Címke: 83-as főút
Hirdetés
MTI 2023.10.15.

Magyarországon a magyar cégek tudnak utat és vasutat építeni

Komoly gazdasági előrelépés 2010-hez képest, hogy Magyarországon a magyar cégek tudnak utat és vasutat építeni, semmiféle külföldi technológiára, cégre nincsen szükség - mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter miközben az Orbán Viktor miniszterelnök vezette autóval elsők között vették igénybe szombaton a 83-as út Győr és Pápa között átadott 36 kilométer hosszú szakaszát.

P. Csapucha Adrienn 2023.10.14.

A „legek” útja 2023-ban: Orbán Viktor részvételével átadták az új 83-ast!

Szombaton hivatalosan, ünnepélyes keretek között adták át az új 83-as főutat. A 36 kilométer hosszan megépült, kétszer kétsávos szakaszon gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés – erről is szó esett a Pápa közelében tartott útavatón, ahol Orbán Viktor és Lázár János is részt vett. A miniszterelnök kiemelte, büszkék lehetünk arra, hogy vérzivataros időkben is jó úton jár a haza.

Zombai-Kovács Ákos 2023.10.11.

Új 83-as: napokon belül használható

Elkészült a fejlesztés, néhány napon belül hivatalosan is átadják a Győrt és Pápát összekötő, új, 83-as számú főutat. Erről a beruházás egyik kezdeményezője számolt be a Győr+ Médiának. Kara Ákos kiemelte: 36 kilométer hosszan épült meg a kétszer kétsávos út, gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés, ráadásul a győri bevezető szakaszon, mindkét turbó körforgalomban nyomógombos jelzőlámpa segíti a gyalogosok átkelését.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.09.27.

83-as út: elkészült a Malom utcai jelzőlámpa

Végéhez közeledik az új 83-as számú főút műszaki átadás-átvétele, hamarosan átadhatják a Győrt és Pápát összekötő, 36 kilométer hosszú, kétszer kétsávos utat. Erről a fejlesztés egyik kezdeményezője, Kara Ákos számolt be a Győr+ Médiának. Az országgyűlési képviselő kiemelte, az egész régió számára fontos beruházás mintegy 100 milliárd forint, állami forrásból valósul meg és gyorsabbá, valamint biztonságosabbá is teszi a közlekedést. A győri bevezető szakaszon, két helyen nyomógombos jelzőlámpát telepítenek, a Malom utcai csomópontnál lévő már el is készült. 

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.28.

Új 83-as: nyomógombos jelzőlámpa a biztonságért

Az utolsó simításokat végzik a Győrt és Pápát összekötő, új 83-as főúton. Erről a közel 100 milliárd forint értékű fejlesztés kezdeményezője számolt be Híradónknak. Kara Ákos kiemelte, a 36 kilométer hosszú, kétszer két sávos út gyorsabbá és biztonságosabbá is teszi a közlekedést a két város között, úgy, hogy a köztük lévő falvakat elkerüli. A győri bevezető szakaszon nyomógombos jelzőlámpát telepítenek a Malom és az Új Élet utcánál, azért, hogy a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságosan át tudjanak kelni a főúton.

Csollán Tamara 2023.07.21.

Még idén átadják: célegyenesben az új 83-as főút építése

Célegyenesben az új 83-as főút építése Győr és Pápa között, az egész régió számára fontos beruházást még az idén átadják a forgalomnak. A 36 kilométeres szakaszon a befejező munkálatok zajlanak, ezek után a burkolati jelek festése, a táblák és a hírközlési elemek kihelyezése, valamint a füvesítés van még hátra. Az M83-as út a régi 83-assal párhuzamosan készül, több kisebb települést is elkerülve. A fejlesztés 90 milliárd forintba kerül, teljes egészében állami forrásból. A beruházás biztonságosabbá teszi a közlekedést, segítségével Győrből alig fél órán belül Pápára lehet érni.

Hirdetés