Címke: Erdély
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2022.10.14.

Emlék-követ avattak Szabadhegyen

„A víz szalad és csak a kő marad, a kő marad” - hirdeti Wass Albert gyönyörű verssorát az a Rózsák terét díszítő Emlék-kő, melyet a Győri Erdélyi Kör megalakulásának 33. évében állíttatott a tagság és támogatóik.

Győr+ 2022.09.06.

Erdélyi csodák

Beledi Márta újabb fotósorozattal örvendeztette meg szerkesztőségünket. Olvasónk ezúttal Erdély csodáit örökítette meg, és természetesen beszámolt különleges utazása meghatározó pillanatairól.

Földvári Gabriella 2022.09.03.

Misztikus hős a magyarság szimbólumaival

A székely himnusz elnevezésű emlékművet, mely Csaba királyfit ábrázolja, és Lebó Ferenc szobrászművész készített, szeptember 6-án 11 órakor avatják fel, a Simor János püspök téren.

Mireider Máté 2022.08.18.

Ahol kétszer kel fel a Nap

Erdélyt nehéz röviden jellemezni, főleg úgy, hogy senki ne akarjon hozzátenni, kiegészíteni, vagy ellentmondani, hogy "az pedig nem is úgy van." Székelykő azonban vitán felül az egyik legszebb látványossága. Nincs olyan ideutazó, aki ne akarna visszatérni, ne sorolná, hogy mennyi mindent nem sikerült megnézni, mert nem jutott rá idő. Történelmi és földrajzi emlékek sorakoznak egymás mellett, és bár sem a hegyeket, sem a várakat nem hozhatjuk haza, az emlékek velünk jönnek.

J. Kovács Andrea 2022.05.22.

Szereda

Ha azt kérdeznék tőlem, mit szeretek legjobban ebben a kedves székely városban, hirtelen nem is tudnám, hol kezdjem a felsorolást.

Zombai-Kovács Ákos 2022.05.18.

A Romance-al tér vissza Erdélybe a Győri Balett

Romance című darabjával tér vissza Erdélybe a Győri Balett. A társulat szerdán kelt útra, május 19-e és 29-e között pedig 7 helyszínen, nyolc előadáson lépnek fel Velekei László tanítványai. Többek között Kolozsváron, Brassóban és Győr vadonatúj testvérvárosában, Csíkszeredában is szerepel a balett, amely számára mindig nagy megtiszteltetés, ha a határon túl mutatkozhat be, ráadásul többnyire magyarlakta városok színpadain. Az indulás előtt a társulat igazgatója azt mondta, szeretnék újra meghódítani az erdélyi közönséget.

Kárpát Zsolt 2021.09.17.

Jubileumi emlékkönyv a Győri Erdélyi Körtől

A Győri Erdélyi Kör jubileumi emlékkönyvet jelentetett meg az elmúlt 30 évéről. A kiadványt pénteken délután mutatták be Győrben a Generációk Házában. A Győri Erdélyi Kör volt az első olyan egyesület az országban, amely összefogta a Magyarországon letelepült erdélyieket.

J. Kovács Andrea 2021.09.03.

Medvével védett terület

Erdély - igaz mese gyerekeknek és felnőtteknek dicső múltról és reményteli jövőről. Valódi kaland a jelenben a természeti szépségekre, a kulturális élményekre, a házias ízekre, a jó szóra, a szíves vendéglátásra vágyóknak.

Hirdetés