Győrbe érkeznek a guruló gasztronómia nagyágyúi
Győr felkészülhet a 4 napos street food-őrületre! Egyszerre érkezik a Radó-szigetre június 15-18. között a Food Truck Show 2023, a Győri Kézműves Sörnapok és a Chili Piac.
Győr felkészülhet a 4 napos street food-őrületre! Egyszerre érkezik a Radó-szigetre június 15-18. között a Food Truck Show 2023, a Győri Kézműves Sörnapok és a Chili Piac.
A sertésszűz egy igazán szerethető húsfajta, és elkészítéséhez még a kezdő konyhatündérek is bátran nekiállhatnak. A Panírban Koksza séf megtölti és baconba tekeri a disznó talán legnemesebb részét. Hogy tökéletesen passzoljanak az ízek, a konyhafőnök a húst újhagymás szalonnás burgonyával és gombás szósszal tálalja.
Kovacsics „Koksza” István a Panír konyhafőnöke a győri vásárcsarnokban főz bakonyi harcsát. A magyaros ételt séfünk ezúttal nem klasszikus módon tejföllel, hanem a manapság népszerű medvehagymával készíti el.
Győrben élő rászorulóknak is segít az egyik országosan ismert ételfutárcég és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Az ételkiszállítással és élelmiszer forgalmazással is tevékenykedő vállalat a megmaradt vagy rövid lejáratú termékeit juttatja el az élelmiszerbankkal összeköttetésben lévő karitatív szervezeteken keresztül a nélkülözőknek, erről egy sajtótájékoztatón számoltak be kedd délelőtt.
Kovacsics ,,Koksza” István, a Révész séfje ezúttal ünnepi ételek receptjeit osztotta meg velünk.
A karácsonyról a családi összejövetelek mellett mindenkinek a finom ételek és sütemények jutnak eszébe. Ünnepek előtt a magyar családok több tízezer forintot hagynak a boltokban, így nem csoda, hogy karácsony után harminc százalékkal nő a szemét mennyisége, vagyis ennyivel többet pazarolunk. Hogyan lehet ételpazarlás nélkül ünnepelni? – kérdeztük Herman Etelkát, a Környezetvédelmi Osztály vezetőjét.
Az adventi időszakban egyre gyakrabban járja át az utcákat, tereket a karácsonyi vásárok egyik kedvelt finomságának, a sült gesztenyének a finom illata. Jó hír, hogy az otthonunkba is becsempészhetjük ezt az utánozhatatlan illatot, néhány egyszerű praktikát követve mi magunk is könnyedén elkészíthetjük a sült gesztenyét.
A tokány a magyar konyha egyik legősibb húsfélesége. Sokféle változata van, mert a hozzávalókat úgy variálhatjuk, ahogyan nekünk jól esik.
A magányosan elfogyasztott ebéd, és az egy személyre való főzés problémájára is van megoldás.