Címke: autizmus
Hirdetés
Mihályi Orsi 2023.09.04.

Győri Édes – A zene fejlesztő ereje

Köztudott, hogy a zenének nagyon jó hatása van mind az érzelmi világunkra mind pedig az idegrendszerünkre. Ki mást tudna erről szakszerűbben és érthetőbben beszélni, mint Molnár János fejlesztőpedagógus-zongoraművész? Mihályi Orsi vele beszélgetett.

Kárpát Zsolt 2023.06.10.

Az autista fiatalokért fociztak

Hatodik alkalommal rendezték meg a mindszentpusztai Mit Tehetnék Érted Autista Otthon Alapítvány jótékonysági kispályás focikupáját. A szervezők a jótékony akción befolyt összegből szeretnék a lakóotthonban élő fiatalok mindennapjait megkönnyíteni.

Földvári Gabriella 2023.04.02.

Autizmus világnapi programokat szerveztek Győrben

Április 2-a az autizmus világnapja, ebből az alkalomból négy civil szervezet összefogásával Árnics Katalinra emlékeztek, és „kék sétát” tartottak Győrben vasárnap.

Győr+ 2023.03.29.

Az összefogás öröme, borral, zenével!

Az Aktuális Egyenleg és a Therápia Borkereskedés is örömmel egy jó ügy mellé állt, az Autizmus Világnapjához kapcsolódóan egy különleges estre várják az érdeklődőket március 31-én. A Kapcsok Alapítvány szervezésében megvalósuló rendezvény az összefogás erejét is jól példázza.

Győr+ 2023.03.27.

Emléktáblát avatnak Árnics Katalin tiszteletére

Április 2-a az Autizmus Világnapja, ebből az alkalomból városunkban is számos programmal készül a Kapcsok Alapítvány és a Papák Mamák Csemeték (Pamacs) Egyesülete. A rendezvény egyik kiemelt eseménye, hogy Árnics Katalin tiszteletére emléktáblát avatnak majd a Bisinger sétány 10. szám alatt.

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.02.24.

Valóra váltottuk egy autista fiú álmát

Újabb álmot teljesített a Győr+ Televízió. E-mail-ben keresett meg bennünket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának nevelője: elmondta, az egyik napközis lakójuk, Kakics Bence álma, hogy hírolvasó, műsorvezető legyen. A fiatalember autizmussal küzd, így ez aligha valósulhat meg, de stábunk megszervezte, hogy egy alkalomra a 22 éves fiatalember mégiscsak tévés bemondóvá válhasson. Bence pénteken látogatott el hozzánk, felkonferálta híreinket, megnézte a háttérmunkát, kérdezett és mindent ki is próbált, amit szeretett volna.

Győr+ 2022.03.31.

Ukrajnai gyermekeket támogat az Együtt az Autistákért Alapítvány

Saját adományaiból azonnali, egymillió forintos gyorssegélyt küld az Együtt az Autistákért Alapítvány az ukrajnai autizmus-spektrumzavarral élő gyermekekkel foglalkozó CHILD.UA Alapítvány számára, az autizmus világnapjához kapcsolódó akcióikkal pedig további támogatás gyűjtése a céljuk egész áprilisban.

Földvári Gabriella 2022.03.27.

Az autista lány csodálatos világa

Csodálatos grafikákat, festményeket készít Titanilla, az ő egyéni látásmódja szerint. A húszéves lány autodidakta módon fejleszti magát, művész-tanár segítsége híján az internetről les el technikákat. Titanilla tanulni szeretne, de autistaként, és a család anyagi támogatása nélkül nem tud.

Hirdetés