Címke: filmfesztivál
Hirdetés
MTI 2023.05.28.

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Nemzetközi Cannes-i Filmfesztiválon. Az elismerést Enyedi Ildikó zsűrielnök adta át a rendezőnőnek a világ egyik legjelentősebb filmes seregszemléjének záróünnepségén.

MTI 2023.05.27.

Nagy visszatérőkkel zárult a verseny, díjkiosztó szombat este

Arany Pálma-díjas legendás rendezők alkotásaival zárult a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos programjának versenye: a német Wim Wenders egy Japánban játszódó történettel, míg a kétszeres fődíjas 86 éves brit Ken Loach saját állítása szerint élete utolsó filmjével érkezett. A díjakat a szombat esti záróünnepségen nyújtja át a zsűri.

MTI 2022.08.28.

Szerdán nyitja meg kapuit a Velencei Filmfesztivál

Az először 1932-ben megrendezett Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon az idei Oscar-díjszezon annyi nagy reményű filmjét vetítik, mint még soha. A Bardo, a Bones & All, A fiú, a Tár, a The Whale vagy a White Noise is bemutatkozik a közönségnek a világ legrégebbi filmfesztiválján - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Szigeti Sándor 2022.01.25.

A világ legjobb dokumentumfilmjei érkeznek Győrbe

A főváros mellett további tíz vidéki helyszínen láthatók a 8. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) legkiválóbb alkotásai. Győrben a teljes versenyprogramból hat kiemelkedő dokumentumfilmet tűznek műsorra január 28-30. között. Sós Ágnes Balázs Béla-díjas filmrendezőt, a fesztivál alapító-igazgatóját egyebek között arról kérdeztük, milyen kuriózumokkal szolgál az idei év.

Földvári Gabriella 2022.01.13.

Online japán filmfesztivál

Február 14. és 27. között az ország egész területén eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal, otthonunkban, a kanapéról ingyenes nézhetünk meg 20 japán alkotást, melyek között találhatunk a kritikusok által elismert díjnyertes munkákat és szórakoztató filmeket egyaránt.

Hirdetés