Címke: balaton
Hirdetés
MTI 2023.09.23.

Új hajókkal erősítenek a Balatonon

A sikeres üzempróbák után megtehette első balatoni kilométereit a Tihany névre keresztelt komp és a Tomaj katamarán - tudatta a Balatoni Hajózási Zrt.

MTI 2023.09.07.

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter – VIDEÓ!

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter Balatonszéplak közelében csütörtök délután, a balesetnek nincs súlyos sérültje - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

Győr+ 2023.08.11.

Továbbra is a kedvencek között a Balaton

Évről évre egyre többen használják ki a Balaton turisztikai térség programlehetőségeit, már nem csak a strandolásé a főszerep. Közel száz múzeum, kiállítóhely és látogatóközpont mellett több kalandpark, valamint kerékpáros központ közül válogathatnak azok, akik fürdőzés helyett más kikapcsolódási lehetőséget keresnek a Balatonnál. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően Magyarország első számú kerékpárosturisztikai desztinációjává vált, a BAHART személyhajókra idén már 16%-kal több kerékpárjegyet értékesítettek. Míg a balatoni hajók is teljes kapacitással közlekednek, a kompok forgalma hamarosan eléri az 1 millió utast.

MTI 2023.07.25.

Egy nap alatt 32 embert mentettek ki a Balatonból

Idén még nem kerültek annyian bajba a Balatonon egy nap alatt, mint hétfőn, amikor a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 9 esetben 32 embert mentettek ki a tóból - közölte a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu-n.

Győr+ 2023.07.20.

Utazzon féláron a Balaton-átúszásra!

Július 22-én szombaton 41. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást, az eseményhez kapcsolódóan 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezménnyel lehet utazni Révfülöp állomásra, illetve onnan vissza. A kedvezmény az Ötpróba sorozat része, a felhasználás feltételei szerint a helyszínen bélyegeztetni kell a jegyeket.

Győr+ 2023.07.19.

Emelkedő vendégszám, növekvő árbevétel – rengetegen választották a Balatont

Nem csak a Balaton hőmérséklete, az odaérkező vendégek száma is jelentősen emelkedett július harmadik hétvégéjén. A nyár eddigi legmelegebb napjaiban nem csak belföldi, hanem külföldi vendég is sok volt az adatok szerint. Jelentősen megugrott az egynapos turisták száma is, a legtöbb vendég Siófokon volt.

Győr+ 2023.07.12.

A kánikula és a rekord vízállás beindította a Balatont

Július második hetében megérkezett az igazi strandidő. A fürdőzéshez a magas vízállás, a kiváló vízminőség és a jó idő is kedvet csinált a Balatonon. A második júliusi hétvégén beköszönő kánikula azonnal látványos eredményeket hozott a vendégforgalomban.

Hirdetés