Címke: hagyományőrzés
Hirdetés
Németh Boglárka 2023.04.10.

A ménfőcsanaki néptáncos lányok már biztosan nem hervadnak el

Korán reggel népviseletben várták a ménfőcsanaki Marcal Tánc -és Népművészeti Egyesület lányai a fiúkat. A legények is megfelelő öltözetben, öblös vödrökkel érkeztek, amiket kútvízzel töltöttek meg. A lányokat kiküldték az udvarra, majd a különleges locsolóvers után jó nagy adag vizet kaptak a nyakukba, így már biztosan nem hervadnak el.

J. Kovács Andrea 2023.02.07.

Népmese rovásírással

Néhány napja látott napvilágot Benedek Elek Az aranyszőrű bárány című meséje rovásírással. A kiadvány külön érdekessége, hogy szabad kézzel van átróva, és nem számítógéppel gépelt írásjeleket tartalmaz, ráadásul jobbról balra haladva kell lapozni és olvasni. Szerzője Krizsák Kata rovásírás-oktató.

Németh Boglárka 2022.09.10.

Izgalmas csaták a lovas nemzetőrök napján

Szombat délután kezdődött a IX. Győri Lovas Nemzetőrök Napja a Veres Péter Mezőgazdasági Szakközépiskola udvarán. A hagyományosan megtartott nemzetőr nap célja hazánk lovas kultúrájának és történelmének megőrzése.

Kárpát Zsolt 2022.07.11.

Győrben köszöntötték az utolsó huszár apródot

Kilencvenötödik születésnapját ünnepelte Hajnóczky Béla, akit Győrben köszöntötték barátai, tanítványai és lovas társai. Béla bácsi Széchenyi díjas lovas mesteredző és ő alapította a Pápai Lovas Klubot. Az élő legendának sokat köszönhet a Magyar Lovassport, emellett Hajnóczky Béla az utolsó magyar huszár apród.

HAK/KZS 2022.05.21.

Meg kell őriznünk a hagyományainkat!

Koncertekkel és izgalmas bemutatókkal vár minden látogatót a hagyományőrző nap szombaton késő estig, amelyen dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere is tiszteletét tette.

Ficsór Dávid 2021.10.11.

Egyre népszerűbb a börcsi Tökfesztivál

Kis község, nagy szívvel és egy rendkívül összetartó közösséggel. A szombatihoz hasonló rendezvények összekovácsolják Börcs lakóit, sőt a 14. alkalommal megszervezett Tökfesztivál már nem csak a régióból, hanem az ország különböző pontjairól is a Győr melletti településre vonzza az embereket.

Hirdetés