Címke: függőség
Hirdetés
Havassy Anna Katalin | Illusztráció: Depositphotos 2023.02.21.

Az alkoholizmus nagyobb veszély, mint gondolnánk

Megtartotta egynapos műhelytalálkozóját az Anonim Alkoholisták Pannon Régiójának csoportjai és Választmányi Szolgálata február 18-án szombaton. A Lépjünk Együtt Nap elnevezésű programra sokan érkeztek, olyanok is, akik fontosnak érzik, hogy segítsék az Anonim Alkoholisták közösségét.

Havassy Anna Katalin 2023.02.11.

„Az ivócimboráim már a temetőben vannak” – beszélgetés két józan alkoholistával

Anonim alkoholisták. Ugye, hogy többnyire egy amerikai filmben látott jelenet ugrik be róluk? Pedig Magyarországon is vannak anonim alkoholisták, sőt Győrben is. Egyre többen, szerencsére. S hogy miért szerencsére? Mert ők már túljutottak talán a legnagyobb földi poklon és szívesen beszélnek a küzdelemről. Őszintén, bátran, nem szépítve semmit. Magukért és egymásért. Ervin és Laci pokoljárását és eszmélését kötelező olvasmánnyá kellene tenni!

Győr+ 2022.07.21.

Nyári élmények helyett képernyőfüggőség

Fára mászás a nagyinál, pancsolás a Balatonban, biciklizés a haverokkal a játszótéren – a legtöbb felnőtt ma még így emlékszik vissza a gyermekkori szünidők élményeire, a mai fiatalok számára azonban leginkább a televíziók, a tabletek és a játékkonzolok előtt töltött órák számítanak szórakoztató kikapcsolódásnak. A tizenévesek becslések szerint közel 8 órát bámulják az okoseszközöket naponta, de már az öt év alattiakat is egyre inkább érinti a digitális függőség. A következmény lehet alvás- és hangulatzavar, koncentrációs nehézségek, látószervi károsodás, elhízás és mentális betegségek. Milyen szempontokat tartsunk szem előtt, hogy megóvjuk gyermekeink tesi-lelki egészségét a rengeteg szabadidőt (és képernyőidőt) hozó nyári szünetben, hogyan állítsunk fel betartható és ésszerű szabályokat? Hortobágyi Ágoston digitális stratéga segít a válaszok megtalálásában.

Győr+ 2021.10.23.

„Küzdelem – Lehetőség – Alternatíva – Szermentesség”

K.L.A.SZ. „Küzdelem – Lehetőség - Alternatíva - Szermentesség” címmel indított addiktológiai szakmai műhelyt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület. Az első négy alkalom már megvalósult 2020. őszén és 2021. szeptemberben és október elején. A további előadásokat a következő 1,5 hónapban fogják megrendezni.

Hirdetés