Címke: Győri Balett
Hirdetés
Farkas Mónika 2023.09.21.

Életre szóló hivatás

„Az idei évben magunkba invesztáljuk a legtöbbet” – fogalmazott a Győri Balett évadnyitó társulati ülésén Velekei László igazgató. Ezt a gondolatot folytatták a Győr+ Este vendégei, a társulat három új örökös tagja.

Németh Boglárka 2023.09.10.

30 éves a Kardirex – gálaest a színházban

1993-ban kezdte meg működését Győr legismertebb és legkedveltebb magán egészségügyi centruma a Kardirex. A 30 éves jubileum alkalmából különleges ünnepséget szerveztek a színházban a Győri Balettel közösen.

Győr+ 2023.09.07.

„Fordulópont az életemben az örökös tagság”

Három örökös taggal bővült a halhatatlanok tábora a Győri Balett társulatánál. Ahogy arról már beszámoltunk, júliusi évadzáró ülésén az együttes vezetése Szalai Juditot, Sebestyén Bálintot és Horváth Krisztiánt találta méltónak a kitüntetésre.

P. Csapucha Adrienn 2023.09.05.

Bővülő társulat, lehengerlő repertoár: 120%-on szárnyal a Győri Balett!

„Az idei évben magunkba invesztáljuk a legtöbbet” – fogalmazott évadnyitó társulati ülésükön Velekei László direktor, utalva arra, hogy bővült a Győri Balett csapata. A keddi rendezvényen dr. Dézsi Csaba András is elismerően szólt az együttesről, mint mondta: a társulat világszerte erősíti a város imidzsét.

Győr+ 2023.09.01.

Gyárkoncert programsorozat a Torulában

A Győri Szeszgyár és Finomító Zrt. egyik használaton kívüli gyárépületében otthont kapó Torula immár évek óta a győri kortárs művészeti élet meghatározó szereplője. A kortárs művészeket nemcsak bemutató, de egyben támogató intézmény idén ősszel rendezi meg először a Gyárkoncert programsorozatot, aminek keretein belül audiovizuális élményekkel, kortárs zenei koncertekkel, mapping vetítésekkel és árnyjátékkal várják a látogatókat.

P. Csapucha Adrienn 2023.08.19.

Így nyaraltak a győri művésznők

Lassan véget ér a nyár és vele kezdetét veszi a mozgalmas ősz. Győr kulturális intézményei is tágra nyitják kapuikat, hogy újabb darabokkal, koncertekkel kápráztassák el a közönséget. A munka már megkezdődött a színfalak mögött, de a győri művésznők szívesen gondolnak vissza hazai kirándulásaikra, külföldi útjaikra, hiszen éppen csak tegnap volt, hogy a homokos tengerparton vagy a Balatonon sétáltak.

P. Csapucha Adrienn 2023.07.06.

Tempóztak a táncosok: 120 előadással és 28 ezer nézővel zárják az évadot!

Csütörtökön tartotta évadzáró társulati ülését a Győri Balett. A találkozón dr. Dézsi Csaba András köszöntötte az együttes táncművészeit és dolgozóit, elismerve munkájukat és töretlen tehetségüket. Nagyszerű időszakon van túl a csapat, az évadban 120 előadást tartottak és 5 új bemutatóval örvendeztették meg a táncszerető közönséget.

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2023.07.03.

Kétszáz bemutatóval és háromezer előadással búcsúzott a fővilágosító

Csodálatos négy évtizedet tudhat maga mögött Hécz Péter, a Győri Balett nemrégiben nyugdíjba vonult fővilágosítója, aki minden előadásra és külföldi kalandra szeretettel gondol vissza. Élményekből szép számmal akad, a 65 éves szakember a kezdetekről és kedvenc hobbijáról, a pálinkafőzésről is szívesen mesélt csendes, novákpusztai otthonában, mely olyan nyugalmat áraszt, mint ő maga.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.23.

Velekei László: óriási energiák szabadultak fel a táncfesztiválon!

Nem csak a tánc miatt van állandó mozgásban a Győri Balett, hanem azért is, mert a társulatnál utazást utazás követ, mellette pedig a Magyar Táncfesztivál megálmodóiként és házigazdáiként is csúcsteljesítményt nyújtanak. Velekei László együtt lüktet az együttessel, élete a tánc, szenvedélye a balett, és a második családja a csapata. A Győri Balett direktorát nemrégiben nagy megtiszteltetés érte, erről, és az idei táncfesztivál sikereiről is kérdeztük.

Hirdetés