Címke: hagyományőrzés
Hirdetés
Ficsór Dávid 2023.09.16.

A hagyományok és a közösség ünnepe a csanaki szüreti nap

Ménfőcsanak sem maradt ki a szombati programkavalkádból: 12. alkalommal rendezték meg a Ménfőcsanaki Szüreti Napot, mely az elmúlt évekhez hasonlóan idén is egy majdnem másfél órás szüreti felvonulással indult a városrészben.

Földvári Gabriella 2023.08.04.

Barokk Esküvő harmincadszor

A következő hétvégén immár harmincadik alkalommal rendezi meg Győr a világon egyedülálló, a XVII. századi tradíciókra épülő Barokk Esküvőt. Pénteken sajtótájékoztató keretében mutatták be az idei jegyespárt és ismertették a fesztivál programját.

Herkely Ákos 2023.06.26.

Magunk közt – Vissza a lovagkorba Tóth Szilárddal!

Egy varázslatos világ tárult elénk az elmúlt hétvégén az Aranyparton, megelevenedett a múlt. Korhű jelmezekben mutatkozott be a középkor koránt sem elrettentő világa, amikor az adott szónak még jelentősége volt, a farkastörvények mellett.

Havassy Anna Katalin 2023.06.25.

Lovagok és solymászok az Aranyparton

Az év egyik leginkább várt három napja a Szent László Napok, amely minden korosztály számára színvonalas és tartalmas kikapcsolódást nyújt. Ennek megfelelően június 24-én szombaton is rengetegen voltak az Aranyparton, ahol egy kicsit mindenki visszacsöppenhetett a lovagkorba.

Pécskai István 2023.06.23.

Látványos lovasbemutatók a Szent László Napokon

Péntektől vasárnapig rendezik idén a győri Szent László Napokat az Aranyparton, amelyek során a néhai magyar királynak állítanak emléket. Az esemény középpontjában a hagyományőrzés áll: többek között gyalogos és lovas harci bemutatókat is láthatnak az érdeklődők. A fesztivál családbarát, a kézműves foglalkozások, az állatsimogató és a tematikus játékok mind segítenek felidézni a lovagkirályként emlegetett Szent László korát.

Venesz Klaudia 2023.06.17.

Lovagok és harci bemutatók az Aranyparton

Szent László, a lovagkirály emlékét idézi fel a Győri Művészeti és Fesztiválközpont rendezvénye június 23. és 25. között. A Szent László Napok 23-án, pénteken fáklyás felvonulással indul az Aranypartról, melyet a Bécsi kapu téren egy tűzzsonglőrshow zár le.

Németh Boglárka 2023.04.10.

A ménfőcsanaki néptáncos lányok már biztosan nem hervadnak el

Korán reggel népviseletben várták a ménfőcsanaki Marcal Tánc -és Népművészeti Egyesület lányai a fiúkat. A legények is megfelelő öltözetben, öblös vödrökkel érkeztek, amiket kútvízzel töltöttek meg. A lányokat kiküldték az udvarra, majd a különleges locsolóvers után jó nagy adag vizet kaptak a nyakukba, így már biztosan nem hervadnak el.

Hirdetés