Címke: cukorbetegség
Hirdetés
Kárpát Zsolt 2023.11.05.

Séta az egészségért

Harmadik alkalommal rendezték meg a Diabétesz Világnapi Konferenciát és sétát vasárnap az MCC Győri Képzési Központban. Az előadások, szűrések 10 órától kezdődtek, a délután három órakor induló közös sétán közel 150-en vettek rész.

Herkely Ákos 2023.10.25.

Fiataloknak (is) a diabéteszről

Stúdiónk vendégei voltak a Mélyvízben dr. Niederland Tamás a Gyermekdiabétesz Gondozó vezető főorvosa, a Győri Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület alelnöke és Venesz László a Győr-Moson-Sopron Megyei Diabétesz Egyesület elnöke, akik szakmai alapon beszéltek a III. Győri Diabétesz Nap és Séta programjairól.

Győr+ 2023.06.26.

Több százan a győri DiabExatlonon!

A Győri Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület idén harmadik alkalommal rendezte meg az egyesület sportnapját, a DiabExatlont. Közel 250 fő részvételével zajlott a népszerű rendezvény. Miközben a vállalkozó kedvű gyerekek és felnőttek az Exatlon pályán versenyezhettek egymással, a többiek jóga órán, kézműves foglalkozáson, dietetikai tanácsadáson vehettek részt.

Győr+ 2023.02.27.

Varázspálcával díjazzák a cukorbeteg gyerekek pedagógusait

A Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért keresi 2023. év 100 csodás pedagógusát, akik példaértékűen segítik a gondjaikra bízott cukorbeteg gyermekeket bölcsődében, óvodában, iskolában, sportegyesületben, zeneiskolában. A Varázspálca díjra a diabéteszes gyermekek szülei jelölhetik a pedagógusokat és a gyermekintézményeket.

J. Kovács Andrea 2022.10.24.

Egészségnap és séta

Jövő vasárnap második alkalommal rendezik meg a Győri Diabétesz Napot és Sétát a belvárosban. Az esemény részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Győr+ 2022.05.31.

Rekordrészvétellel zárult a Botra fel! kampány

Minden eddiginél többen vettek részt a hétvégén a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Hypertonia Társaság által közösen szervezett Botra fel! megmozduláson. Az eredetileg 24 városban meghirdetett sétán közel 1300-an vettek részt annak érdekében, hogy felhívják a sport jótékony hatásaira a figyelmet a cukorbetegség és a magas vérnyomás ellen. A program végül 22 városban valósult meg sikeresen, két helyszínen – Kaposváron és Sarkadon – a hétvégi heves esőzés miatt későbbi időpontban rendezik meg a sétát.

Németh Boglárka 2022.03.10.

A cukorbetegséggel együtt lehet élni

Már több, mint egymillióan érintettek Magyarországon cukorbetegségben, ebből 92% a 2-es típusú diabéteszesek száma, amelyet sokáig „öregkori” cukorbetegségnek hívtak, de mára már egyre fiatalabb korban alakul ki, melynek fő oka a helytelen étkezés és a mozgásszegény életmód.

J. Kovács Andrea 2022.03.07.

Diabetikus adományok

Javában folyik a menekülteknek való élelmiszergyűjtés. A szervezett és spontán jótékonysági akciók többsége érthetően a tömegigényeket hivatott kiszolgálni. Az adományozók között azonban akadnak, akik gondolnak a cukorbetegekre. Erre szükség is van, hiszen a diabétesz nem csak nálunk népbetegség, az Ukrajnából érkező felnőttek és gyermekek között is nyilván sokan szorulnak diétára. Barkóné Judit dietetikust arról kérdeztük, mit tegyünk egy cukorbetegnek szánt élelmiszercsomagba?

Győr+ 2021.10.21.

Az első győri Diabétesz-séta

November 7-én vasárnap 11 órától az MCC Központ az első győri Diabétesz-sétára várja azokat, akik tenni akarnak a cukorbetegség és annak szövődményeinek kialakulása ellen, és az érintettek jobb életminőségéért.

Hirdetés