Címke: Hild József Építőipari Technikum
Hirdetés
Ficsór Dávid 2023.05.10.

Hild: 73 országos versenyen 35 első helyezés

A Győri Szakképzési Centrum Hild József Építőipari Technikumban több évtizedes hagyománya van a szakmai versenyeknek. Az 1972 óta vezetett nyilvántartások alapján összesen 73 megrendezett országos szakmai megmérettetésen, 35 első helyezés született, ami a legtöbb az országban. Az utóbbi hetek is bővelkedtek Hildes sikerekben. Erről Híradónknak számolt be elsőként az iskola igazgatója és három kiemelkedően szereplő diák.

Kárpát Zsolt 2023.02.17.

„Vízmegtartó” projektben a Hildes diákok

Egy különleges projektbe kapcsolódhattak be a Hildes diákok. A vízmegtartó elnevezésű programsorozat eseményei Budapesten zajlottak, ahol egy hétig építészek, múzeumpedagógusok és vízügyi szakemberek a fenntarthatóság lehetőségeit mutatták be. Ezután a diákok plakátokat, installációkat készítettek.

Kárpát Zsolt 2023.01.11.

Aranyat ér az energiatakarékos építészet

A koronavírus-járvány előtti kapcsolatrendszerét sikeresen indította újra a győri Hild József Építőipari Technikum. Az oktatási intézmény többek között észt, olasz és osztrák iskolákkal működik együtt és alakít ki cserediák programokat, hogy ezzel is változatossá tegyék a szakképzést.

Zombai-Kovács Ákos 2022.08.03.

Hild: dolgos szünidő után dolgos lesz a tanév is

Dolgosan, programokkal teletűzdelve telik a szünidő a Hild József Technikum diákjai és tanárai számára. Erről az intézmény igazgatója számolt be Híradónknak. Józsa Tamás kiemelte, a nappali tanrendű oktatás mellett egyre inkább fejlesztik a felnőttképzést is az intézményben. A Hildben tavaly debütált a műemlékfenntartó szaktechnikusi képzés, idén pedig először indítanak lakberendező képzést az iskolában, mindkettőre nagy az érdeklődés. Az igazgató azt mondta, a jelenléti oktatásban hisz, de a digitális képzést is tökéletesre fejlesztették a Hildben.

Zombai-Kovács Ákos 2022.03.07.

Ők építhetik a jövőt: szakmai verseny a Hildben

A szakma jeles napja, az építészet ünnepe, így jellemezte a hétfőt a Hild József Építőipari Technikum igazgatója, a magas- és mélyépítő technikusok Országos Szakmai Tanulmányi Verseny megnyitó ünnepségén. Józsa Tamás kiemelte, 21 versenyző méri össze tudását, ráadásul a mélyépítők hosszú idő után először vesznek részt a programon, annak köszönhetően, hogy az ország több pontján újraindult a mélyépítő képzés. Az országos verseny megnyitóján dr. Pergel Elza alpolgármester úgy fogalmazott, a tavaly 70 éves Hild régóta a tudást és az alázatot ötvözi.

Zombai-Kovács Ákos 2021.12.10.

Isten éltesse a 75 éves Hild iskolát

A 750 éves Győr városa köszönti a 75 éves Hild Iskolát - hangzott el az oktatási intézmény pénteki, ünnepi rendezvényén a Richter Teremben. Az eseményen a város nevében Rózsavölgyi László, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke köszöntötte a Hild korábbi és jelenlegi diákjait, tanárait és minden dolgozóját. A képviselő beszédében úgy fogalmazott, az iskola egyszerre tehetséggondozó műhely és hiányszakmákat oktató intézmény, olyan hely, ahonnan kiváló szakemberek kerültek ki az évtizedek során.

Németh Boglárka 2021.08.31.

Szakképzésért díjat nyert a Hild oktatói testülete

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium rangos elismerését nyerte el a Hild József Építőipari Technikum oktatói testülete. Az eredmény azért is különleges, mert a díjat általában egy oktató szokta megkapni, most azonban az egész oktatói testületet kitüntették.

Hirdetés