Hirdetés
Címke: együttműködés
Hirdetés
Győr+ 2022.06.24.

Közel száz vállalkozás csatlakozott már a Területi Innovációs Platformhoz

A győri Széchenyi István Egyetem nem csupán összekötő feladatokat lát el a Területi Innovációs Platformhoz csatlakozó szereplők között, de katalizátorszerepet is vállal a kutatás, a fejlesztés és az innováció területén. Az intézmény laborlátogatásokon mutatja be azt az infrastruktúrát, amelynek révén korszerű szolgáltatásokat tud nyújtani a vállalati partnereinek. A program sikerességét mutatja, hogy a 2019-es indulás óta közel száz vállalkozás csatlakozott a platformhoz, amely a térség gazdasági fejlődéséhez, versenyképességének növeléséhez is hozzájárul.

Győr+ 2022.06.05.

Új szintre emelte együttműködését a SZE és az Agrofert-cégcsoport két tagja

Megállapodás aláírásával szentesítette eddigi együttműködését a Széchenyi István Egyetem, az IKR Agrár Kft. és az Agrotec Magyarország Kft. Ennek értelmében a felek az oktatáson és a kutatás-fejlesztésen túl a gyakorlatorientált és duális képzés fejlesztésére, valamint az agrár-felnőttképzés megerősítésére is kiterjesztik partnerségüket.

Győr+ 2022.06.04.

Német fiatalokkal közösen kutattak a SZE hallgatói

A győri Széchenyi István Egyetem és az Ostfaliai Alkalmazott Tudományok Egyeteme együttműködésében valósul meg évről évre az a program, amelyen a magyar és a német hallgatók együtt keresik a választ egy adott közlekedési problémára. Az idén Győrben rendezték az egyhetes versenyt, amelyen az intézmény kampuszával kapcsolatos közlekedési javaslatokat vártak a fiataloktól.

Nagy Viktor 2022.06.03.

Kézműves hajók és japán motor Győrben

Városunk stabil vízállása egyre inkább vonzza a hajósokat. A győri Duna Hajók és a Magyar Suzuki hajós üzletágának közös bemutatóterme, szervize és márkakereskedése hiánypótló a térségben.

Csollán Tamara 2022.04.18.

A győri hallgatóknak is hatalmas lehetőség a ZalaZONE

A győri Széchenyi István Egyetem beruházásaival nagymértékben erősíti jelenlétét a zalaegerszegi ZalaZONE parkban – nyilatkozta dr. Háry András, a ZalaZONE Tudományos Park Kft. ügyvezető igazgatója. Ennek révén az intézmény kiterjeszti hatását a nyugat-magyarországi és a határon átnyúló régiókra is. Mindez a műszaki pályák iránt érdeklődő hallgatóknak is előnyös, akik nemcsak Győrben tanulhatnak a legmodernebb környezetben, hanem kihasználhatják a ZalaZONE nyújtotta egyedülálló lehetőségeket is.

Ficsór Dávid 2022.04.01.

Összeálltak, mint két kicsi lego, avagy SZE-Büchl együttműködés

Három éves együttműködést kötött a Széchenyi István Egyetemmel a Büchl Hungaria Kft. a fenntarthatóságra nevelés jegyében. A közös kapcsolat támogatásaként a vállalat két darab LEGO oktatókészletet adott át pénteken, ami a 2019-ben az Apáczai karon kialakított élménypedagógiai tantermet fogja gazdagítani a jövőben. Pongrácz Attila, a kar dékánja a Győr+ Médiának azt mondta, a megkapott eszközöket a képzésben, oktatásban és a pedagógus továbbképzésben tudják majd hasznosítani.

MTI 2022.03.19.

Magyarország és Szerbia történelmi barátságot kötött egymással

Az ukrajnai háború rámutatott a békés egymás mellett élés fontosságára Közép-Európában, ezért is lényeges, hogy Magyarország és Szerbia az ellenséges viszonyát stratégiai partnerséggé, sőt barátsággá tudta alakítani - közölte a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Belgrádban.

Csollán Tamara 2022.03.07.

Kibővítik a magyar-olasz védelmi együttműködést

A Magyarország és Olaszország közötti védelmi együttműködés kibővítéséről írt alá szándéknyilatkozatot a két ország védelmi minisztere, Benkő Tibor és Lorenzo Guerini hétfőn Budapesten.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat