Hirdetés
Címke: Győri Balett
Hirdetés
Ficsór Dávid 2021.08.10.

Balázs János és Lajkó Félix után Várdai Istvánnal dolgozik a balett

A Kaposfest Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztiválon lép fel vasárnap a Győri Balett. A társulat a Liszt Ferenc-díjas gordonkaművésszel, Várdai Istvánnal közös produkcióban szerepel a rendezvény „Bach másként…” összművészeti estjén, melyet Johann Sebastian Bach emlékére szerveznek.

Ficsór Dávid 2021.07.14.

Első magyar koreográfusként alkotott a Scalában

Nyár elején mutatták be a milánói Scalában Lukács András Mozdulatok Sztravinszkijre című egyfelvonásos balettjét. A Győri Balett művészeti vezetője az első magyar koreográfus, aki a világ egyik leghíresebb dalszínházában dolgozhatott.

Szigethy Teodóra 2021.06.19.

A táncfesztivál gyógyír a léleknek

A GisL című darabbal tért vissza a Győri balett társulata a személyes térbe, amit a 16. Magyar Táncfesztivál keretében mutattak be a Széchenyi téren. A premiert még online tartották májusban a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek alatt.

Ficsór Dávid 2021.05.21.

Ismét útra kel a Győri Balett

Ismét úton a Győri Balett. A társulat csütörtökön Erdélybe, egészen pontosan Nagyváradra utazott, ahol a Festum Varadium nevű fesztiválon vendégszerepelnek. Velekei László Híradónknak elmondta, a Nagyváradi Szigligeti Színház hívta meg őket az eseményre, ahol Romance című darabjukat adják elő.

Garamvölgyi Imre 2021.05.18.

Táncfesztivál: Miért ne?

Egy év kihagyás után ismét lesz Győrben Magyar Tácfesztivál. A szervezők akarata szerint a hosszú pandémiás időszak után, az online térből ismét élő közönség elé költöznek a táncművészek.

Földvári Gabriella 2021.04.26.

Együtt egymásért a táncban

Április 26-án egy közös videó kollázsban mutatkozik be nyolc vidéki balett-társulat, megmutatva mindazt, ami őket egyedivé teszi, amit a táncról gondolnak. A közös videó célja, hogy együtt hívják fel a figyelmet közös szenvedélyükre, művészetükre, a táncra.

Ficsór Dávid 2021.04.20.

Együtt, egymásért a vidéki balett fellegvárak

A Győri Balett felhívására nyolc vidéki balett együttes fogott össze, „Együtt, egymásért!” – jelszóval. A kezdeményezés célja, hogy közös platformokon mutatkozzanak meg és egymás mellett állva hívják fel a figyelmet, közös szenvedélyükre, művészetükre és életükre, egy szóval a táncra

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat