Címke: Dunaszerdahely
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.11.06.

A kicsik még szépnek látják a világot

Szemet gyönyörködtető, lelket melegítő gyermekrajzokból nyílt kiállítás ma délelőtt a ménfőcsanaki Bezerédj-kastély Művelődési Házában. Tekintélyes múltra, egy év híján negyedszázadra tekint vissza a dunaszerdahelyi rajzpályázat, mely idővel járási kezdeményezésből nemzetközivé nőtte ki magát.

Győr+ 2023.05.31.

Lenyűgözte a dunaszerdahelyi diákokat a győri egyetem

A csallóközi Dunaszerdahelyen tanuló középiskolások látogattak el Győrbe, akik a kirándulás során megismerték a Széchenyi István Egyetemet és képzéseit. Az intézménynek fontos, hogy a határon túli magyar hallgatók is kihasználhassák az általa nyújtott lehetőségeket.

Németh Boglárka 2023.03.10.

Győri művészek kiállítása Dunaszerdahelyen

A Győr Művészetéért díjjal kitüntetett Art World Hungary Egyesület tizenhárom győri művészének nyílt kiállítása Győr testvérvárosában, Dunaszerdahelyen. A Kortárs Magyar Galériában lehet megtekinteni az alkotásokat: Malasits Zsolt, Milu Milanovich Ildikó, Kovács-Gombos Gábor, Csizmadia István, Horváth Ákos, Kustán Melinda, Mózes László, Muzsai Viktória, Varga György, Szabó Béla, Kurcsis László, Almási Róbert és a kurátor, Borbély Károly képeit tekinthetik meg az érdeklődök.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2022.11.15.

Csallóközi színes ceruzák Ménfőcsanakon

Idén már 23. alkalommal valósult meg a Csallóközi színes ceruzák című program, nyolc országból mintegy 1700 alkotás érkezett a szervezők felhívására. A nemzetközi gyermekrajz pályázatra beküldött rajzokat és festményeket előbb Dunaszerdahelyen állították ki, aztán érkezett Győrbe, ahol mostantól Ménfőcsanakon látható egy novemberi és egy decemberi időszakban. A kiállítást a körzet önkormányzati képviselője, Szabó Jenő nyitotta meg, aki kiemelte, a tárlat tovább erősíti Győr és Dunaszerdahely testvérvárosi kapcsolatát.

J. Kovács Andrea 2022.09.16.

Győrről neveztek el utcát Dunaszerdahelyen

Új fejezetéhez érkezett Győr és Dunaszerdahely közös története. Mint ismeretes, épp a napokban volt egy éve, hogy a két település egymás testvérvárosa lett. Azóta nemcsak a két város néhány iskolája fűzte szorosabbra kapcsolatait, hanem közös kulturális és egészségvédelmi programok is születtek. Augusztusban pedig a Városháza előtt lehetett megtekinteni az Így látnak ők című, régi és kortárs fotográfusok győri és dunaszerdahelyi képeiből összeállított tárlatot.

Németh Boglárka 2022.09.13.

Felvidéki kiállítás Győrben

Karaffa Attilának, Dunaszerdahely alpolgármesterének nyílt fotókiállítása kedden délután a Múzeumházban. Dunaszerdahely Győr testvérvárosa, a kapcsolat részeként pedig nemcsak találkozásokra kerül sor a két város vezetői között, hanem mindkét település megosztja a szellemi és kulturális kincseit is, hisz "Egy vérből valók vagyunk".

Győr+ 2021.11.17.

Rangadóval zárult a dunaszerdahelyiek látogatása

A két település idén szeptemberben kötött testvérvárosi szerződést. A győri önkormányzat most a dunaszerdahelyiek akkori meghívását viszonozta. Egész napos, tartalmas program várta a vendégeket, ráadásként este a Győri Audi ETO KC - FTC női kézilabda rangadóval fűszerezve.

J. Kovács Andrea 2021.09.12.

Össze kell kötni, ami összetartozik

Mostantól Győr és Dunaszerdahely hivatalosan is testvérvárosok lettek, miután a két város polgármestere ünnepélyes keretek között kézjegyével is ellátta az erről szóló dokumentumot.

Papp Zsolt 2020.09.27.

Győr és Dunaszerdahely hivatalosan is testvérek lehetnek

Mindössze negyven kilométer választ el bennünket, és még egy közgyűlési döntés. Az utóbbi mindkét városban egy napon, jövő kedden születhet meg, ami után Győr és Dunaszerdahely akár már októberben meg is kötheti egymással a testvérvárosi megállapodást.

Hirdetés