Hirdetés
Címke: hulladék
Hirdetés
Győr+ 2021.10.11.

Az élelmiszerek egyharmada hulladékként végzi

A fejlett országokban a megtermelt, feldolgozott élelmiszerek egyharmada nem kerül a fogyasztó asztalára és válik így hulladékká - mondta Áder János köztársasági elnök a Kék bolygó című podcast hétfői adásában, amelyben az ételpazarlás megelőzéséről beszélgetett meghívott vendégével.

MTI 2021.07.26.

Folyami hulladékmentesítő szerkezeteket szerelnek fel Romániában a román-magyar határszakasz mentén

Folyami hulladékmentesítő szerkezeteket szerelnek fel Romániában 12 helyen a román-magyar határszakasz mentén, hogy a jövőben megelőzzék a magyarországi folyók szennyezését, miután az elmúlt években többször jelentős mennyiségű műanyag és egyéb természetű hulladék került Magyarországra a Romániából érkező folyókon - jelentette ki hétfőn Nagyváradon Tánczos Barna romániai környezetvédelmi miniszter.

Zombai-Kovács Ákos 2021.06.01.

Adyváros: szombaton kihelyezett hulladékudvar

Kihelyezett hulladékudvarba várják a lomokat szombaton Adyvárosban, erről a városrész két önkormányzati képviselője számolt be kedden, a program helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Szigethy Teodóra 2021.04.22.

Sok kicsi tényleg sokra megy

Több mint 2 ezer zsáknyi, 6 tele konténer plusz 8,5 tonna szemetet szedtek össze önkéntesek a tavasszal szerte a városban. Azt is lehet mondani, hegyeket mozgattak meg a győriek egy jó cél érdekében, hogy tisztább környezetben éljünk.

Szigethy Teodóra 2021.03.21.

Vég nélküli harc a szemét eltakarítása

Soha nem látott az érdeklődés az emberek részéről a természetjárásra, a kirándulók magatartása viszont nem egységes: a túlnyomó többség jól viszonyul a környezethez, de van egy szűk réteg, aki nem tartja be az alapvető szabályokat. A legnagyobb gondot a lerakott hulladék okozza, amiért nemcsak a túrázók felelősek. Vég nélküli harcot vív az erdőgazdaság.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat