Címke: ápolónap
Hirdetés
Németh Boglárka 2023.05.12.

Konferenciát szerveztek az ápolók napján

Május 12-e az Ápolók Nemzetközi Napja, ez alkalomból pedig a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szervezésében, az ETO Park Hotelben rendezték meg a XV. Ápolásszakmai Tudományos Napot. A konferencián a megye egészségügyi szakdolgozói tartottak előadásokat különböző érdekes, aktuális témákról, ezzel is hozzásegítve a résztvevőket ahhoz, hogy ismereteiket bővítsék, ezáltal az egészségügyi ellátás minőségét javítsák.

Bajzát Zsuzsi 2022.05.12.

Május 12. az ápolók nemzetközi napja!

"Az ápolónő munkája háromszoros érdeklődést kíván: szellemi érdeklődést az eset iránt, szívbeli érdeklődést a beteg ember iránt, szakmai érdeklődést a gyakorlati munka technikája iránt" - ezek Florence Nightingale brit ápolónő szavai, aki 1820-ban ezen a napon született. Az ő emlékére május 12. az ápolók nemzetközi napja, erről pedig a Győr+Rádió is megemlékezett.

Németh Boglárka 2021.07.01.

Ez a nap az egészségügyi dolgozóké

Július 1-je Semmelweis Nap, a magyar egészségügy napja, egyben az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. Ezen a napon az egészségügyben munkát végzők előtt tisztelgünk. Különösen fontos ez a nap, hiszen az elmúlt, több, mint egy évben a koronavírus járvány miatt óriási teher volt a vállukon.

Kárpát Zsolt 2021.05.15.

Köszönet és hála az ápolóknak!

Május 12-én ünnepeljük az ápolók és ápolónők világnapját. A már több mint egy éve tartó koronavírus-járvány hatalmas kihívás elé állította az egészségügyben dolgozókat. Ezért különösen fontos kiemelni a betegágy mellett dolgozók emberfeletti teljesítményét. Csordás Adrienn, a Petz Aladár Egyetemi Oktatókórház ápolási igazgatója úgy tapasztalja, hogy a koronavírus harmadik hulláma fizikailag és mentálisan is megviselte a győri kórház valamennyi munkatársát, de hétről hétre javul a helyzet.

Tóth Vivien 2021.05.12.

A világ egyik legismertebb ápolónője – Florence Nightingale

Florence Nightingale jómódú angol arisztokrata családban született, egész életében szomjazott a tudásra. Nem volt hajlandó elfogadni az angol úrinőknek szánt szerepet, ezért az ápolónői pályára szeretett volna lépni, amit a szülei elleneztek. Elhatározottságának köszönhetően, megreformálta az egészségügyet. Május 12-én, az ő születésnapját ünneplik világszerte, az ápolók világnapján.

Hirdetés