Hirdetés
Címke: Európai Unió
Hirdetés
Győr+ 2021.10.25.

Az ország fogyasztóvédelme az egyik legaktívabb az unióban

Az elmúlt tíz évben Magyarország a legtöbb veszélyes terméket bejelentő tagállamok közé került, az unió harmadik legaktívabb piacfelügyelettel rendelkező országa lett - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Fogyasztói párbeszéd című konferencián Budapesten, hétfőn.

Kárpát Zsolt 2021.10.20.

Újgenerációs iroda: közelebb hozzák az Európai Uniót

Közel hozzák az Európai Uniót: bemutatkozott az újgenerációs megyei Europe Direct Iroda. Az arculatában is megújult iroda fókuszába került többek között a hangsúlyosabb megjelenés az iskolákban, valamint a polgárok uniós szerepvállalásának ösztönzése is. Kiemelt feladat az emberek tájékoztatása, kapcsolatok építése a helyi médiával és az érzékeny uniós témák helyi szintű tudatosítása is. A megyei közgyűlés elnöke szerint a legfontosabb cél, hiteles infókat adni az unióról és közvetíteni a megyében élők véleményét az uniós intézmények felé.

mti 2021.10.13.

Akkumulátor-alapanyaghiány sújtja az európai autógyárakat

A nagy európai autógyárak, a Volkswagen, a Daimler és a Stellantis igyekeznek Európába összevonni akkumulátor-gyártó kapacitásukat, szakértők szerint azonban az ehhez szükséges nyersanyagok biztosítása kemény diónak bizonyulhat számukra.

Győr+ 2021.08.31.

Az EU elérte a 70 százalékos átoltottságot

Elérte a 70 százalékot az Európai Unió felnőtt lakosságának körében az új típusú koronavírus okozta betegség ellen teljesen beoltottak aránya, több mint 256 millió felnőtt már megkapta a szükséges mennyiségű vakcinát – jelentette be kedden közleményben az Európai Bizottság.

mti 2021.05.21.

Bevezetik az uniós oltási igazolványt

Az Európai Parlament (EP) és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói politikai megállapodást kötöttek az unión belül a járvány idején is szabad mozgást biztosító, koronavírus elleni beoltottságot igazoló közös uniós dokumentum bevezetéséről - közölte az uniós parlament csütörtökön.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat