Címke: elektromobilitás
Hirdetés
Győr+ 2023.11.16.

Megszólalt az Audi: mi lesz a győri gyár jövője?

Az Indexnek adott interjút Gerd Walker az Audi AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja. A vállalat szakembere úgy fogalmazott a lapnak, hogy az akkumulátorok végszerelését oda telepítik, ahol az elektromos meghajtású járművek is készülnek.

P. Csapucha Adrienn 2023.11.07.

Győrből a konszernnek: elstartolt az új elektromos motorok sorozatgyártása az Audiban

Több mint 190 millió eurós beruházás eredményeként az Audi Hungaria 30 éves jubileumi rendezvényén kedden elindult egy új elektromos motorgeneráció sorozatgyártása, a prémium elektromos platform (PPE) számára. A fejlesztés során egy már meglévő győri gyártócsarnokban egy teljesen új, 15 ezer négyzetméteres gyárterületet alakított ki a vállalat. A jövőben három műszakos munkarendben 700 munkatárs gyárt naponta mintegy 2000 elektromos hajtást a Volkswagen Konszernek.

P. Csapucha Adrienn 2023.09.12.

Audi Hungaria Ahead: 750 milliós kormányzati támogatás az új szolgáltatási központnak

A termeléshez közvetlenül kapcsolódó Audi Hungaria Ahead Kft. néven megalapította leányvállalatát az Audi Hungaria Zrt. A szolgáltatási központ az egész Volkswagen konszern számára nyújtott beszerzési, pénzügyi és informatikai szolgáltatásokat fogja össze. A központ 500 munkavállaló továbbképzését biztosítja, a 1,5 milliárd forint értékű beruházást a magyar kormány 750 millió forinttal támogatja. A fejlesztésről szóló sajtótájékoztatót kedden reggel Budapesten tartották.

Győr+ 2022.07.08.

Élvonalban: ezüstérmes az egyetem csapata

A győri Széchenyi István Egyetem elektromosjárműveket fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team a közelmúltban története legnagyobb diadalát aratta, amikor világcsúccsal nyerte meg Európa legjelentősebb energiahatékonysági megmérettetését, a Shell Eco-marathon-t. A csapat újabb nemzetközi sikert ért el.

Győr+ 2022.07.06.

Ipari szimulációs szoftver segítheti az elektromobilitási kutatásokat

A villamos gépekkel és az elektrodinamikával kapcsolatos munkákban használható, rendkívül korszerű ipari szimulációs szoftverről tartott ingyenes konferenciának és képzésnek adott helyet az elektromos járművekkel kapcsolatos kutatásokban is egyre meghatározóbb szerepet betöltő Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen az intézmény kutatói, valamint partnercégek munkatársai fejlesztették tudásukat.

Hirdetés