Címke: fertőzés
Hirdetés
Győr+ 2022.05.16.

Kullancsfertőzés: a megelőzés mindig egyszerűbb

Egyre melegszik az idő, zöldellnek a fák és egyre tovább lesz világos. Ám ez az időszak számos veszélyt rejt a társállatok számára, mellyel a gazdik nincsenek tisztában. Egy új kutatásból kiderült, hogy hazánkban a kutyákról gyűjtött kullancsok közül több az állatokra és az emberre veszélyes kórokozókat hordoz. Vérszívásuk során anaplazmózist, babéziózist vagy Lyme-kórt okozó kórokozókkal fertőzhetnek, és előfordulhat az is, hogy rövid időn belül többféle kórokozó jut az állatba. Ezekre a kockázatokra figyelmeztet Dr. Farkas Róbert, az Állatorvostudományi Egyetem Parazitológiai és Állattani Tanszék professzora.

Győr+ 2022.04.10.

Felfüggeszti tevékenységét Arlonban a Ferrero

"A folyamatban lévő, az élelmiszerbiztonsági hatóságokkal együttműködésben zajló szalmonella-vizsgálatokkal összefüggésben a Ferrero felfüggeszti működését a belgiumi arloni gyárában" - írja a kinder.com.

MTI 2022.04.06.

Magyarországra is érkezett szalmonellával szennyezett csoki

Az EU több tagállamában jelentettek Salmonella okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők; a belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán.

MTI 2021.12.21.

Koronavírus: rekordszámú fertőzött az NFL-ben

Rekordot jelentő 47 koronavírusos esetet találtak hétfőn a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL). Az NFL-ben a játékosoknál 94.5, míg a stábokban csaknem 100 százalék az átoltottsági arány, ezért az utóbbi időben már csak hetente került sor tesztelésre.

Tóth Vivien 2021.10.14.

Holnap lesz a kézmosás világnapja – hatékony tippekkel a fertőzések ellen

Az UNICEF kezdeményezésére 2008-tól tartják számon október 15-ét a kézmosás világnapjának. A világnap hangsúlyossága, hogy felhívja a figyelmet a kézhigiénia fontosságára, mely számos fertőző betegség ellen nyújt védelmet. Sokan azonban helytelen technikával mosnak kezet, mellyel ugyanolyan veszélynek vannak kitéve, mint azok akik egyáltalán nem mosnak kezet bizonyos rituálék után.

mti 2021.08.10.

Fertőzött vaddisznót találtak Fejér megyében

Fertőzött vaddisznót találtak Fejér megyében, a Bicske község külterületén talált elhullott állatból az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki kedden a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma - közölte a hivatal a honlapján.

Hirdetés