Hirdetés
Címke: egészségügy
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2021.10.13.

Szlovák-magyar mentős műhely

Mentős műhely címmel tartottak tanácskozást a szlovák és a magyar mentőszolgálatok képviselői a megyeházán azért, hogy a jövőben könnyebb és gyorsabb legyen a határ menti segítségnyújtás.

Ficsór Dávid 2021.09.22.

Bogyó és Babóca „beköltözik” a győri rendelőkbe

A beteg győri gyerekeket, a házi gyermekorvosokat és a védőnőket segítené ajándékával a Somogyi Elektronic. A győri vállalat ügyvezető-tulajdonosa szerdán 50 darab mesefigurás asztali lámpát és 27 darab garatvizsgáló eszközt adott át a Kányai Róbertnek, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatójának és Csiszár-Rácz Krisztinának, az egészségügyi alapellátás vezetőjének.

Győr+ 2021.08.22.

Az utolsó pillanatok drámája

Izraelben tombol a 4. hullám. A fertőzéseket a delta vírus okozza. Tévéinterjúban mesélik el izraeli nővérek, hogyan próbálják megkönnyíteni a beoltatlan, kritikus állapotú covidos betegek utolsó pillanatait. dr. Tamás László, fül-orr-gégész, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház főorvosa legújabb Facebook-bejegyzésében erről a drámáról ír.

Havassy Anna Katalin 2021.08.22.

Négyszemközt a nőgyógyásszal

Talán a lehető legfontosabb, mégis igencsak kényes téma a női egészség. Annak ellenére, hogy egyre többen ismerik fel a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságát még mindig nagyon sokan félnek időpontot kérni és őszintén beszélni a nőgyógyásszal. Pedig fontos a bizalom, mindkét fél számára. S hogy miért? Ennek jártam utána dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvossal, direkt nem a rendelő falai között.

J. Kovács Andrea 2021.07.12.

Éjszakai ügyeletben ismerte meg Győrt

Dr. Papp Magdolna révfalusi háziorvos a Semmelweis-nap alkalmából Győr Város Egészségügyéért kitüntetést vehetett át. A mosolygós, csupa szív doktornővel a jeles alkalom apropóján beszélgettünk.

Ficsór Dávid 2021.07.09.

Semmelweis örökségét tovább kell vinni

Semmelweis Ignác örök érvényű tanításai több ezer életet mentettek meg a Covid-járvány ideje alatt. Ezt mondta Dr. Schmidt Péter a Konkrétban. A Semmelweis-díjas házi gyermekorvos az anyák megmentőjének munkásságáról, emlékének megőrzéséről és a koronavírus járványról is beszélt a műsorban.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat