Címke: diákmunka
Hirdetés
Németh Boglárka 2023.07.24.

Több a diák, mint a munkalehetőség

Idén is nagyon sok diák szeretne dolgozni, főleg a nyári hónapokban. A 16-18 éves korosztály többsége már időben gondoskodott arról, hogy megkeresse a szünidei zsebpénzt. A 25 év alattiak adókedvezménye pedig segíti a tanulókat, így a megyében akár bruttó 2000 Ft-os órabérrel is számolhatnak a fiatalok.

Győr+ 2023.06.26.

Diákként dolgozni, diákként adózni

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra. Sőt, esetükben igénybe vehető a 25 év alattiak kedvezménye is.

Kóka Enikő 2023.06.01.

Nyári diákmunka Győrben: de mennyi is az annyi?

Kezdődik a nyár és sokan gondolkodnak diákmunkában, hogy kicsit anyagilag függetlenedjenek otthonról. Azok a diákok, akik szórakozás és pihenés mellett egy kis pénzt is szeretnének zsebre tenni, diákmunkával idén egy hét alatt akár már 130 ezer forintot is megkereshetnek.

MTI 2022.08.04.

Ennyi fiatalnak biztosít adómentes jövedelmet a nyári diákmunka

Még egy hónapig dolgozhatnak szja-mentes keresetükért a támogatott fiatalok a nyári diákmunka programban. Az idei felhívásban mostanáig több mint 25 ezer fiatal dolgozik önkormányzatoknál, a turizmus-vendéglátásban vagy a mezőgazdaságban több mint 2,7 milliárd forint állami hozzájárulással.

MTI 2022.07.19.

Már szinte minden regisztrált diák dolgozik

Június közepe óta jelentkezhettek és július elejétől állnak munkába a kormányzati bértámogatással vakációs foglalkoztatáshoz segített 16-25 évesek. A nyári diákmunka program idei felhívására eddig 19 312 középiskolás vagy egyetemista regisztrált, 19 144 pedig már talált is szünidei állást mintegy négyezer munkáltatónál - ismertette keddi Facebook-bejegyzésében a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Kárpát Zsolt 2022.07.06.

Még most sem késő diákmunkát vállalni

Bár a nyári szünetből már jó néhány hét eltelt, azok a diákok, aki a pihenés mellett pénzt is szeretnének keresni, könnyen találnak diákmunkát. Az idei órabérek alapján néhány hetes munkával akár 100 ezer forintot is hazavihetnek a fiatalok. Könnyű fizikai munkákból van a legnagyobb a választék, hiszen a munkaerőhiány enyhítésére az áruházláncok és üzletek szívesen alkalmaznak diákokat.

Szigeti Sándor 2022.06.26.

Mit dolgozzon a gyerek nyáron?

Itt a vakáció, Győrben is rengeteg fiatal szeretne munkát vállalni a szünidő alatt. Megkérdeztük, mennyit lehet keresni diákmunkával az idén, és milyen állásokat kínálnak a helyi cégek.

Győr+ 2022.06.22.

Diákként dolgozni, diákként adózni

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében, sőt rájuk is vonatkozik a 25 év alattiak kedvezménye.

MTI 2022.06.15.

Ettől még vonzóbb lehet a nyári diákmunka!

A fiatalok szja-mentessége még vonzóbbá teheti a diákmunkát, a 25 év alattiak ugyanis mentesülnek a személyi jövedelemadó megfizetése alól - tájékoztatott Tállai András.

Hirdetés