Hirdetés
Címke: autizmus
Hirdetés
Győr+ 2022.03.31.

Ukrajnai gyermekeket támogat az Együtt az Autistákért Alapítvány

Saját adományaiból azonnali, egymillió forintos gyorssegélyt küld az Együtt az Autistákért Alapítvány az ukrajnai autizmus-spektrumzavarral élő gyermekekkel foglalkozó CHILD.UA Alapítvány számára, az autizmus világnapjához kapcsolódó akcióikkal pedig további támogatás gyűjtése a céljuk egész áprilisban.

Földvári Gabriella 2022.03.27.

Az autista lány csodálatos világa

Csodálatos grafikákat, festményeket készít Titanilla, az ő egyéni látásmódja szerint. A húszéves lány autodidakta módon fejleszti magát, művész-tanár segítsége híján az internetről les el technikákat. Titanilla tanulni szeretne, de autistaként, és a család anyagi támogatása nélkül nem tud.

MTI 2021.06.03.

A paracetamol is felelhet az autizmus kialakulásáért?

Összefüggést talált a terhesség alatt szedett paracetamol és a gyereknél kialakuló figyelemhiányos hiperaktivitás (ADHD) és autizmus spektrum zavarok (ASD) tünetei között egy több mint 70 ezer gyerek adatait vizsgáló, hat európai kohorszvizsgálaton alapuló kutatás.

Árnics Katalin gyógypedagógiai tanár, pszichopedagógus 2019.04.12.

Az autizmusról

Neurodiverzitás a neve annak az 1990-es évek végén megjelenő mozgalomnak, amely azt támogatja, hogy ne csak az autizmussal élő emberek tanuljanak meg általánosan elfogadott szabályokat, hanem a társadalom is alkalmazkodjon hozzájuk. És ami még nagyon fontos, a neurodiverzitás képviselői azt szeretnék elérni, hogy a társadalom a sérült személyeknek ne a hiányosságait, hanem az erősségeit hangsúlyozza.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat