Címke: demencia
Hirdetés
Havassy Anna Katalin 2023.01.28.

Emberségből jelesre vizsgázott a győri taxis

A megérzéseire és a szívére hallgatott Krakovszki Zsolt győri taxisofőr január 25-én kora reggel, amikor egy idős nénit kérése ellenére nem Budapestre, hanem a Győri Rendőrkapitányságra vitt.

Németh Boglárka 2022.10.03.

Konferencia az idősek biztonságáért

Szakmai konferenciát szervezett „Idősen biztonságban” címmel a megyei rendőr-főkapitányság a kereskedelmi és iparkamarában hétfőn. A program célja az volt, hogy az Idősek Világnapja alkalmából bemutassák és felhívják a figyelmet az idősek életkorából, fizikai és mentális állapotából fakadó veszélyekre. A rendőrséggel együttműködve a konferencián azok a szervezetek és hivatalok is színesítették a délutánig tartó előadássorozatot, akik az idős emberek áldozattá válásának megelőzésében szerepet vállalnak.

Bajzát Zsuzsi 2022.09.20.

Újra lesz Alzheimer Világnapi Séta Győrben

Napjainkban egyre többen kérnek segítséget idős hozzátartozóiknak. A demens betegségek ma már nem számítanak tabunak, és habár visszafordításukra egyelőre nincs megoldás, kezelésükre, és enyhítésükre több megoldás is létezik. Az Alzheimer Világnapi Séta remek alkalom arra, hogy még nagyobb fókuszt kapjon ez a betegség, és a hasonló élethelyzetben lévők találkozhassanak egymással.

Győr+ 2022.04.25.

Alzheimer Café!

Ismét Alzheimer Café találkozóra kerül sor a Danubius Hotel Rábában.

Németh Boglárka 2021.09.21.

Alzheimer világnap: Séta a demens betegekért

Szeptember 21, az Alzheimer Világnapja- ennek alkalmából tavalyhoz hasonlóan, idén ismét sétát szervezett az EESZI és az Alzheimer Café Győrben. A sétával a demenciára hívták fel a társadalom figyelmét, amely egyre több idős embert, valamint rajtuk keresztül egyre több családot érint.

Győr+ 2021.09.20.

Egy séta a demensekért

Ismét megrendezik az Alzheimer világnapi sétát Győrben szeptember 21-én.

MTI 2021.08.27.

A kutyák segíthetnek az emberi demencia kutatásában

A kutyák segíthetnek az emberi demencia kutatásában, mivel az emberhez hasonlóan náluk is összefügg az elbutulás a béta-amiloid peptid nevű anyag agyi felhalmozódásával - tájékoztatta új kutatási eredményeiről az ELTE Etológia tanszéke pénteken az MTI-t.

Hirdetés