Címke: étkezés
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.08.13.

Diéta szalonnával?

A ketogén diéta lényege, hogy a zsírbevitel magas, a fehérjebevitel mérsékelt, a szénhidrátbevitel pedig alacsony. Az étrenddel kapcsolatban megoszlik a szakértők véleménye. Miért lehet jó a keto diéta?

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.08.07.

Gluténmentesen is finomat!

Amikor valamiért változtatni kell az étrenden, akkor a kezdeti sokk után elkezdi az ember keresni az alternatív megoldásokat. Így volt ez Dömötör Lászlóéknál is, mára viszont tökélyre fejlesztették az ízeket, olyannyira, hogy már másoknak készíti a gluténmentes finomságokat.

Herkely Ákos 2023.07.17.

Magunk közt: az alap a mértékletesség!

Antal Emese dietetikus, szociológus minden egyes mondatával felhívja a figyelmet a helyes táplálkozásra, a só mentes étkezésre, a hidratálásra, az antioxidánsok fontosságára. Bájos hangjával nem erőszakos de precíz példákkal szemléltető utazásban részesíti a hallgatót abba a világba, melynek alapja a mértékletesség, a hedonizmus elhagyása.

Pécskai István 2023.02.06.

Táplálkozástudományi konferenciának ad otthont Győr

2023. október 5. és 7. között Győrben tart konferenciát a Magyar Táplálkozástudományi Társaság. Az eseményen orvosok, dietetikusok, kutatók, élelmiszertechnológiával és marketinggel foglalkozó szakemberek vesznek részt. Dr. Dézsi Csaba András polgármester ebből az apropóból a városházán fogadta dr. Rurik Imrét, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnökét, illetve Antal Emese dietetikust, szociológust, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság titkárát.

Győr+ 2022.12.15.

Mi állhat a téli hízékonyság hátterében?

Sokaknak szerepel az újévi fogadalmainak listáján a télen felszedett súlyfelesleg leadása, a testmozgás és az egészségesebb életmód. De vajon milyen okai lehetnek a téli hízékonyságnak?

Győr+ 2022.12.14.

Ehető koszorúk az ünnepi asztalon

A karácsonyi asztal ékessége lehet egy kreatívan megálmodott, ízlésesen összerakott, ételekből készült koszorú, amelyet aztán persze el is fogyaszthatunk.

Győr+ 2022.11.08.

Nem kell a szemetesben végeznie a száraz kenyérnek

A finom, friss kenyér aranyat ér, de egy idő után megszikkad, és úgy már nem szívesen fogyasztjuk el. Ahhoz azonban túl értékes, hogy a szemetesbe dobjuk, sokkal jobban tesszük, ha egyszerű házi praktikával újra frissé varázsoljuk, vagy esetleg újrahasznosítjuk, valamilyen étel hozzávalójaként használjuk fel.

Győr+ 2022.11.07.

Megfelelő étkezéssel a vizesedés ellen

Az ödémásodás könnyen rémálommá válhat, de szerencsére vannak olyan élelmiszerek, amelyek segíthetnek nekünk elkerülni a vizesedést végtagjainkban és a hasi tájékon szívvédő hatásuk miatt.

Győr+ 2022.10.25.

Sóhelyettesítés finoman és egészségesen

A túlzott sófogyasztás senkinek sem ajánlott, akik pedig magas vérnyomással küzdenek, azoknak különösen oda kell figyelniük a sóbevitelre. Szerencsére vannak a sónál egészségesebb megoldások is, hogy az ételeinket ízesre varázsoljuk.

Bodrogi Sára 2022.10.14.

A fehér rizs sem egészségesebb a cukornál?

Azon talán már senki sem lepődik meg, hogy a túlzott cukorfogyasztás káros az egészségre, de ki gondolta volna, hogy az egyik legnépszerűbb köret, a fehér rizs is ártalmas lehet?

Hirdetés