Címke: foglalkoztatás
Hirdetés
Havassy Kata 2023.07.22.

A háború meteorütközésként térítette el pályájáról a gazdaságot, de a nehezén túl vagyunk

Három év alatt "két meteorral is összeütköztünk": először 2020-ban a Coviddal, amelyet valahogy kivédett az ország és gyorsan visszatért a saját maga számára kijelölt útra, de 2022-ben jött a háború, amely letérítette a pályájáról - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.

Zombai-Kovács Ákos 2023.04.25.

Simon: rekord foglalkoztatottság, csökkenő infláció

Csúcson a hazai foglalkoztatottság, a legutóbbi, januári adatok alapján 4,7 millióan dolgoznak Magyarországon, miközben a munkanélküliségi ráta 4 százalék körüli. Erről beszélt Győr országgyűlési képviselője Híradónknak. Simon Róbert Balázs elmondta, már évek óta Győr-Moson-Sopron vármegyében van a legkevesebb munkanélküli, Győrben pedig mindössze 1 százalék körüli a ráta. A képviselő kiemelte, a kormány gyármentő programot indított, ami a győri cégeket is érinti, illetve a helyi mikro-vállalkozások számára is jár a csökkentett áru energia.

Mireider Máté 2023.03.04.

Győr az ország legdinamikusabb és legélhetőbb városa

Érdekes és tanulságos eredményeket publikált a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kutatás a hazai megyei jogú városok gazdasági és környezeti fenntarthatóságát vizsgálta és rangsorolta, az adatok pedig azt mutatják: Győr az ország legélhetőbb, leginkább fejlődő városa. Kimagaslóak a kereseti és oktatási lehetőségek, mindezt pedig kellemes és tiszta lakókörnyezetben érhetjük el.

Győr+ 2023.02.01.

Rekord a januári foglalkoztatottsági adatokban

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint 2022 januárjához képest további 5 ezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma, így 2023 januárjában mindössze 243.578 munkát keresőt tartottak nyilván.

MTI 2023.01.23.

13 százalékkal emelkedett a fizikai dolgozók átlagos órabére

A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos órabére tavaly a negyedik negyedévben 13,1 százalékkal 1630 forintra emelkedett az egy évvel korábbihoz viszonyítva, a középvezetők körében pedig 9,2 százalékos volt az átlagbérek éves növekedése - közölte a Trenkwalder és a Moore Hungary.

Zombai-Kovács Ákos 2022.11.07.

20 százalékkal is nőhet a minimálbér

Elkezdődött a 2023-as minimálbérről szóló tárgyalássorozat a kormányzat és a munkavállalói, munkáltatói szakszervezetek között. Az érdekvédők egyöntetűen 15-20 százalék közötti emelést szeretnének kiharcolni. Legutóbb 2022 év elején nőtt a minimálbér és a garantált bérminimum, előbbi bruttó 200 ezer, utóbbi pedig bruttó 260 ezer forintra.

Győr+ 2022.10.04.

Célba ért a foglalkoztatotti riasztás

A „foglalkoztatotti riasztás” programban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai azt észlelték, hogy egy adózó rövid idő alatt száztíz főt is munkavállalóként jelentett be, úgy, hogy sem járulék-, sem áfabevallást nem nyújtott be.

Hirdetés