Címke: Győri önkormányzat
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2023.12.04.

Találkozások és támogatások

Több támogatást is átadott a napokban a polgármester, így az éppen világversenyen bizonyító Ihász Veronika, valamint az egyetem turizmus és vendéglátás tanszékének képviselői is örömmel érkeztek a városházára dr. Dézsi Csaba Andráshoz. Az egyenként 300 ezer forintos támogatás nagy segítséget jelent az érintetteknek, akiket szakterületükről, ott szerzett eddigi tapasztalataikról, kihívásaikról is szívesen kérdezett a városvezető.

Földvári Gabriella 2023.12.03.

Dr. Szálasy László: Fontos a fásítás, a zöldítés a még élhetőbb városrészért

Dr. Szálasy László Adyváros és Nádorváros középső részének, vagyis a 8-as számú választókerületnek a képviselője. Az ebben az önkormányzati ciklusban alakult Környezetvédelmi Bizottság elnöke, ismert és elismert orvos – ezúttal vele beszélgettünk arról, milyen fejlesztések zajlottak a városrészében.

P. Csapucha Adrienn 2023.11.27.

Hagyomány és modernizáció bázisa a hetes posta

Idén ősszel vásárolta meg a Széchenyi István Egyetem a Révfaluban található 7-es számú posta épületét, melyet a felújítást követően hétfőn adtak át a nagyközönségnek. A létesítmény fenntartva a hagyományos szolgáltatásait integrálódik az innovatív egyetemi ökoszisztéma keretei közé. A Postapartner Program eredményeként, az együttműködés értelmében új köntösben, régi szolgáltatásokkal, jövőbemutató célokkal üzemel a posta mostantól, melynek energetikai fejlesztése is elkészül még idén decemberben.

Földvári Gabriella 2023.11.13.

Diligens: Azért dolgozom, hogy Szabadhegy, Kismegyer minél élhetőbb legyen

Diligens Tibor – a 13-as választókerület önkormányzati képviselője, hozzá tartozik Szabadhegy és Kismegyer – szerint számtalan fejlesztés történt a körzetében az elmúlt három és fél évben, amelyekre nagy szükség volt, hiszen a falusias lakóövezettől a lakótelepi problémákig sok mindenre kell figyelnie, megoldást találnia.

Földvári Gabriella 2023.10.27.

Minden szempontból 21. századi lesz a Szalay utcai bölcsi

Elkészült a Szalay utcai Bölcsőde, melynek jelenleg a használatbavételi engedélyezési eljárása zajlik. Az új épületbe költöztetik a Kígyó utcai Bölcsőde négy csoportját, valamint újabb kettővel bővítik a létesítményt, így a jelenlegi 44 férőhely 84-re bővülhet, az alkalmazottak száma pedig 22 lehet az új intézményben.

Földvári Gabriella 2023.10.23.

1956. október 23. – Tisztelet a hősöknek!

Szabó Béla, Máté Mária, Halász Ödön és még 13 áldozat - október 23-án mi győriek elsősorban rájuk, a győri hősökre, mártírokra emlékezünk. A Bisinger sétányon álló Golgota-emlékműnél gyűltek össze hétfőn a győri polgárok, az önkormányzat, az állami- és városi szervezetek, a fegyveres testületek, az intézmények képviselői, hogy fejet hajtsanak 1956 áldozatai előtt.

Földvári Gabriella 2023.09.24.

Jó úton indult el Szentiván

A különböző városrészek arculata, az ott élő emberek által hozott és teremtett értékek együttese közösen alakítja Győr jelenét, és jelöli ki az egész város jövőjét.

Havassy Anna Katalin 2023.09.19.

Nyugállományú katonák találkoztak a győri laktanyában

A honvédelem ügye iránt elkötelezett nyugállományú katonákat és honvédségi nyugdíjasokat hívta és várta találkozóra a Honvéd Vezérkar a győri laktanyában, megszólítva ezzel a Nyugat-dunántúli régiót. Így a délelőtti programra érkeztek Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala vármegyéből is a szépkorúak.

Ficsór Dávid 2023.09.16.

Remek hangulat a bácsai nyárbúcsúztatón

Bácsán szombaton búcsúztak a nyártól, ahol nagyszabású programot szerveztek a Kinizsi Pál utca és az Úttörő utcai játszótér közötti téren.

Hirdetés