Címke: bencések
Hirdetés
Győr+ 2023.08.09.

Hazatértek a bencés öregdiák zarándokok

Negyven napig tartó, mintegy 3800 kilométernyi tekerés után érkezett meg a portugál fővárosba az a 4 egykori pannonhalmi bencés diák, akik elhatározták, biciklivel indulnak el a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozóra.

Győr+ 2023.08.09.

A San Beda Egyetem képviselői tanulmányozták a győri campus működését

A több mint 120 éves hagyományokkal rendelkező manilai San Beda Egyetem két elöljárója látogatott a Széchenyi István Egyetemre. A bencés rend által fenntartott Fülöp-szigeteki intézmény képviselőit Sárai-Szabó Kelemen, a győri Szent Mór Bencés Perjelség perjele és az egyetem munkatársai kalauzolták a győri kampuszon.

Földvári Gabriella 2023.04.16.

A bencéseknél zajlik a munka

Látványos munkálatok folynak a Széchenyi téren, a győri bencések rendházának és a Szent Ignác bencés templom tetőterének komplex rekonstrukciója zajlik. A decemberben kezdődött felújítás során beépítik a tetőterét, ahol többek mellett kiállítóterek kapnak helyet. A beruházás jelenlegi helyzetéről a kivitelező West Hungária Bau Kft. projektigazgatója, Geszler Norbert számolt be lapunknak.

Győr+ 2023.01.04.

Bencés perjel: hit, remény és szeretet kell 2023-ban is

Győrben a Bencés rendház és iskolaközpont évek óta folyamatos fejlődésen megy keresztül. Kormányzati támogatással megújult már a templom, a Llyod-palota, a 2022-es év végén indult projekt középpontjában pedig a rendház tetőterének beépítése továbbá a tető cseréje áll.

J. Kovács Andrea 2023.01.03.

Bencés bál tizedszer

Február 4-én immár tizedszer lesz bencés bál Győrben. A Szent Mór Perjelség és a Czuczor Gergely Gimnázium a gyökerekbe való belekapaszkodásra, a múlt örömeiért való hálaadásra, a találkozásra, az alma mater falai között kialakult életre szóló barátságok, segítő kapcsolatok megélésére kínál alkalmat az öregdiákoknak és családjaiknak, a jelenlegi diákok szüleinek, közösségük támogatóinak, valamint a kulturált mulatságra vágyóknak.

J. Kovács Andrea 2022.11.30.

Szeresd magadat!

Zsúfolásig megtöltötték az érdeklődők a Czuczor Gergely Gimnázium dísztermét, ahol a Bencés estek sorozat vendégeként Uzsalyné dr. Pécsi Rita tartott előadást.

Győr+ 2022.10.14.

A bencéseknél vendégeskedett Szijjártó Péter

Szijjártó Péter látogatott csütörtök délután Győrbe a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumba. A külgazdasági és külügyminiszter megtekintette a felújított iskola impozáns belvárosi épületét, majd előadást tartott az intézményben.

Földvári Gabriella 2022.03.21.

Koncertkuriózum Győrben

A Collegium Musicum Ignatius koncertsorozatának III. epizódja egyben Kelemen Áron OSB atya doktori (DLA) koncertjének nyilvános főpróbája.

Hirdetés