Címke: dohányzás
Hirdetés
Pécskai István 2023.06.05.

A dohányzásról való leszokásra buzdítanak

Nemrégiben volt a dohányzásmentes világnap, amelyet a WHO, az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezésre hoztak létre. Ennek apropóján úgynevezett egészségfejlesztési standot állítottak ki a napokban a Széchenyi István Egyetemen: a cél az volt, hogy a fiatalokat a dohányzásról való leszokásra buzdítsák. Az akciót a Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ és a városi önkormányzat WHO-egészséges városok program irodája közösen szervezte.

Győr+ 2023.05.26.

Dohányosok egészségi szűrőprogramja

Az egészségkárosodások korai felismerése érdekében, a kiserek védelméért aktív korú dohányosok részére tartanak szűrőprogramot június 5-én, hétfőn 14-17 óráig a Szent Imre úti Rendelőintézetben a Győri járás lakosainak.

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.05.24.

Dohányzásmentes világnap – közösségben könnyebb

Május 31. a Dohányzásmentes Világnap. Kevesen gondolnak bele, hogy ez a függőség nem csak arra káros, akit közvetlenül érint, hanem azokra is, akik szó szerint egy levegőt szívnak vele. Sőt, a környezetünkre is nagyon ártalmas, erre is szeretnék felhívni a figyelmet az idei világnap kapcsán.

Győr+ 2023.05.22.

Termesszen élelmiszert, ne dohányt!

A WHO és a világ közegészségügyi élharcosai az idei, május 31-i dohányzásmentes világnap ünneplésekor arra hívják fel a figyelmet, hogy a dohányzás milyen sokféle módon veszélyezteti a környezetet, amelyben élünk.

Győr+ 2023.05.08.

21 napos kihívás a leszokásra

A Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata WHO Egészséges Városok Programirodája 21 napos Kihívásra hívja a ma még dohányzókat, így készül a május 31-ei Dohányzásmentes Világnapra.

Győr+ 2022.11.28.

Cigit rejtegettek a mosdóban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy buszban több mint kétmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak Csörnyeföldnél.

Győr+ 2022.10.20.

Újabb Elf Bar-árus bukott le

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan figyelik az internetes kereskedelmi csatornákat. A tanévkezdéssel újra megjelentek az Elf Bart kínáló eladók a közösségi oldalakon. Az illegális, különböző ízesítésű elektronikus cigaretták komoly veszélyt jelentenek a fiatalkorúakra, mivel könnyen függőséget, sőt, akár nikotinmérgezést is okozhatnak. A NAV fokozott figyelmet fordít az árusítók kiszűrésére.

Csapucha Adrienn 2022.08.30.

Programok az EFI-től

Az Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ aktuális programjait közöljük.

Hirdetés