Címke: állatok
Hirdetés
Győr+ 2022.08.28.

Bemutatkozik Lili és Lola

Lili és Lola nem mások, mint az állatkertünk rózsás kakadui. Azonban mielőtt Liliről és Loláról esne pár szó, szeretnénk bemutatni magát a rózsás kakadut.

Győr+ 2022.07.06.

Hogyan utazzunk kedvenceinkkel?

Hogyan utazzunk házi kedvenceinkkel biztonságosan autóban? Mutatjuk a legfontosabb tanácsokat. Rosta Roland rendőr őrnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-Főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára a Győr+ Reggeliben hívta fel a figyelmet a helyes szállításra.

Győr+ 2022.06.20.

Társállati gondolatok a világnapra

"Ma van a társállatok világnapja, s ha nem tudtátok volna, akkor én is egy társállat vagyok az Emberem mellett! Erre most igazából lehet, hogy büszkének kellene lennem, de inkább legyen ő, hogy lehet az én társemberem... "

Győr+ 2022.06.20.

Ne etessük a vízimadarakat!

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a víz mellett sétálókat, strandolókat, kirándulókat és nyaralókat, hogy sehol és semmivel ne etessék a vízimadarakat.

J. Kovács Andrea 2022.04.17.

Kutyatartók rövid pórázon

Póráz nélkül egy tapodtat se! Vagyis a közösségi és közterületeken a kutyát csak póráz, illetve hám használatával lehet sétáltatni.

Ficsór Dávid 2022.03.04.

A háborút megszenvedő állatoknak is gyűjtenek Győrben

Több mint egy hete zajlik a „szomszédban” az ukrán-orosz háború, ami rengeteg embert kényszerített arra, hogy elhagyja hazáját. Több ezren érkeztek eddig az országba és a magyar emberek példaértékű összefogása révén senki nem maradt ellátás nélkül. A menekültekkel azonban társállatok is érkeznek, akiknek mások az igényeik.

Németh Boglárka 2022.01.04.

Menhely: Támasz 2022-ben is

Közel 200 árva állatról gondoskodik évről-évre a Győri Állatmenhely. Ez rengeteg törődést és munkát igényel a dolgozók részéről. A menhelyet is megtépázta 2021-ben a Covid járvány, de a vezető, Nagy Péter szerint mégis egy sikeres évet zártak, hiszen sikerült a működésüket fenntartani.

Győr+ 2021.12.28.

Búcsúzik az állatkert 2021-től

Az év eleji járványhelyzet miatt a park zárva tartott. A színfalak mögött már nagyban zajlott az elefántkifutó építése, szépítése, hogy újranyitáskor az állatkert igazán nagy szenzációval fogadhassa látogatóit. Május elsején pedig elérkezett a várva várt pillanat: újra kinyithatott a kert, új attrakciókkal.

Győr+ 2021.12.28.

Elkészült a régóta várt “kóbor állat rendelet”

A kormány elfogadta a kóbor állat befogásával, tulajdonjogának átruházásával és elhelyezésével kapcsolatos feladatok ellátásáról szóló kormányrendeletet, amely részletesen szabályozza az ebrendészeti telepek feladatkörét és ellenőrzését - közölte az Agrárminisztérium.

Hirdetés