Címke: év fája
Hirdetés
Győr+ 2023.10.19.

Kiosztották az Év Fája díjakat: második lett a Szentiváni Tölgyes!

Nem a legnagyobb, sőt nem is a legöregebb fát keresték az Év Fája vetélkedő keretében, hanem olyanokat, amik valamiért fontosak a jelölőik számára. Akár azért, mert fontos találkozási pont vagy kapcsolódik hozzá egy helyi történet, akár bármilyen más szerepe miatt, amit az ott élők mindennapjaiban betölt. A döntőbe a huszonegy jelölésből végül kilenc fa - köztük a Szentiváni Tölgyes - került be. Az eredményhirdetést október 19-én tartották.

Győr+ 2023.07.01.

Indul a szavazás: hajrá szentiváni tölgyes!

Megkezdődött az Év Fája szavazás, ahol ezúttal győri jelöltért is szoríthatunk. A győrszentiváni tölgyes is bekerült ugyanis a döntőbe, már lehet rá szavazni!

Győr+ 2023.06.16.

A győrszentiváni tölgyesre is szavazhatunk az Év Fája versenyen

Egy történet és képek elküldésével idén is bárki nevezhetett az Év Fája versenybe egyedi fát vagy facsoportot. A május 10-i határidőig 21 érvényes nevezés érkezett közülük 9 fát választott a döntőbe az Ökotárs szakmai zsűrije.

Sándor Szigeti 2022.10.28.

Tatai platán nyerte az Év Fája-díjat

Idén harminckét jelölt indult a versenyen, melyek közül a szakmai zsűri választotta ki a tizenkét döntőst. A fákra összesen 12606 szavazat érkezett. A győztes egy különleges, 250 éves tatai platánfa lett.

Hirdetés