Címke: divertimento
Hirdetés
Garamvölgyi Imre 2021.11.05.

Tíz éve szól a rádió

2011-ben már nem „bródkasztingnak” hívták, viszont sok pénzbe került. Akkoriban már nem volt elég, ha Marcal János segédtiszt elénekelt egy nótát, műsor is kellett. Műsor lett, széleskörű, az adást pedig már nem házilag fabrikált detektoros készüléken hallgatják az ügyes diákok…

Győr+ 2021.09.26.

John Williams filmzenei koncert

A zenekar mögötti vásznon megelevenednek a legendás alkotások képkockái, hogy együtt éljük át újból e filmek felejthetetlen hangulatát!

Farkas Mónika 2021.06.24.

Indul a Zenélő udvarok című sorozat

Egy régi, kedves hagyomány éled újra, és tölti meg új tartalommal a Győri Filharmonikus Zenekar. Hétfőtől indul útjára a Zenélő udvarok című sorozata, a társulat kamaraformációival és szólistáival az elkövetkezendő hetekben, hónapokban a tervek szerint a város mintegy 75 helyszínén találkozhatnak a zenekedvelő győriek.

Földvári Gabriella 2021.06.15.

Vastaps a Győri Filharmonikus Zenekarnak

A Carmina Burana (CB) misztikus, megfejthetetlen ősereje a győri filharmonikusokkal, budapesti, soproni kórusokkal, operaénekesekkel áthatotta a fertőrákosi barlangszínház falait a vasárnapi koncerten. Carl Orff írhatta volna kimondottan erre a helyszínre élete legnagyobb színpadi sikerét, úgy igázta le műve itt a közönséget, úgy élt hatása, ritmusa az évezredes kövek között.

Farkas Mónika 2021.06.10.

Felejthetetlen este – jön, jön a Carmina Burana

Az elmúlt hét egyik nagy pillanatát élhették át mindazok, akik részesei lehettek Sergei Dogadin és a Győri Filharmonikus Zenekar koncertjének. A 2019-es Nemzetközi Csajkovszkij Verseny győztese játékával mindenkit lenyűgözött, a Richter János hangversenybérlet záró hangversenyének dallamai sokáig elkísértek bennünket. A Divertimento műsorának vendégei az orosz hegedűművész és az est karmestere, Berkes Kálmán voltak.

Farkas Mónika 2021.05.31.

Esztétikum és maximalizmus

Bánfi-Nemes Réka, a Győri Filharmonikus Zenekar fuvola szólamvezetője két éve erősíti a társulatot. Nagy izgalommal élte meg az újranyitás ünnepét a Rost koncerten.

Farkas Mónika 2021.05.27.

Rost – nagy találkozás a közönséggel

A krízis mindig magában hordozza az újjászületés lehetőségét. A Győri Filharmonikus Zenekar Nikisch bérletének záró koncertje egyben az újranyitás ünnepe is volt múlt szerdán. A méltó esemény címszereplője az ünnepelt operacsillag, Rost Andrea volt.

Farkas Mónika 2021.05.27.

Bécs és Párizs

Izgalmasan alakult az elmúlt időszak a Győri Filharmonikus Zenekar életében. Korda Sándor némafilmjéhez készült díjnyertes Kísérőzenét játszották a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek rendezvényén múlt szombaton.

Farkas Mónika 2021.05.12.

Az aranyember – ősbemutató új időpontban!

A Müpa őszi zeneműpályázatának filmzene kategóriájában lett díjazott Farkas Bence, aki Korda Sándor Az aranyember című némafilmjéhez írt Kísérőzenét.

Farkas Mónika 2021.04.26.

Saint-Saëns 100

A Győri Filharmonikus Zenekar Saint-Saëns 100 című koncertjét a Bartók Rádió élőben közvetítette múlt pénteken.

Hirdetés