Hirdetés
Címke: bencések
Hirdetés
Győr+ 2021.10.01.

Zene Világnapja a bencéseknél

Különleges élménnyel kedveskedtek iskolatársaiknak a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium diákjai.

J. K. A. 2021.09.23.

Könyvet írtak a szeretett tanárnak

Németh Ottó a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban dolgozik 1985 óta, vagyis ő az iskola legrégebben tanító civil tanára. Hatvanadik születésnapjára könyvet írtak neki tanárkollégái és volt tanítványai. A Fidelitate et caritate című kiadványban értékes és érdekes tanulmányokat jelentettek meg.

Földvári Gabriella 2021.09.19.

Ünnep a bencés templomban

A győri bencés templom felszentelésének 380. évfordulója alkalmából hálaadó szentmisére, valamint a templom felújítás újabb szakaszának végeztével, a restaurált kápolnák és mellékoltárok megáldásának ünneplésére hívta a híveket, a győrieket a Szent Mór Perjelség vasárnap este.

Zombai-Kovács Ákos 2021.09.09.

Jövő vasárnap áldják a megújult templomot

Lassan véget ér a három éve indult, átfogó fejlesztés a győri bencéseknél. Megújult a rendház és a közel 400 éves templom felújítása is a végéhez közeledik. Több milliárd forintból, állami forrásból és pályázati támogatásokból szépül meg a bencések Széchenyi téri otthona, ami a fejlesztéseknek hála, jóval nyitottabb lesz. A napokban az utolsó simításokat végzik a templomban, amit jövő vasárnap szentel majd fel a pannonhalmi főapát.

J. Kovács Andrea 2021.08.21.

Jó tanulni a tanítványoktól

Gyémántmisét ünnepeltek a bencés templomban az elmúlt vasárnap. Dr. Csóka Gáspár atya Nagyboldogasszony napján adott hálát hatvan évi papi szolgálatáért. Életéről, munkájáról kérdeztük őt, aki nemcsak több ezer gyermeket nevelt szerzetestanárként, hanem levéltárosként és rendi elöljáróként is bizonyította tudását, elhivatottságát.

Földvári Gabriella 2021.07.16.

„Fogyasszanak, és adakozzanak!” – Galériákkal frissítve

„Kevés bor, sok szóda. Ebben a nagy melegben így igyuk a fröccsöt, hogy oltsuk a szomjunkat”– ajánlotta dr. Dézsi Csaba András polgármester a XVI. Győri Fröccsnapok péntek esti megnyitóján a Dunakapu téren.

Földvári Gabriella 2021.07.16.

Fröccsözve jótékonykodhatunk

A hagyományos XVI. Győri Rotary Fröccsnapokat július 16–18. között rendezik meg, koncertekkel, kiállításokkal, gyermekprogramokkal a Dunakapu téren.

Földvári Gabriella 2021.07.12.

Új festmény Szent Benedek ünnepére

Szent Benedek, Európa fővédőszentjének, a bencések rendalapítójának ünnepén, július 11-én, a megújuló Széchenyi téri templomban egy Szent Benedeket és testvérét, Szent Skolasztikát ábrázoló képet áldott meg Sárai-Szabó Kelemen atya szentmise keretében.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat