Címke: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi tér
Hirdetés
Győr+ 2023.10.30.

Olvasni öröm, főleg Győrben!

A Győri Könyvszalon ismét szélesre tárja kapuit november 10–12. között, immár a 22. alkalommal. A legnagyobb vidéki könyvfesztiválon kitűnően érezhetik magukat azok, akik a klasszikusokon túl érdeklődnek a legfrissebb irodalom iránt, akik örömmel tájékozódnak a könyvpiacon, és szívesen találkoznak az alkotókkal, kiadókkal, akik kedvelik, ha az irodalomhoz társművészetekként csatlakozik a zene és a színház, illetve azok is, akik szívesen találkoznak és beszélgetnek valódi kulturális forgatagban.

Győr+ 2023.10.05.

Hencidától Boncidáig, tizenhatodszorra is!

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára immár 16. alkalommal Hencidától Boncidáig címmel levelezős mesevetélkedőt hirdet a 2023/2024–es tanév 3., illetve 4. osztályos tanulói számára. A játékra győri és Győr környéki iskolák diákjainak egyéni jelentkezését várják 2023. október 22. vasárnapig.

Győr+ 2023.09.18.

Legyél Te is részese a vidám táncos villámcsődületnek!

A közösségi élet fellendítése és a városrészekhez való kötődések erősítése céljából flashmob-sorozatot indított a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér. A sorozat ezen a héten is folytatódik, méghozzá az alábbi időpontokban és helyszíneken.

J. Kovács Andrea 2023.09.17.

A könyv munka és kikapcsolódás

Augusztus 20. alkalmából dr. Horváth József könyvtáros, történész magas állami elismerésben részesült, Szinnyei József-díjat kapott a hosszú időn át nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

Győr+ 2023.09.12.

Két napig zengtek Győrben Petőfi versei

Egyedi, különleges módját találták meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szervezői ünnepelt költőnk, Petőfi Sándor emléke előtti tisztelgésnek: meghívott zenészek és színészek közreműködésével két napon át zengették a 200 éve született költő nevét és verseit a Zengő Petőfi énekeltvers fesztiválon.

Bajzát Zsuzsi 2023.09.02.

Zengő Petőfi – énekeltvers-fesztivál Győrben

Az idei évben ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját, ehhez kapcsolódva a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér is több nagy rendezvénnyel készült. A konferenciát és a versmondó versenyt követően az ünnepségsorozatot szeptember 8-án és 9-én énekeltvers-fesztivál koronázza meg Zengő Petőfi címmel. A kétnapos ünnepség otthona a győri zsinagóga lesz.

Győr+ 2023.07.24.

Nyári fabrikáló: csörgődob és gyöngyfűzés

Július 27-én (csütörtök) 10:00 és 14:00 órakor a Győri Szabó József Művelődési Házban (9019 Győr-Gyirmót, Szent László út 35-37.) a gyermekek gyöngyöt fűzhetnek és csörgődobot készíthetnek.

Győr+ 2023.04.06.

A csapatépítő könyvtárigazgató

Pro Urbe Győr díjas lett dr. Horváth Sándor Domonkos. A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér nemrég újabb 5 évre megbízott igazgatója sokat dolgozott azért, hogy a könyvtári szolgáltatások bővüljenek, és az intézmények hatékonyan használják a számítógépes rendszereket és eszközöket.

Hirdetés