Címke: egészségügy
Hirdetés
Pécskai István 2023.09.26.

Az egészségügyi munkát népszerűsíti a győri kórház

Fontos az utánpótlás, az egészségügyben meg pláne, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a jövőben is kiváló ápolók és orvosok segíthessenek a betegeknek. Ezt a célt tartja szem előtt a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, amely igyekszik a fiatalok számára vonzóvá tenni az intézményben betölthető munkaköröket. Az ápolási igazgatóság ennek apropóján pályaorientációs napot tartott, és vendégül látta a győri és a város környéki iskolák igazgatóit, akiknek megmutatták a kórházban 2015 óta működő skill laboratóriumot.

MTI 2023.09.16.

„Családi és nemzeti érdek a nőgyógyászati szűrések komolyan vétele”

Az egyén mellett a családok és a nemzet érdeke is, hogy minél több nő vegyen részt a nőgyógyászati szűrővizsgálatokon - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára a Nőgyógyászati Onkológiai Világnap alkalmából Egerben tartott szombati panelbeszélgetésen.

Győr+ 2023.08.24.

Retro véradás lesz Győrben

Az alábbiakban közöljük a győri Regionális Vérellátó Központ és a Magyar Vöröskereszt területi szervezeteinek jövő heti programját.

Havassy Anna Katalin 2023.08.13.

A változókor és a hólyaghurut: ne szégyellje, forduljon bátran orvosához!

A változókor velejáróival korábban már foglalkoztunk, ám egyre több kérdést kapunk a klimax idején gyakran jelentkező hólyaghuruttal kapcsolatban, így megkértük állandó szakértőnket, dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvost, hogy ezt a témát alaposabban is járjuk körbe.

MTI 2023.07.31.

Összevonják az NNK-t és az OGYÉI-t

Augusztus elsejével összevonják a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

MTI 2023.07.22.

A védőnői ellátás folyamatosan biztosított

Nincs tömeges elvándorlás a védőnők körében, a területi védőnői ellátás, gondozás folyamatosan biztosított - közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) sajtóinformációkra reagálva szombaton az MTI-vel.

Hajba Ferenc 2023.07.16.

Új szív dobog a mellkasukban

Állva tapsolták meg orvosaikat az átültetett szívvel élő emberek a Szív a Szívért Alapítvány konferenciáján a győri városházán. Az ország minden vidékéről érkeztek transzplantáltak, s a természetesen a győriek is részt vettek a háromnapos programon.

Győr+ 2023.07.10.

Orvosi ellátást visznek a legszegényebb településekre

Huszonöt faluban indított eddig telemedicina szolgáltatáson alapuló hibrid orvosi ellátást a Felzárkózó települések program keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a helyben hiányzó egészségügyi ellátás pótlására, vagy kiegészítésére. A mozgó rendelőkben asszisztensek érkeznek a településekre, a pácienseket pedig internet kapcsolaton keresztül vizsgálja meg egy máshol tartózkodó orvos.

Hirdetés