Címke: állatok
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.06.14.

Sokakat vonzott az állatvédelmi nap

Emberek és állatok népesítették be a Dunakapu teret szerdán, ahol kora délutántól késő estig zajlott az I. Győri Állatvédelmi Nap. Jöttek iskolai csoportok, kisebb és nagyobb gyermekes családok, fiatalok, baráti társaságok és idősebbek is.

Földvári Gabriella 2023.05.11.

Május 17.: Első győri állatvédelmi nap a Dunakapu téren

Május 17-én kutyák, cicák, madarak, és számos kisállat lepi el a Dunakapu teret az első győri jótékonysági állatvédő napon, ahol az állatvédő és -mentő szervezetek munkájával ismerkedhetünk meg és kaphatunk hasznos tanácsokat a háziállattartással kapcsolatban. Az eseményhez csatlakoznak a motorosok is, ugyanis Győrből indul az Open Road Tour és itt leplezik le az új elektromos Harley Davidson Breakoutot. A jó hangulatról pedig Rock Milady és DJ Dominique gondoskodik.

Királyfi Péter 2023.04.08.

Az állataink is változnak az évszakokkal

A velünk élő állatok fajára, fajtájára, viselkedésére, biológiai igényeinek, szükségleteinek megváltozására hatással van az évszakok váltakozása. Különösen figyelnünk kell ilyenkor az érzékenyebbé váló idős, beteg társainkra.

J. Kovács Andrea 2023.02.15.

Vöröske révbe ért

A képen látható vörös cica néhány hónappal ezelőtt tűnt fel Révfaluban. Legtöbbször a Dózsa György rakparton és az Ady Endre utcában lehetett vele találkozni. A lakók közül többen megkínálták étellel, itallal, amit el is fogyasztott, de megfogni nem engedte magát. Az egyik fodrászüzlet tulajdonosa, aki maga is két macska gazdája, megszánta a kóbor állatot. Nemcsak rendszeresen etette, hanem gazdát is keresett az időközben egyre szelídebbé váló cicusnak. Végül egyik vendége segítségével sikerrel járt.

Szerző és fotó: Ficsór Dávid 2023.01.31.

Madáretetőket kaptak a győri óvodák

Intézményenként két madáretetőt és 5 kilogramm eleséget kaptak a győri óvodák az önkormányzat környezetvédelmi bizottságától.

Havassy Anna Katalin 2023.01.25.

Harmadszorra is győri az Év kutyabarát étterme

A társállatok szerepe folyamatosan nő, egyre többen szeretnék a lehető legtöbb időt együtt tölteni kedvenceikkel, vagy csak egyszerűen ebédelnének egy jót, két kutyasétáltatás közben úgy, hogy a blökit nem kell hazavinni. Győrben erre is lehetőség van, sőt, olyannyira, hogy a Komédiás Étterem már harmadszor nyerte el az Év Kutyabarát helye címet az étterem kategóriában.

MTI 2023.01.11.

Sasszámlálás lesz a hétvégén

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil szervezetekkel együttműködve 20. alkalommal szervezi meg az Országos Sasszinkront, a Magyarországon telelő ragadozómadarak éves számlálását péntektől vasárnapig.

Csollán Tamara 2023.01.10.

Kifutón túl – Állatkerti magazinműsor, 8. rész

Hogyan működik az állatkert télen? Mely lakóknak kell behúzódni ilyenkor? Hogy telt az állatok karácsonya? És vajon milyen egy téli tábor az állatparkban? Ezekre és sok más izgalmas kérdésre is választ kaphatunk az év első Kifutón túl adásából.

Németh Boglárka 2023.01.06.

Kutyabemutatót tartottak az angyalok a gyermekotthonban

A Győr+ Angyalok nem csak karácsonykor jótékonykodnak. A Győr+ Média tavalyi karácsonyi akcióját az Állatságok Állatbemutató csapata is látta és úgy döntöttek, teljesítik azoknak a gyerekek a papírra lerajzolt vágyát, akikhez közel állnak a kis kedvencek. A téli szünetben lepték meg a Bagolyvár lakóit, akik nagyon örültek a patkány, a nyuszi, a tyúkok, a teknős és a kutyák láttán. Az állatok trükköket mutattak be, továbbá az előadások végén meg is lehetett őket simogatni. A különleges élményt pedig természetesen stábunk is megörökítette.

Hirdetés