Címke: Ausztria
Hirdetés
MTI 2023.08.15.

Életét vesztette egy magyar férfi Ausztriában

Életét vesztette keddre virradóra egy magyar férfi egy osztrák kórházban, ahová a hollersbachi fürdőtavon történt balesete után szállították be - közölte a salzburgi rendőrség kedden.

MTI 2023.08.07.

Áradás: több száz embert evakuáltak Ausztriában és Szlovéniában

Ausztria és Szlovénia több körzetében is bevetették a katasztrófavédelmet vasárnap a napok óta tartó heves esőzések és áradások, valamint a csapadék okozta földcsuszamlások miatt. A szlovén miniszterelnök vasárnap bejelentette, hogy segítséget kért a szomszédos országoktól és az EU polgári védelmi mechanizmusát is értesítette.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.02.

Közösen a klímaválság ellen!

A Klíma és én címmel nyílt kiállítás pénteken a Kisfaludy Károly Könyvtárban. A tárlat tudományosan ismerteti a klímaválságot, egyúttal olyan intézkedéseket mutat be, amellyel mindenki hozzájárulhat a válság megoldásához. A gyűjtemény célja, hogy gondolatébresztő ismereteket nyújtson és választásokat kínáljon a mindennapi döntésekhez.

Győr+ 2023.05.22.

Megerősítették a határellenőrzést Ausztriában

„Ausztria megszigorította a határellenőrzést a szomszédos országaival miután a magyar kormány szabadon engedi a magyarországi embercsempészetért elítélt külföldi foglyokat” - írja a volksgruppen.orf.at.

MTI 2023.04.24.

Ausztria újabb 6 hónappal meghosszabbítaná a határellenőrzést

Az osztrák határellenőrzés meghosszabbításáról is tárgyalt Natasa Pirc Musar szlovén köztársasági elnök hétfőn Bécsben Alexander Van der Bellen osztrák elnökkel, és kifejezte abbéli reményét, hogy még a nyár előtt megoldást találnak a problémára - közölte a szlovén közszolgálati televízió.

MTI 2023.04.11.

Ezt tervezi Ausztria a határokon!

Ausztria azt tervezi, hogy május 11-től további hat hónappal meghosszabbítja az ellenőrzést a magyar és a szlovén határon - mondta Gerhard Karner osztrák belügyminiszter kedden az ORF osztrák közszolgálati műsorszolgáltatónak.

MTI 2023.03.17.

Vasúti káosz Ausztriában: 150 járatot töröltek

Belső rendszerhiba okoz országszerte fennakadásokat a vasúti közlekedésben Ausztriában, a probléma több mint 150 járatot érint - közölte az ÖBB osztrák állami vasúttársaság pénteken.

Hirdetés