Címke: fogyasztóvédelem
Hirdetés
Németh Boglárka 2022.04.06.

Fogyasztóvédelmi kisokos nyugdíjasoknak

Sok veszély fenyegeti a fogyasztókat a piacon. A nyugdíjasokra, akik kevesebb helyről tudnak tájékozódni, még több veszély leselkedik, főleg, ha az internetről vagy katalógusból rendelnek, illetve ha későn döntenek úgy, hogy a vásárolt terméket visszacserélnék, vagy esetleg vissza szeretnék küldeni.

Csapucha Adrienn 2022.02.22.

Elvétve akad csak gond az árak csökkentésével

Harmadik hete kéri számon a kereskedőkön az élelmiszerárstop betartását az ország minden részében a fogyasztóvédelem. A mintegy 800 helyszíni és online ellenőrzésből alig több mint hatvanszor tártak fel mulasztást a kormányhivatalok szakemberei.

MTI 2021.12.17.

Szinte mindent rendben találtak a karácsonyi vásárokban

Huszonegy adventi vásárban jártak a decemberi ellenőrzéssorozat első két hetében a kormányhivatalok fogyasztóvédelmi munkatársai. Kicsin múlott, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium által elrendelt évzáró vizsgálat minden árusítóhelyet "patyolattisztának" találjon. "Mindössze három próbavásárlás tárt fel jogsértéseket, a hagyományos üzletek ennél sokkal több okot szolgáltattak a helytelenítő homlokráncolásra" - közölte az ITM.

Győr+ 2021.10.25.

Az ország fogyasztóvédelme az egyik legaktívabb az unióban

Az elmúlt tíz évben Magyarország a legtöbb veszélyes terméket bejelentő tagállamok közé került, az unió harmadik legaktívabb piacfelügyelettel rendelkező országa lett - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Fogyasztói párbeszéd című konferencián Budapesten, hétfőn.

Győr+ 2021.03.25.

Ne dőljünk be a covid elleni csodaszereknek

Fokozott körültekintést javasol a fogyasztóknak a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert az utóbbi időszakban számos, a világjárványt kihasználó, kifogásolható kereskedelmi gyakorlatra utaló panaszt kaptak.

Győr+ 2021.01.11.

A kötelező jótállás változásai a január 1-től vásárolt termékek esetében

2021. január 1-től sok más jogszabállyal együtt az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállás szabályozása is módosul, melynek legfőbb célja a fogyasztók érdekeinek minél szélesebb körű szolgálata. Ennek okán következő sorozatunkban a kötelező jótállásra vonatkozó rendelkezések legfontosabb változásait vesszük sorra, hogy naprakészek legyünk fogyasztói jogainkat illetően.

Hirdetés