Címke: cukorbetegség
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2022.10.24.

Egészségnap és séta

Jövő vasárnap második alkalommal rendezik meg a Győri Diabétesz Napot és Sétát a belvárosban. Az esemény részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Győr+ 2022.05.31.

Rekordrészvétellel zárult a Botra fel! kampány

Minden eddiginél többen vettek részt a hétvégén a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Hypertonia Társaság által közösen szervezett Botra fel! megmozduláson. Az eredetileg 24 városban meghirdetett sétán közel 1300-an vettek részt annak érdekében, hogy felhívják a sport jótékony hatásaira a figyelmet a cukorbetegség és a magas vérnyomás ellen. A program végül 22 városban valósult meg sikeresen, két helyszínen – Kaposváron és Sarkadon – a hétvégi heves esőzés miatt későbbi időpontban rendezik meg a sétát.

Németh Boglárka 2022.03.10.

A cukorbetegséggel együtt lehet élni

Már több, mint egymillióan érintettek Magyarországon cukorbetegségben, ebből 92% a 2-es típusú diabéteszesek száma, amelyet sokáig „öregkori” cukorbetegségnek hívtak, de mára már egyre fiatalabb korban alakul ki, melynek fő oka a helytelen étkezés és a mozgásszegény életmód.

J. Kovács Andrea 2022.03.07.

Diabetikus adományok

Javában folyik a menekülteknek való élelmiszergyűjtés. A szervezett és spontán jótékonysági akciók többsége érthetően a tömegigényeket hivatott kiszolgálni. Az adományozók között azonban akadnak, akik gondolnak a cukorbetegekre. Erre szükség is van, hiszen a diabétesz nem csak nálunk népbetegség, az Ukrajnából érkező felnőttek és gyermekek között is nyilván sokan szorulnak diétára. Barkóné Judit dietetikust arról kérdeztük, mit tegyünk egy cukorbetegnek szánt élelmiszercsomagba?

Győr+ 2021.10.21.

Az első győri Diabétesz-séta

November 7-én vasárnap 11 órától az MCC Központ az első győri Diabétesz-sétára várja azokat, akik tenni akarnak a cukorbetegség és annak szövődményeinek kialakulása ellen, és az érintettek jobb életminőségéért.

MTI 2021.07.12.

A kormány segít a cukorbetegeknek

A cukorbetegek számíthatnak a magyar kormány segítségére - mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott hétfőn, budapesti sajtótájékoztatóján.

Dr. Hidvégi Tibor 2019.12.13.

Ünnepek alatt cukorbetegként

Közelednek a karácsonyi ünnepek, ilyenkor a hagyományoknak megfelelően a családok, barátok felkerekednek, hogy időt tölthessenek együtt. A háziasszonyok tervezgetik, mi kerüljön az asztalra, főként, ha vendégeket is vár a család. Hazánkban közel nyolcszázezer honfitársunk cukorbeteg, helyes, ha a vendéglátónk tudja, hogy diabéteszes személy is van a vendégek között.

Dr. Török Violetta házi gyermekorvos, gyermektüdőgyógyász szakorvos 2018.10.12.

A cukorbetegségről

A cukorbetegségnek több típusa van, leggyakoribb az úgynevezett 2-es típusú, mely elsősorban a felnőtt lakosságot érinti. Jelentőségét ennek a betegségnek az adja, hogy az emberek nagy százalékát érinti, örökletes hajlamon alapul, viszont a betegség kialakulása és az esetleges szövődmények kifejlődése megelőzhető, illetve késleltethető.

Hirdetés