Hirdetés
Címke: egészségügy
Hirdetés
Hajba Ferenc 2020.09.27.

Egyre több orvos és szakápoló fertőzött a győri kórházban

Öt megye koronavírusos betegeinek intenzív ellátását végzi a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. Főigazgató főorvosa, dr. Tamás László János szombaton este megerősítette a Győrplusz Médiának, hogy a civil életben, s nem az intézményben kapott fertőzés miatt sorra esnek ki a munkából az orvosok és a nővérek, ezért eljöhet az a pillanat, „amikor több beteget már nem tudunk felvenni.”

MTI 2020.09.24.

Részletek a PCR tesztekről

Egy hete stagnál az ú beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos. Aláhúzta: Magyarországon a PCR teszt mindenkinek ingyenes, akinél azt a háziorvos, járványügy, kórház indokoltnak tartja.

MTI 2020.09.22.

Az igazolt fertőzöttek között változatlanul a fiatalok vannak többségben

Az igazolt fertőzöttek között változatlanul a 20-29 éves fiatalok vannak túlnyomó többségben, ezért van szükség a szórakozóhelyek bezárására 23 órakor - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos.

Szabó Csilla 2020.09.21.

Figyelemfelhívás a demenciával élőkért

Szeptember 21-én világszerte hívják fel a figyelmet az Alzheimer-kór és más demenciák terjedésének veszélyére, a visszaszorításának, a tévhitek eloszlatásának és a társadalmi összefogás szükségességére, a betegséggel élők körülményeinek javítására.

MTI 2020.09.20.

Országosan 17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést

Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes - hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Őrbottyánban, az új egészségház avatásán.

Győr+ 2020.09.19.

Ismét tájékoztat az Operatív Törzs

Június közepe után most először tartott újra online tájékoztatót az Operatív Törzs, amely szombaton fél 1 után kezdődött.

MTI 2020.09.16.

A Balatonnál veszik a legtöbb gyógyszert

Csaknem kétmilliárd forinttal, 45,8 milliárd forintra nőtt a támogatott, vényköteles gyógyszerek hazai forgalma júliusban az előző havi négymilliárd forintos bővülés után, a legnagyobb emelkedést két Balaton környéki megye patikáiban mérték - írta a Világgazdaság szerdán.

Sándor Szigeti 2020.09.15.

Mikor ijedjek meg?

Ingyenes anyajegy- és szájüregi daganatszűrésre, valamint szemészeti vizsgálatra jelentkezhetnek azok, akik időben regisztrálnak és részt vesznek a témákhoz kapcsolódó online előadásokon a Semmelweis Egyetem által szervezett október elsejei Semmelweis Egészség Napok következő eseményén.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat