlük a verset és a puszit is.

Németh Boglárka 2023.04.10.

A ménfőcsanaki néptáncos lányok már biztosan nem hervadnak el

Korán reggel népviseletben várták a ménfőcsanaki Marcal Tánc -és Népművészeti Egyesület lányai a fiúkat. A legények is megfelelő öltözetben, öblös vödrökkel érkeztek, amiket kútvízzel töltöttek meg. A lányokat kiküldték az udvarra, majd a különleges locsolóvers után jó nagy adag vizet kaptak a nyakukba, így már biztosan nem hervadnak el.

Havassy Anna Katalin 2023.04.10.

Motoros felvonulás és húsvéti locsolkodás

Motoroktól lesz hangos április 10-én Győr, hiszen felvonulást és locsolkodást hirdetnek, amelyre a motorosokat és a családokat is nagy szeretettel várják. Több helyszínen is felbukkannak majd a kétkerekűek, a végcél pedig a Dunakapu tér lesz. A részletekről Zsédely Máté főszervezővel beszélgettünk.

Győr+ 2023.04.10.

Húsvéthétfőre ébredtünk

Húsvéthétfő (vízbevető hétfő) a húsvét vasárnapi főünnepét követő hét első napja. Az ünnepnek a keresztény egyházban nincs különösebb jelentősége, elsősorban népszokásairól híres. Magyarországon munkaszüneti nap, legkorábbi lehetséges dátuma március 23., legkésőbbi április 26.

J. Kovács Andrea 2023.04.09.

Húsvétvasárnap: „Valóban feltámadt!”

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Négyrészes minisorozatunkban dr. Lukácsi Zoltán szigeti plébános avat be bennünket a nagyheti eseményekbe nagycsütörtöktől egészen húsvétvasárnapig. A húsvétvasárnapi ünnepi szentmiséken azt hirdetik, hogy az Üdvözítő „Feltámadt, valóban feltámadt”, Isten irgalmas szeretete győzött a bűn és a halál felett.

Havassy Anna Katalin 2023.04.09.

Rászorulókon segítettek a győri keresőkutyások

Számos alkalommal beszámoltunk már a Győrben, vagy az országban önkéntes alapon tevékenykedő mentőkutyás csoportokról. A Floyd Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány élen jár nem csak a keresésben, hanem a jótékonykodásban is. Most húsvét alkalmából segítettek a rászorulókon.

Hirdetés