Hirdetés
Címke: egészségügy
Hirdetés
Győr+ 2022.06.16.

Létezik a fehér köpeny varázsa

Mi mindenre képesek elhivatott, a társadalomért tenni akaró hallgatók? Miért választják a fiatalok hivatásul az egészségügyi pályát és a Széchenyi István Egyetemet? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk az Alumni Talk podcastban. Az új epizódban Soósné dr. Kiss Zsuzsanna és Báró Szabina voltak vendégeink.

Győr+ 2022.06.13.

Csontpótló műtéteket könnyíthet meg a széchenyis mérnök találmánya

Innovatív CT képfeldolgozó kutatásban tudományos sikereket ért el már a diploma megszerzése előtt, azóta pedig saját céggel és további szakmai sikerekkel halad előre karrier útján Dorogi Gábor. A győri Széchenyi István Egyetemen végzett mérnök által fejlesztett orvosdiagnosztikai szoftver képes automatizáltan feldolgozni a CT- és CBCT-felvételeket. Ennek eredménye pedig egy olyan 3D modell, amely lehetővé teszi a csontpótló és implantáló műtéti tervezéseket.

HAK/KZS 2022.06.11.

Az egészségért futott a Petz

Szerencsére az időjárás is tudja, fontos az egészségünk megőrzése, a betegségek megelőzése, így a Fut a Petz kórházi családi napra kisütött a nap és kellemes idő várta a jókedvű résztvevőket. A kardiológia betegségeket megelőzésére kiválóan alkalmas futáson dr. Dézsi Csaba András polgármester, kardiológus professzor is részt vett.

Szigeti Sándor 2022.06.05.

Húsz éve mentik a koraszülött kis hősöket

Kevés csodálatosabb dolog van annál, mint megmenteni egy éppen csak világra jött, csöppnyi életet. És nincs nehezebb, mint amikor el kell búcsúzni egy babától. Az „Egészséges Újszülöttekért Alapítvány Kisalföld” kereken 20 éve küzd a koraszülöttekért. Orvosok, mentők és ápolók dolgoznak közösen a csöppségekért és az érintett családokért.

Németh Boglárka 2022.05.30.

Elsősegélynyújtó verseny a Szent-Györgyiben

Megyei Elsősegélynyújtó Versenyt szerveztek a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Középiskolában hétfőn. Az egész megyéből érkeztek az általános iskola 6-8. osztályos csapatok, összesen húsz háromfős csoport mérkőzött meg egymással. Az elméleti, egészségügyi totó után a gyakorlati feladatokban kellett megmutatni, hogyan kell helyesen újraéleszteni, vagy az adott sérülésekre a megfelelő kötést feltenni. A feladatok között pedig a Szent-Györgyi iskola diákjai készültek egészségügyi, játékos feladatokkal a diákoknak, akik szerint a versenyen tanultakat az életben is tudják majd hasznosítani.

Győr+ 2022.05.20.

Idén is keresik az év védőnőjét!

A magyar családok számára a védőnők nyújtják a legfőbb támaszt, hiszen ők azok, akik több mint 105 éve a szülők szakmai segítői és támogatói. Felkészítik őket a kicsi érkezésére, tanácsokat adnak a gyermekneveléssel kapcsolatban, és vigyáznak a baba, illetve az édesanya egészségére. Munkájukat, áldozatos tevékenységüket a Magyar Védőnők Egyesülete ezúttal is az Év Védőnője díjjal ismeri el. A szülők és a hozzátartozók a korábbi évekhez hasonlóan idén is szavazhatnak a kedvenc védőnőjükre közönségdíj kategóriában.

Havassy Anna Katalin 2022.05.14.

PCOS: ne vegye félvállról a kezelést

A PCOS, azaz a policisztás ovárium (petefészek) szindróma tüneteiről, diagnózisáról már korábban kérdeztük dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvost, állandó szakértőnket. Most a kezelésről és a szabályok betartásáról esett szó, s ahogy eddig mindig, most is tabuk nélkül beszélgettünk.

Bajzát Zsuzsi 2022.05.12.

Május 12. az ápolók nemzetközi napja!

"Az ápolónő munkája háromszoros érdeklődést kíván: szellemi érdeklődést az eset iránt, szívbeli érdeklődést a beteg ember iránt, szakmai érdeklődést a gyakorlati munka technikája iránt" - ezek Florence Nightingale brit ápolónő szavai, aki 1820-ban ezen a napon született. Az ő emlékére május 12. az ápolók nemzetközi napja, erről pedig a Győr+Rádió is megemlékezett.

MTI 2022.04.20.

Ennyit költenének magán egészségbiztosításra a magyarok

A magyarok többségének nincs magán egészségbiztosítása, bár komoly lakossági igény mutatkozik rá; a szolgáltatástól a megkérdezettek leginkább a gyors és könnyen elérhető ellátást várják - derül ki az EY kutatásából.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat