Címke: győri székesegyház
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.09.13.

Újraszentelték a székesegyházat

Zsúfolásig megtöltötték a hívek és az egyházmegye papjai a győri székesegyházat a több éves, külső-belső felújítást követő újraszentelésen. Az ünnepség a Káptalandombon, a templom előtt vette kezdetét, ahol jelképesen átadták az épület kulcsát Böcskei Győző plébánosnak.

J. Kovács Andrea 2023.09.07.

Mozaikok a székesegyház történetéből

„Ecclesia semper renovanda – Mozaikok a győri székesegyház történetéből” címmel a székesegyház újraszentelésére készülve nyílt kiállítás a Triangulum Galériában.

Győr+ 2022.11.23.

Harangozási rend a székesegyházban

Első alkalommal november 19-én szólaltak meg a Nagyboldogasszony székesegyház új harangjai. A harangok igazodva a napszakhoz és az ünnephez, különböző összeállításban szólalnak meg.

J.K.A. 2022.11.14.

Szombaton megszólalnak az új harangok

November 19-én, szombaton a győri Brenner János Papnevelő Intézet másodéves kispapjai öltik magukra a papi öltözéket, a reverendát. A harmadéveseket lektorrá, a negyedéveseket akolitussá avatják, az áldozópapságra készülő ötödéveseket pedig a jelöltek közé veszi fel Veres András megyéspüspök a 10 órakor kezdődő szentmisén.

Földvári Gabriella 2022.06.27.

Szent László kenyeréből lesz új harang

A díszközgyűlést követően a résztvevők, az érdeklődő győriek 17.30-kor megkoszorúzták a Káptalandombon Szent László király szobrát. A székesegyházban a szentmise előtt helyezték ki a Szent László-hermát. 18 órakor ünnepi szentmisét tartottak Böcskei László nagyváradi megyéspüspök főcelebrálásával a székesegyházban.

Földvári Gabriella 2022.04.18.

Szemüveges puttó és bölcselkedő feliratok

A győri székesegyház főhajójából a napokban kikerült az állványzat, már teljes tágasságában, restaurált, megújult szépségében látható a templomtér. Akik a Káptalandombon járnak, láthatják, hogy jelenleg a bazilika külső megújítása történik.

Hirdetés