Címke: Győri Balett
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2022.09.05.

Életet lehel a tárgyakba a díjhalmozó világosító

Krokker András korábban 7 évig volt a győri színház tagja, majd az épületen belül maradt ugyan, de átigazolt, és immáron 26 éve a Győri Balett csapatát erősíti. Számításai szerint azóta nagyjából kétezer darabban közreműködött, az együttessel hazánkat és a fél világot bejárva vitte a győri tánckultúra jó hírét. Munkájában maximalista, ráadásul emberileg is közvetlen és barátságos, nem véletlenül szereti és tiszteli a társulata.

P. Csapucha Adrienn 2022.08.26.

Mókás matinét mindenkinek

A tánc szavak nélkül fejez ki és ad át érzelmeket, ezt pedig jó, ha már egészen fiatal korban megtapasztalhatják a gyermekek. A Győri Balett az előttük álló évadban is kiemelt figyelmet fordít a kicsikre, mesésen mókás darabokkal kápráztatják el a kultúrakedvelő csöppségeket.

Földvári Gabriella 2022.08.23.

„Nem lesz könnyű évadunk”

A keddi évadnyitó társulati ülésen, amelyet már az összefogás jegyében, közösen tartott a Győri Nemzeti Színház és a Győri Balett társulata, szó volt a következő időszak gazdasági nehézségeiről, a tervezett premierekről, és bemutatták az új tagokat is. Kiderült, a társulatok különböző akciókkal igyekeznek megtartani közönségüket.

P. Csapucha Adrienn 2022.06.17.

Katarzis és könnyek a mélyben

A táncfesztivál részeként egyedi miliőbe mutatta be Ne bánts! című előadását a Győri Balett. A 2015-ben megálmodott darab, témája okán fojtogató és frusztráló, ám segítségével egy nagyon komoly társadalmi jelenségre világít rá a társulat, mégpedig a családon belüli erőszakra.

P. Csapucha Adrienn 2022.06.13.

Mindenkit felpezsdít a Győri Balett

Tartalmas heteken van túl a Győri Balett társulata, alighogy megérkeztek a Dubaji Világkiállításról, májusban már indultak is tovább Erdélybe, ahol a Romance című darabbal kápráztatták el a közönséget. S bár nyár lévén itt lenne az ideje a pihenésnek, a következő napokban mindenkit felpezsdítenek, hiszen június 13-a és 19-e között élvezhetjük a 17. Magyar Táncfesztivált és a 7. Gyermek Táncfesztivált, június 15-e és 18-a között pedig a Győri Balett miniFesztivált. A társulat táncba hívja a várost!

Bajzát Zsuzsi 2022.05.24.

Újra úton – telefonon értük utol a Győri Balett vezetőjét

Erdélyben turnézik a Győri Balett. A társulat múlt szerdán kelt útra, május 29-ig pedig 7 helyszínen, nyolc előadáson lépnek fel. Mi épp egy pihenő napon értük utol őket, a vezetőt arról kérdeztük, hogy hogyan tudnak feltöltődni, és mit tartogat számukra még az előttük álló időszak.

Zombai-Kovács Ákos 2022.05.18.

A Romance-al tér vissza Erdélybe a Győri Balett

Romance című darabjával tér vissza Erdélybe a Győri Balett. A társulat szerdán kelt útra, május 19-e és 29-e között pedig 7 helyszínen, nyolc előadáson lépnek fel Velekei László tanítványai. Többek között Kolozsváron, Brassóban és Győr vadonatúj testvérvárosában, Csíkszeredában is szerepel a balett, amely számára mindig nagy megtiszteltetés, ha a határon túl mutatkozhat be, ráadásul többnyire magyarlakta városok színpadain. Az indulás előtt a társulat igazgatója azt mondta, szeretnék újra meghódítani az erdélyi közönséget.

P. Csapucha Adrienn 2022.05.12.

Immunerősítő lesz a győri táncünnep

Egy hónap múlva a tánc fővárosává avanzsál Győr, hiszen a Győri Balett szervezésében ismét sor kerül az ország egyik legnagyobb táncos eseményére. A részletekről csütörtökön számoltak be a szervezők, ahol a sajtó munkatársai a fesztivál egy-egy darabjából láthattak ízelítőt.

Ficsór Dávid 2022.05.11.

Díjhalmozó Győri Balett

Díjeső a Győri Balett háza táján. A Tánc Világnapja alkalmából minden évben megválasztják az adott évad legkiemelkedőbb művészeit a szakemberek.

Hirdetés