Hirdetés
Címke: Győri önkormányzat
Hirdetés
Kárpát Zsolt 2021.09.23.

Tovább folytatódott az érmeosztás

Ezen a csütörtökön is több százan vették át a 750-es emlékérmét az Olimpiai Sportparkban. Minden 20 év alatti győri ingyen kaphat a Magyar Nemzeti Bank által kibocsájtott 40 ezer darab különleges fizetőeszközből, csupán regisztrálni kell. A jubileumi forinttal a győriek kifejezhetik lokálpatriotizmusukat és azt, hogy mennyire szeretik Győrt.

Németh Boglárka 2021.09.22.

Győrbe érkezett a világ kerékpáros békenagykövete

Zelei József, a Világ Kerékpáros Nagykövete érkezett városunkba, akit Radnóti Ákos, sportért is felelős alpolgármester fogadott. A nagykövet több, mint 18 éve kerekezik a békéért, ez idő alatt az Egyenlítő kétszeresénél is hosszabb távot teljesített.

Ficsór Dávid 2021.09.16.

Továbbra is népszerű a 750-es pénzérme

Egyre több győri fiatalnak van már 750-es pénzérméje, csütörtökön tovább folytatódott a polgármester által korábban megígért érmeosztás, az Olimpiai Sportparkban. Ahogy arról már több alkalommal is beszámoltunk, a Magyar Nemzeti Bank bocsátott ki speciális érmét, ami elfogadott fizetőeszköz, ráadásul sokkal többet ér a névértékénél. Győrben minden 20 év alatti fiatal ingyen juthat a különleges 750-es érméhez, csak regisztrálnia kell, majd a város vezetőitől veheti át személyesen a pénzérmét.

Zombai-Kovács Ákos 2021.09.13.

Közel fél kilométeren újult meg a Zöld utca

Közel fél kilométer hosszan teljesen megújult a szabadhegyi Zöld utca, mintegy 160 millió forintból modernizálták a forgalmas, de az elmúlt időszakban elhasználódott kopóréteget.

JKA 2021.09.11.

Véget ért az ingyenes nyelvi felzárkóztató

Hatos és Társa Nyelviskola Győr Megyei Jogú Város önkormányzatának támogatásával több száz tanulónak biztosított angol és német nyelvű, ingyenes felzárkóztató kurzusokat a nyár folyamán.

Ficsór Dávid 2021.09.04.

Szeretetvendégséget tartottak a hajléktalanoknak

Szeptember 4-én országszerte 5000 rászorulót vendégelnek meg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 0. napján. A Szeretetvendégség célja az, hogy tanúságtételként a világ felé kézzelfoghatóan mutassa be Jézus szeretetét, aki kenyér formájában adta magát.

Németh Boglárka 2021.09.01.

Ajándék iskolakezdő csomag a várostól

Ingyenes füzet-és iskolakezdő csomagot kaptak a győri elsősök a város vezetésétől. Dr. Dézsi Csaba András az Arany János Általános Iskolában személyesen mutatta be az ajándék tartalmát a legkisebbeknek. A gyerekek egy verssel fogadták a polgármestert. A csomagban, Győr város kakasát, Pihét, a győri várat és a jubileumi évet is megjelenítették a füzetborítókon. A polgármester szerint fontos, hogy már az elsősökben is erősítsék a lokálpatriotizmust.

Győr+ 2021.08.24.

Jön a Tankcsapda, ezeket érdemes tudni!

A nyarat Győrben idén a Tankcsapda rockzenekar zárja. A koncerttel kapcsolatos tudnivalókat mindenkinek érdemes böngészni! Részletek és térkép a cikkben!

Garamvölgyi Imre 2021.08.23.

Dr. Bakonyi Bernadett az új aljegyző

Dr. Bakonyi Bernadett aljegyzői pályázatát fogadta el a győri városvezető, így mostantól ő lesz dr. Lipovits Szilárd legfőbb segítője. A pályázat kiírására dr. Csörgits Lajos lemondása miatt került sor. Az új aljegyző 2008 óta dolgozik a városházán.

Hajba Ferenc 2021.08.14.

Védett lesz a Püspökerdő

Szerencsés minden olyan nagyváros, amelynek a határában értékes erdőtömbök vannak. Győr egy ilyen település. A város önkormányzata természetvédelmi területté nyilvánította a 250 hektáros Püspökerdőt. A helyi értékek védelme mellett természetesen közjóléti funkcióit is megtartja a győriek kedvenc pihenő- és kirándulóhelye – mondja Limp Tibor, aki 1993 óta a győri erdészet igazgatója.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat