Címke: Arrabona Városvédő Egyesület
Hirdetés
Herkely Ákos 2023.11.15.

Jótevő lokálpatrióták

Szabó Gyula és Fias Ferenc, az Arrabona Városvédő Egyesület elnöke és alapító tagja látogatott el a Mélyvízbe és könnyes szemmel neki is kezdtek azonnal élményeik elmesélésébe.

Herkely Ákos 2023.09.13.

Sosem adják fel, ismét segít az Arrabona Városvédő Egyesület

Szabó Gyula, az Arrabona Városvédő Egyesület elnöke és Csikós Sándor alapító tag volt a Mélyvíz vendége. Sokat beszéltek a magyarság helyzetéről határon túl és innen, és bizony lenne mit tenni de Ők nem adják fel, viszi Őket a vérük.

Földvári Gabriella 2023.07.30.

Szabó Gyula végvári ősei és a Duna-bástya felújítási kísérlete

Szabó Gyula építész, a Győri Városvédő Egyesület vezetője az egyik idei Szent László-díjazott, aki magas színvonalú szakmai munkája, valamint több évtizedes, a város örökségvédelmét és szakrális értékeinek megőrzését szolgáló tevékenysége elismeréseként érdemelte ki az elismerést.

P. Csapucha Adrienn 2023.03.28.

Hídvédő hősök előtt tiszteleg az emlékmű

78 évvel ezelőtt, március 28-án nagy tettet hajtott végre két győri hős. Czapp József és Németh János ugyanis megakadályozta, hogy a visszavonuló németek minden hidunkat felrobbantsák, egyet, a Pálffy hidat közösen mentettek meg a pusztulástól. Bátor cselekedetük elismeréseként az Arrabona Városvédő Egyesület kezdeményezésére, ma már egy emlékmű hirdeti a történelmi jelentőségű eseményt.

Földvári Gabriella 2023.03.24.

A bátorság hidat ér

Emlékmű avatásra invitálja a győrieket az Arrabona Városvédő Egyesület. A 78 évvel ezelőtt történt hőstettre, két bátor emberre és a megmentett győri hídra emlékeznek március 28-án 16.30 órai kezdettel a Pálffy híd lábánál a Fehérvári út és az Urbantsok utca (Mömax áruház) kereszteződésénél.

Pécskai István 2023.03.06.

425 éve sikerült visszafoglalni Győrt a törököktől

Városunk különleges jubileumot ünnepel ebben az esztendőben. 425 évvel ezelőtt, 1598. március 28-án és 29-én sikerült ugyanis visszafoglalni Győrt a törököktől. Emellett közeleg az 1848-as forradalom évfordulója is. A két eseményről Szabó Gyula, az Arrabona Városvédő Egyesület elnöke mesélt a Győr+ Médiának.

Földvári Gabriella 2022.09.22.

Csángóföldön járt az Arrabona Városvédő Egyesület

Közel kétmillió forint értékű adományt vitt Klézsére és Somoskára az elmúlt hétvégén az Arrabona Városvédő Egyesület. A felajánlás segítségével lehetővé válik a moldvai csángó magyar kisdiákok magyar anyanyelvi oktatása, valamint a magyar közösség további épülése.

Hirdetés