Címke: gyümölcstermesztés
Hirdetés
MTI 2023.06.14.

Kevés lesz a cseresznyetermés, új fajtákra van szükség

Miután az átlagosnál jóval kevesebb cseresznye terem idén a tavaszi fagyok miatt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) új, a magyarországi időjárást bíró fajtakínálat kialakítását és használatát sürgeti a hazai klímán nem alkalmas mediterrán fajták helyett.

MTI 2022.08.08.

Harmadával kevesebb alma terem itthon az idén

Az Európai Unió idei almatermése 12,168 millió tonna lesz a 21 legjelentősebb uniós almatermesztő ország becslése szerint, így 1 százalékkal meghaladja majd a 2021-ben betakarított mennyiséget, és 9 százalékkal a 2019-2021 közötti évek átlagát - írja a Népszava hétfői számában.

Zombai-Kovács Ákos 2022.07.26.

Korábban véget érhet a dinnyeszezon

Idő előtt véget érhet a hazai dinnyeszezon, erről számoltak be a Győr Plusznak Híradónk állandó piaci szakértői. Markó Vendel és Kissné Adrienn azt mondták, a kánikula ugyan jó tesz a minőségnek és a fogyasztásnak, a forróság komoly fejtörést okoz a termelőknek. Bár még csak július második felében járunk, az idei dinnyeszezon már elérte a csúcsát, ezután pedig lassan, de biztosan csökkenni fog a kínálat is. Szakemberek szerint összeérett a dinnye, a szezon csúcsidőszaka pedig lerövidült.

MTI 2022.05.30.

Várhatóan kevesebb dinnye terem idén

Várhatóan kevesebb dinnye terem idén, de a belföldi fogyasztást ki tudják elégíteni a termelők - közölte a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete.

MTI 2022.05.19.

Az idén végre lesz hazai kajszi- és őszibarack

A legtöbb nyári gyümölcsből valamivel jobb termés várható, mint az elmúlt két évben, és jó hír, hogy a tavalyi és a tavalyelőtti hiány után az idén lesz hazai kajszi- és őszibarack, emellett a meggy, cseresznye, szilva is elegendő lesz - írta a Világgazdaság.

MTI 2022.05.03.

Jó szezonban bíznak a kajszisok

Elkerülték a tavaszi fagyok a barackosokat, a hazai és az európai termelők is jó szezonban bizakodnak - írja a Magyar Nemzet a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeb) elemzése alapján.

Hirdetés