Címke: étkezés
Hirdetés
Győr+ 2022.12.15.

Mi állhat a téli hízékonyság hátterében?

Sokaknak szerepel az újévi fogadalmainak listáján a télen felszedett súlyfelesleg leadása, a testmozgás és az egészségesebb életmód. De vajon milyen okai lehetnek a téli hízékonyságnak?

Győr+ 2022.12.14.

Ehető koszorúk az ünnepi asztalon

A karácsonyi asztal ékessége lehet egy kreatívan megálmodott, ízlésesen összerakott, ételekből készült koszorú, amelyet aztán persze el is fogyaszthatunk.

Győr+ 2022.11.08.

Nem kell a szemetesben végeznie a száraz kenyérnek

A finom, friss kenyér aranyat ér, de egy idő után megszikkad, és úgy már nem szívesen fogyasztjuk el. Ahhoz azonban túl értékes, hogy a szemetesbe dobjuk, sokkal jobban tesszük, ha egyszerű házi praktikával újra frissé varázsoljuk, vagy esetleg újrahasznosítjuk, valamilyen étel hozzávalójaként használjuk fel.

Győr+ 2022.11.07.

Megfelelő étkezéssel a vizesedés ellen

Az ödémásodás könnyen rémálommá válhat, de szerencsére vannak olyan élelmiszerek, amelyek segíthetnek nekünk elkerülni a vizesedést végtagjainkban és a hasi tájékon szívvédő hatásuk miatt.

Győr+ 2022.10.25.

Sóhelyettesítés finoman és egészségesen

A túlzott sófogyasztás senkinek sem ajánlott, akik pedig magas vérnyomással küzdenek, azoknak különösen oda kell figyelniük a sóbevitelre. Szerencsére vannak a sónál egészségesebb megoldások is, hogy az ételeinket ízesre varázsoljuk.

Bodrogi Sára 2022.10.14.

A fehér rizs sem egészségesebb a cukornál?

Azon talán már senki sem lepődik meg, hogy a túlzott cukorfogyasztás káros az egészségre, de ki gondolta volna, hogy az egyik legnépszerűbb köret, a fehér rizs is ártalmas lehet?

MTI 2022.08.01.

Kiválasztották az ország tortáját

Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász munkája, a Huncut szilva herceg lett idén Magyarország tortája, a Magyarország cukormentes tortája címet pedig a szegedi Gyuris László Nagyi kedvence fantázianevű süteménye nyerte el - jelentették be hétfőn az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.

Győr+ 2021.08.02.

Hogyan érdemes megszabadulni a túlsúlytól?

A NÉBIH tavaly májusban 3000 fő bevonásával végzett reprezentatív kérdőíves felméréséből kiderült, hogy a vizsgálatban résztvevők 24,1 százaléka a COVID járvány első hulláma alatt átlagosan 3 kilogrammot hízott.

Prof. dr. Dézsi Csaba András 2020.02.14.

Mikor ehetünk este?

Este már semmit nem szabad enni. De, még jobb, ha már hat óra után nem eszünk semmit! – szól a legelterjedtebb étkezési utasítás. Persze vannak megengedőbb tanácsok is, melyek este 10-ig is engedik a vacsorát.

Hirdetés