Címke: diákmunka
Hirdetés
MTI 2022.08.04.

Ennyi fiatalnak biztosít adómentes jövedelmet a nyári diákmunka

Még egy hónapig dolgozhatnak szja-mentes keresetükért a támogatott fiatalok a nyári diákmunka programban. Az idei felhívásban mostanáig több mint 25 ezer fiatal dolgozik önkormányzatoknál, a turizmus-vendéglátásban vagy a mezőgazdaságban több mint 2,7 milliárd forint állami hozzájárulással.

MTI 2022.07.19.

Már szinte minden regisztrált diák dolgozik

Június közepe óta jelentkezhettek és július elejétől állnak munkába a kormányzati bértámogatással vakációs foglalkoztatáshoz segített 16-25 évesek. A nyári diákmunka program idei felhívására eddig 19 312 középiskolás vagy egyetemista regisztrált, 19 144 pedig már talált is szünidei állást mintegy négyezer munkáltatónál - ismertette keddi Facebook-bejegyzésében a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Kárpát Zsolt 2022.07.06.

Még most sem késő diákmunkát vállalni

Bár a nyári szünetből már jó néhány hét eltelt, azok a diákok, aki a pihenés mellett pénzt is szeretnének keresni, könnyen találnak diákmunkát. Az idei órabérek alapján néhány hetes munkával akár 100 ezer forintot is hazavihetnek a fiatalok. Könnyű fizikai munkákból van a legnagyobb a választék, hiszen a munkaerőhiány enyhítésére az áruházláncok és üzletek szívesen alkalmaznak diákokat.

Szigeti Sándor 2022.06.26.

Mit dolgozzon a gyerek nyáron?

Itt a vakáció, Győrben is rengeteg fiatal szeretne munkát vállalni a szünidő alatt. Megkérdeztük, mennyit lehet keresni diákmunkával az idén, és milyen állásokat kínálnak a helyi cégek.

Győr+ 2022.06.22.

Diákként dolgozni, diákként adózni

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében, sőt rájuk is vonatkozik a 25 év alattiak kedvezménye.

MTI 2022.06.15.

Ettől még vonzóbb lehet a nyári diákmunka!

A fiatalok szja-mentessége még vonzóbbá teheti a diákmunkát, a 25 év alattiak ugyanis mentesülnek a személyi jövedelemadó megfizetése alól - tájékoztatott Tállai András.

MTI 2021.06.15.

A nyári munkát vállaló diákok ugyanúgy adóznak, mint a felnőttek

A nyári munkát vállaló diákok bejelentésére, adózására ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra, kivéve a diákszövetkezeten keresztül történő foglalkoztatást - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek eljuttatott közleményében kedden

Győr+ 2021.06.08.

Indul a diákmunka program megyénkben

Legkevesebb 200 fő 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanuló vállalhat nyári diákmunkát július-augusztusban Győr-Moson-Sopron megyében. A program megvalósításához a kormány több mint 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít megyénkben.

Hirdetés