Címke: hegymászás
Hirdetés
MTI 2023.08.02.

Hat hegymászó vesztette életét az elmúlt napokban a Svájci-Alpokban

Hat hegymászó vesztette életét balesetekben a Svájci-Alpok déli részén négy nap alatt. Két zürichi lakos, egy 37 éves férfi és egy 33 éves nő kedden halt meg, amikor Wallis kantonban megpróbálták megmászni a 4010 méter magas Lagginhorn-csúcsot - közölte a helyi rendőrség.

HAK 2023.05.28.

Patkás Tomi 8850 méter úszással tisztelgett Suhajda Szilárd előtt

Egy ország gyászolja Suhajda Szilárd magyar hegymászót, akinek a Mount Everest csúcshódítása során veszett nyoma, a mentőakció pedig nem vezetett sikerre. Patkás Tomi győri nyíltvízi paraúszó ma a kiváló hegymászó emlékének szentelte úszását.

Győr+ 2023.05.27.

Nem találták meg Suhajda Szilárdot, a keresést befejezték

A legjobb nepáli hegyivezetőkből összeállított keresőcsapat emberfeletti munkája ellenére sem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten. Órákon át kutattak a Hillary-lépcső bővebb területén, ahol a hegymászót utoljára életben látták. A serpák 8750 méter és a 8848 méteres csúcs között többször fel-alá másztak és keresték Szilárd nyomát, mindhiába. - írják a sportoló hivatalos oldalán.

Győr+ 2023.05.27.

Türelmet kér Suhajda Szilárd csapata

Egy ország várja reménykedve a híreket Suhajda Szilárd magyar hegymászóról, aki a Mount Everest meghódítása közben tűnt el. Csapatok az úgynevezett Hillary-lépcső aljában látták, 8780 méteres magasságban. A mentőakció jelenleg is zajlik, a sportember csapata pedig hivatalos közösségi oldalán kért türelmet az emberektől.

Hirdetés