Hirdetés
Címke: Győri Könyvszalon
Hirdetés
Földvári Gabriella 2021.11.19.

Megnyílt a Győri Könyvszalon

Három napon át a könyveké, az irodalomé, a kultúráé a főszerep Győrben. Pénteken délelőtt az Alkotói Díj átadásával és Dés László műsorával nyílt meg a sorrendben huszadik Győri Könyvszalon a Győri Nemzeti Színházban.

Földvári Gabriella 2021.11.18.

Háromnapos könyvünnep a városban

Idén 20. alkalommal kerül sor a Győri Könyvszalonra, amely ma már hagyományos módon a Győri Nemzeti Színházba és a Kisfaludy Károly Könyvtárba invitálja a könyvek szerelmeseit. A november 19–21. között megrendezendő programon a könyvvásár mellett 120 könyvbemutatón, előadóesten, koncerten szórakozhatnak a látogatók.

Győr+ 2021.11.16.

Várja az olvasás szerelmeseit a 20. Győri Könyvszalon

Idén 20. alkalommal kerül sor a Győri Könyvszalonra, amely ma már hagyományos módon a Győri Nemzeti Színházba és a Kisfaludy Károly Könyvtárba invitálja a könyvek szerelmeseit. A november 19-21. között megrendezendő programon a könyvvásár mellett több, mint 110 könyvbemutatón, előadóesten, koncerten szórakozhatnak a győriek és a hozzánk látogatók.

J. Kovács Andrea 2021.11.15.

Tisztító tűz

A középkori elképzelés szerint az Írország északnyugati részén található Szent Patrik purgatóriumnak nevezett különös barlang volt a túlvilág bejárata. Az oda betérőnek feltárult a titok: láthatta a pokolban, illetve a tisztítóhelyen szenvedő lelkek megpróbáltatásait és az üdvözültek boldogságát.

Győr+ 2021.11.15.

A legnagyobb magyar és Győr kapcsolata

Mikor választotta Győr díszpolgárává Széchenyi Istvánt, és milyen indíttatásból nevezték el róla a város főterét? – ezekre a kérdésekre is választ ad az a hiánypótló könyv, amelyben Biczó Zalán, a Széchenyi István Egyetem könyvtárosa a legnagyobb magyar és Győr kapcsolatát tárta fel. A kötet a Magyar Művészeti Akadémia, az egyetem és az Universitas-Győr Alapítvány támogatásával jelent meg.

Földvári Gabriella 2021.11.14.

Nagyothalló angyal

Pátkai Tivadar Radnóti- és Kormos István-díjas költő, író, újságíró újabb kötettel jelentkezett, amelyet a Győri Könyvszalonon mutat be. A Nagyothalló angyal tizennégy novellából álló füzér. Nem helytörténet, nem nosztalgia, színtiszta szépirodalom, hiteles korrajzzal.

Földvári Gabriella 2021.11.13.

Titkok és történetek – Egy mázlista riporter naplójából

Pió Mártának a Kisalföld napilap újságírójaként, majd 1987-től a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként, a legújabb kori magyar történelem dokumentálására adódott egyedülálló lehetősége. A riporter Titkok és történetek című könyvében fedi fel legizgalmasabb élményeit.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat