Címke: digitális oktatás
Hirdetés
Mireider Máté 2023.12.05.

Esélyegyenlőség a tudás eléréséhez

Egy kormányzati program keretében újabb adag számítógép érkezett Győrbe. A Kazinczy-gimiben közel 200 notebookot adtak át, a városba azonban közel 2000 eszköz érkezett, a megyébe pedig összesen több, mint 3000. Jövőre tovább folytatódik a digitális oktatás fejlesztése.

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos 2023.03.24.

22 ezer táblagépet kapott a közoktatás

A népszámlálási biztosok által már nem használt táblagépeket kapják meg a közoktatási intézmények. Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár közlése szerint most 22 ezer táblagépet kapnak az iskolák, amelyeket a következő hetekben juttatnak el az intézményekhez.

MTI 2022.02.15.

Százhúszezer notebook érkezik az iskolákba

Március végéig mintegy 120 ezer notebook érkezik a köznevelési intézményekbe - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára az első eszközök átadásán kedden Salgótarjánban; Maruzsa Zoltán úgy fogalmazott: ezzel elkezdődött az oktatás digitalizációjának "zászlóshajó" projektje.

Győr+ 2021.03.21.

Szülőből tanár?

Ismét otthonról tanul az egész ország. A járványhelyzet miatt a középiskolások után március 8-tól már az általános iskolák is a tantermen kívüli digitális munkarendre álltak át. A tavaly tavaszi időszak után ez nem egy ismeretlen helyzet a szülők számára, de kétségkívül nagyobb terhet tesz a vállukra. Gyakran előfordul, hogy a gyerek segítségre szorul a tananyag elsajátításában.

Fekete Zsuzsa 2021.02.08.

Tanulási tippek nem csak online tanuláshoz

A napokban gyermekeink kézhez kapták a félévi bizonyítványt. A középiskolákban egy ideig marad még a távolléti oktatás. Szülőként hogyan segíthetünk, hogy gyermekeink ebben a megváltozott helyzetben is megfelelően tudjanak teljesíteni és mellette megőrizzék testi és lelki egészségüket?

Győr+ 2021.01.07.

Maradhat a digitális oktatás

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján szó esett a második engedélyezett vakcinatípusról, az iskolák újraindításáról, és az oltás jelenlegi helyzetéről is.

Füves Zsuzsa okleveles gyógypedagógus tréner, coach, tanácsadó 2020.05.08.

Laptop a konyhában – a digitális oktatásról

Ezekben a napokban állt át az oktatás egy olyan tanítási módszerre, ami eddig is jelen volt, de leginkább lehetőségként a tanítás módszertani tarsolyában. Változó mértékben és mélységben használta a pedagógus, felkészültségének és döntésének megfelelően. Beindult tehát a digitális oktatási forma mint szükséges megoldás. Az információs és kommunikációs technológiák (továbbiakban IKT) használata tehát nem új keletű a katedrán.

Hirdetés