Címke: Apor Vilmos
Hirdetés
Győr+ 2023.02.17.

Ifjúsági regényíró az Aporban

Január végén az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont volt diákja, Szűcs Ádám látogatott el az alma materbe, hogy bemutassa a nemrég megjelent ifjúsági regényét.

Szerző és Fotó: Kóka Enikő 2023.02.10.

Kossuth-díjas írónő volt az Apor iskola vendége

Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban tartott rendhagyó irodalomórát Mezey Katalin, Kossuth- és József Attila díjas prózaíró és költő. Az iskola végzős diákjai örömmel hallgatták végig a közel másfél órás előadást és a végén alá is írathatták megszerzett versesköteteiket.

P. Csapucha Adrienn 2023.01.27.

Mementó a vértanúról

Győr hetvennegyedik püspöke, Boldog Apor Vilmos előtt tiszteleg a győri színház legújabb darabjában, melynek ősbemutatóját ugyan már nyáron megtartotta a társulat, ám a hivatalos premierre csak most, 2023 januárjában kerül sor a Vaskakas Bábszínház otthonában. A címszereplőt a színház igazgatója, Bakos-Kiss Gábor játssza. A direktort a drámai, színházi és filmes elemeket egyaránt felvonultató előadásról kérdeztük.

J. K. A. | Fotó: Győri Egyházmegye 2022.11.09.

A boldog püspökre emlékeztek

Huszonöt évvel ezelőtt, 1997. november 9-én avatta boldoggá Apor Vilmos vértanú püspököt II. János Pál pápa a római Szent Péter téren. A negyedszázados jubileumra szentmisével emlékeztek a győri székesegyházban.

Földvári Gabriella 2022.03.31.

Felcsendült a Stabat mater és a békedal is az Aporban

Hagyományteremtő céllal hívta életre az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont az Istvánffy Benedek középiskolai kórustalálkozót, amely a megye területén az egyházi, a katolikus iskolák kórusainak közös bemutatkozási, találkozási lehetősége. Az első hangversenyt csütörtökön tartották hat kórus részvételével.

Hirdetés